Recept: groen sapje met bleekselderij, groene appel en komkommer

Een groen sapje, dat moet wel gezond zijn! Inderdaad, dit sapje met bleekselderij, groene appels en komkommer is een heerlijk fris sapje om je dag mee te starten of als energieboost in te zetten in de middag. Dit groene sapje maak je in een handomdraai klaar in je sapcentrifuge of slow juicer.

Soms heb je meer zin in een smoothie in je Nutribullet, en soms heb je meer zin in een sapje. Een sapje vergt alleen iets meer tijd (want: schoonmaken van de sapcentrifuge duurt net even wat langer), maar dan heb je uiteindelijk wel iets heel lekkers. Ook maak je zonder enige moeite met slechts een paar ingrediënten een liter sap, waardoor je zeker twee dagen vooruit kunt.

Groen sapje met bleekselderij, groene appel en komkommer

Benodigdheden voor een groen sapje

Voor ongeveer 800 ml sap | Voor 3 tot 4 glazen

  • 1 bos bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 2 groene appels
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 3 cm gember (of meer als je van gember houdt)
Groen sapje met bleekselderij, groene appel en komkommer

En zo maak je het groene sapje klaar!

5 tot 10 minuten

  1. Was alle ingrediënten. Snijd de groene appels in kwarten en verwijder het klokhuis. De komkommer hoeft niet geschild te worden, eveneens als de gember. Schil de citroen mocht je geen citroenpers in huis hebben.
  2. Snijd alle ingrediënten in grove stukken, zodat deze in de sapcentrifuge passen. Doe vervolgens alle ingrediënten in de sapcentrifuge of slow juicer. Zelf gebruik ik altijd deze sapcentrifuge van Philips.
  3. Mocht je een citroenpers hebben, dan pers je als laatste de citroen boven het sap uit. Even goed doorroeren en je sap is klaar!
Groen sapje met bleekselderij, groene appel en komkommer

Probeer ook eens de volgende recepten op Fashiable:

Reacties

Geef een reactie