Tips hoe jij ook de leukste items op Vinted scoort

Tweedehands shoppen vanuit je luie stoel. De app Vinted maakt het mogelijk. Vinted is een snelle manier om online kleding en andere spullen te verkopen. Daarnaast is het een waar paradijs om zélf tweedehands parels te scoren. Vinted is perfect te vergelijken met een kringloopwinkel of vlooienmarkt, maar dan online. Wanneer je de app voor het eerst opent, heb je mogelijk geen flauw idee wáár te beginnen. Daarom mijn persoonlijke tips voor jou om ook de leukste items op Vinted te kopen.

Tips om de beste items op Vinted te scoren-2

Help! Wat is Vinted precies?

Vinted is simpelweg een online marktplaats en community waarop gebruikers door heel Europa hun tweedehands spullen kunnen kopen, verkopen en ruilen. Deze koop- en verkoopapp richtte zich eerder hoofdzakelijk op tweedehandskleding, maar inmiddels is het aanbod ook uitgebreid naar schoenen, woonaccessoires, boeken en schoonheidsproducten. Ontdek in dit artikel alle voordelen van Vinted.

De leukste items op Vinted kopen doe je zo!

Sla jouw favoriete zoekresultaten op

Wanneer je Vinted al wat langer gebruikt, zal je merken dat bepaalde zoekresultaten specifieker worden. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde maat, maximale prijs en het merk dat je zoekt. Vinted bewaart automatisch al deze zoekopdrachten voor je, maar deze kan je ook als standaard bewaren door op het label achter de zoekopdracht te klikken. Heel handig!

– Neus doelloos door het aanbod van Vinted

Ondanks dat het fijn is om specifieke zoekopdrachten te hebben, is het ook aan te raden om zonder beoogd doel door het aanbod te neuzen. Wanneer je op zoek bent naar een blauwe trui in een maat M, zoek dan eens alleen op ’trui’. En onze gouden tip: zoek enkel ook het woord ‘vintage’ in de categorie ‘kleding’ of ‘eetkamer’. Laat je verrassen door het aanbod en sla al je favoriete items op en volg deze verkopers. Klopt, deze manier is wel gevaarlijk als je éigenlijk niks nodig hebt. Sorry not sorry.

– Open regelmatig de app om de eerste te zijn

Een andere truc is om regelmatig de app Vinted te openen – pas op, hier begint inderdaad de Vinted verslaving. Wanneer je namelijk meerdere zoekopties hebt opgeslagen, zie je één oogopslag hoeveel items er per zoekopdracht zijn bijgekomen sinds de laatste keer dat je op de app zat.

Hoe specifieker de zoekopdracht, des te kleiner dit aantal zal zijn. Wanneer er 99+ staat, heb je een heleboel nieuws om doorheen te scrollen. En door met regelmaat even te kijken, zie jij de nieuwste parels net wat eerder dan iemand anders die naar eenzelfde soort item op jacht is. Zo kwam ik laatst een Burberry trenchcoat voor 25 euro tegen, maar ik greep nét mis. Zuur.

Nog meer tips om toffe items op Vinted te kopen

Stel een maximale prijs in

Tweedehands shoppen op Vinted kan je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Om potentiële verleidingen te omzeilen, kan het een verstandig idee zijn om een maximale prijs bij iedere zoekopdracht in te stellen. Zo komen er geen items meer voorbij die je eigenlijk te duur vindt.

Omdat verkopers zelf hun prijzen mogen bepalen, kunnen de prijzen enorm uiteenlopen. De een ziet Vinted als een soort eigen vintage webshop, terwijl de ander zo snel mogelijk zijn of haar spullen kwijt wilt. En door dan een maximale prijs in te stellen, bepaal jezelf hoeveel je wilt uitgeven.

Sorteer op prijs van laag naar hoog

Wat op Vinted ook mogelijk is, is om een zoekopdracht te sorteren op prijs: laagste eerst. Welke maximale prijs je ook instelt, de goedkoopste items staan bovenaan. De datum waarop een item is toegevoegd, wordt hierbij buiten beschouwing gelaten, waardoor je zomaar nog eens mooie tweedehands parels tegenkomt, waaronder designeritems. Zo vond ik een Burberry sjaal voor slechts 5 euro.

Bekijk de kledingkast van het favoriete item

De kans is aanwezig dat wanneer je een leuk item voorbij ziet komen, deze verkoper nog meer moois in zijn of haar online kledingkast heeft. Indien dat het geval is en je in meerdere items geïnteresseerd bent, kun je items op Vinted bundelen en een korting krijgen. Ook kan je deze verkopers op Vinted volgen, zodat je een melding krijgt wanneer deze persoon nieuwe items heeft geüpload.

Houd verkopers uit Frankrijk en Italië in de gaten

Ik weet niet wat het is, maar wat hebben verkopers uit Frankrijk en Italië toch mooie spullen! Het meerendeel van de items die ik koop, komen allemaal uit deze twee landen. En voor nog eens leuke prijzen ook. Daarnaast weer ik toch vaak kopers uit Spanje, omdat de verzendkosten simpelweg meteen 10 euro zijn. Hopelijk wordt dit in de nabije toekomst anders, want Spaanse verkopers hebben vaak ook hele mooie spullen, met name van designermerken. Gelukkig hebben we hiervoor tot die tijd Frankrijk en Italië.

Een item te duur? Doe gerust een tegenbod

Vind je een item net iets te duur? Doe dan gerust een tegenbod. Verkopers zetten vaak hun items voor nét iets meer te koop, zodat ze na afdingen het bedrag ontvangen dat ze eigenlijk voor ogen hebben. Een tegenbod doen is dus helemaal niet onbeschoft, want iedereen doet dit. Op een rommelmarkt en Marktplaats doen we dit ook maar al te graag, dus waarom niet ook op Vinted?

Tips om de beste items op Vinted te scoren

Lees ook deze artikelen over tweedehands fashion:

Reacties

Geef een reactie