Vintage en tweedehands kleding kopen: dit zijn de fijnste apps en websites

Waar je eerst enkel naar kringloopwinkels en rommelmarkten kon gaan om tweedehands kleding te kopen, kan je nu simpelweg thuisblijven. Het wereldwijde web is vandaag de dag namelijk een walhalla als het gaat om tweedehands kleding kopen. Er zijn diverse overzichtelijke websites en apps waar je de mooiste (designer)items scoort zonder ook maar één stap buiten de deur te zetten.

Tweedehands kleding kopen: fijnste apps en websites

Doordat je dit artikel hebt gevonden, heb je de juiste motivatie al te pakken en dat is het halve werk. Tweedehands winkelen kent alleen maar voordelen, waarvan bijdragen aan een duurzamere wereld misschien wel de belangrijkste is. Tevens bespaart tweedehands winkelen bergen aan geld, iets wat mooi is meegenomen in de huidige tijden van inflatie. And last but not least: het is hartstikke leuk. Pak daarom een kop thee erbij en scroll een avondje door deze apps en websites.

Tweedehands kleding kopen

Vinted

Het kan niet anders dan dat we de lijst beginnen met Vinted, hét online platform voor tweedehands kleding. Een tijd terug alweer samengevoegd met United Wardrobe en inmiddels zijn er meerdere landen binnen Europa aangehaakt, waardoor het aanbod tweedehands-, vintage en designerkleding gigantisch is. Je kunt je zoekopdracht zo specifiek mogelijk maken en de kans is groot dat je het vindt. Sorteer op maat, kleur, prijs of merk en sla je favoriete zoekopdrachten op.

Sellpy

Een ander online platform dat tweedehands kleding kopen steeds aantrekkelijker maakt, is Sellpy. Dit is een zusterbedrijf van H&M dat kleding een tweede leven geeft. Waar je bij Vinted zelf je kleding verkoopt, doet Sellpy het werk voor jou. Je stuurt als verkoper namelijk je kleding naar hen op. Als koper is dit een waar feestje! Je betaalt namelijk maar één keer verzendkosten, ook als je kleding bij meerdere verkopers bestelt. Sorteer op staat/conditie, maat, materiaal en mouwlengte, zodat je specifiek naar een bepaald item op zoek kunt. Sla alle potentiële items als favoriet op, zodat je daarna alles kritischer kunt bekijken.

Marktplaats

Het bekendste tweedehands platform dat met de komst van Vinted ongewild deels naar de achtergrond is verdwenen, is Marktplaats. Dan hebben we het over kleding, schoenen, tassen en dergelijken, voor meubels en dergelijken blijft Marktplaats de nummer één. Toch is er nog steeds een grote groep mensen die nog nooit van Vinted o.i.d. heeft gehoord en hun inboedel op Marktplaats blijft verkopen. En omdat veel kopers door de komst van Vinted niet meer op Marktplaats kijken, is de kans groter dat jij een pareltje op de kop tikt.

Zalando Pre-Loved

Zelfs Zalando heeft sinds 2020 een speciale afdeling voor pre-owned damesmode, inclusief een 100 dagen retourbeleid. Ze verkopen hier de mooiste merken zoals Mango, & Other Stories, Levi’s en Scotch & Soda. Omdat het nog een vrij nieuw platform is en niet veel mensen ervan afweten (al staat er heel duidelijk een kopje pre-owned in het hoofdmenu), is het appeltje-eitje om zonder storm aan concurrerende koopjesjagers op hetzelfde moment unieke tweedehands items te scoren.

Tweedehands kleding kopen

Online tweedehands designermerken shoppen

Je kunt tweedehands kleding kopen op een website of app als Sellpy, óók designermerken. Veel zelfs. Vinted is meestal zelfs goedkoper, omdat verkopers hier geen hoge commissie hoeven af te staan en daarom een lagere prijs kunnen vragen. Wel is het aanbod een stuk kleiner, waardoor de zoektocht lastiger is als je bijvoorbeeld naar een specifieke vintage designertas op zoek bent. Gelukkig zijn hiervoor tegenwoordig diverse websites en apps waar je parel na parel blijft tegenkomen.

Vestiare Collective

Een van die apps en websites voor tweedehands designermerken (100% authentiek) is Vestiaire Collective, een wereldwijd platform. Balenciaga, Prada, Off-White en Gucci. Zonnebrillen, tassen, horloges en andere sieraden. Van een nieuwere collectie of een vintage editie: je vindt het hier allemaal. Laat je verrassen door het aanbod of ga specifiek op zoek als je een bepaald item al langere tijd op het oog hebt, maar eerstehands echt te prijzig vindt.

Rebelle

We gaan nog even door, want er is nog een online platform voor tweedehands designerkleding, namelijk Rebelle, gevestigd in Nederland. Ook hierop verkoop en koop je kleding, tassen, schoenen en accessoires van al jouw favoriete designermerken. Er geldt een echtheidsgarantie bij iedere aankoop, getest door gekwalificeerde merkexperts. Alles wordt onder de loep genomen om plagiaten geen kans te geven. Je wilt natuurlijk niet maandenlang sparen voor een designertas om vervolgens thuis een nep exemplaar te ontvangen.

The Next Closet

Een tweede Nederlandse website met hetzelfde concept is The Next Closet. Scroll een avond door het aanbod designeritems, neem een kijkje in de verkoopkast van beroemde verkopers in de Benelux en ga voor een duurzame impact in de textielteken met jouw tweedehands aankopen. Net als bij Vestiaire Collectieve en Rebelle gaan hier alle items door een strenge en secure controle en bij sommige merken is zelfs een authentificatiebewijs verplicht. Kan deze niet worden aangeleverd? Dan mag het item niet in de verkoop.

Lees meer over tweedehands kleding kopen en verkopen:

Reacties

Geef een reactie