Lekker! Recept voor een romige avocado smoothie

Een smoothie is heerlijk om jouw dag mee te starten, en al helemaal na een intensieve workout. Een smoothie kan alleen wel snel veel fruitsuikers, ofwel fructose, bevatten, terwijl we ook graag onze dagelijkse hoeveelheid groenten willen binnenkrijgen. Avocado en spinazie zijn dan twee ideale ingrediënten om een smoothie mee te maken. Scroll naar beneden om het recept voor deze romige avocado smoothie te bekijken.

Avocado smoothie met spinazie, mango en banaan

Groene smoothie boordevol vitaminen

Voor deze avocado smoothie gebruiken we een banaan als basis en daaraan voegen we rauwe groenten toe, namelijk een halve avocado en een handjevol spinazie. Geen zorgen, de smaak blijft zoet dankzij de mango. Om er een éxtra gezonde drank van te maken, voegen we nog wat limoen- of citroensap en gember toe. Jazeker, een energieboost gegarandeerd! Ontdek op de website van Puurfiguur.nl alle voordelen van groente smoothies.

Tip: gebruik bevroren groente en fruit

Voor deze avocado smoothie kan je zowel verse als ingevroren ingrediënten gebruiken. Het is maar net wat je in huis hebt liggen of wat jouw supermarkt heeft. Voor wie alles vers in huis heeft, is het aan te raden om nog een paar ijsklontjes toe te voegen, zodat de avocado smoothie lekker koud van smaak is. Een ander alternatief is om de banaan van tevoren alvast in stukjes te snijden en in te vriezen.

Avocado smoothie met spinazie, mango en banaan

Benodigdheden voor avocado smoothie

Voor 500 ml | Voor 1 of 2 personen

 • 1 banaan
 • 5 stukjes mango (tip: uit de vriezer)
 • 1/2 avocado (tip: uit de vriezer)
 • Handjevol spinazie, gewassen
 • Sap van 1/2 citroen of limoen
 • Optioneel: stukje gember, zo groot als een dobbelsteen
 • Havermelk
 • Water
 • NutriBullet (of blender)
 • Optioneel: beetje havermout voor een extra vullende smoothie

En zo maak je de avocado smoothie

In minder dan 5 minuten!

 1. Verwijder de schil van de banaan en breek deze in kleinere stukken. Indien je een verse mango en avocado gebruikt: verwijder de schil en pit en snijd beide groenten in kleine stukjes. Doe de stukjes mango en avocado in de NutriBullet of blender, eveneens als de spinazie.
 2. Pers de halve citroen (of limoen) boven de Nutribullet uit. Schil en snijd een stukje gember af en voeg dit als laatste toe. Voeg eerst een scheut havermelk en vul de rest aan met water, zodat je een halve liter smoothie hebt. Enkel havermelk kan natuurlijk ook mocht je zin hebben in een extra romige avocado smoothie.
Groene smoothie met avocado, mango, spinazie en banaan

Nog meer inspiratie voor gezonde smoothies en sapjes:

Reacties

Geef een reactie