Ka-ching! Zo verkoop je nóg sneller je kleding op Vinted

Eerder publiceerden we al een artikel met hierin allerlei tips om de leukste items op Vinted te scoren. Maar hoe zit dit eigenlijk met het verkopen van kleding op Vinted? Heb je bijvoorbeeld veel volgers nodig om sneller jouw items te verkopen? Met een paar handige trucs wordt kleding verkopen op Vinted een makkie.

Tips voor kleding verkopen op Vinted

Kleding verkopen op Vinted? Trek de kleding aan op de foto

Veel verkopers fotograferen uit luiheid hun kleding enkel op een kledinghanger of ze leggen het te verkopen item op de grond. Dat is in principe geen ramp, maar zulke foto’s geven vaak niet goed genoeg weer hoe het item precies valt. Voor een shirt of trui is dit minder relevant, maar bij bijvoorbeeld een broek is het wel fijn om te zien wat voor model het is en hoe de broek valt, en of deze dus iets is waarnaar je op zoek bent.

Zonder deze informatie is de kans aannemelijk dat men liever eerst verder rondkijkt, terwijl de broek misschien wel precies hetgeen is waarnaar ze op zoek zijn. Dus als je dan toch al bezig bent met fotograferen, maak dan – indien mogelijk – ook wat foto’s met het item aan.

Zet afmetingen in de beschrijving

Omdat we het kledingstuk voorafgaand aan de aankoop niet kunnen passen, blijft het altijd een verrassing of het item in het echt nét zo leuk is als op de foto. Daarom heb je altijd een streepje voor als je de belangrijkste afmetingen alvast in de beschrijving zet, zodat de potentiële koper een beter beeld krijgt of het zal passen of niet.

Zonder volgers kan je óók kleding verkopen op Vinted

Het grote voordeel van de verkoopapp Vinted is dat je geen bergen ana volgers nodig hebt om jouw items te verkopen. Natuurlijk, als je na verloop van tijd meer volgers hebt, krijgen deze mensen een melding zodra je nieuwe artikelen aan je kledingkast toevoegt. Maar ook zonder of met weinig volgers lukt dit prima. Laat je daarom niet tegenhouden als je kleding wilt verkopen, maar je nog geen volgers of reviews van eerdere kopers hebt.

Gebruik de juiste zoektermen en hashtags voor meer zichtbaarheid

Zorg ervoor dat je alle gevraagde informatie invult wanneer je een nieuw artikel toevoegt. Hoe uitgebreider deze is, des te meer je via de zoekfunctie van Vinted wordt gevonden. De een zoekt op ‘jurk’, terwijl iemand anders op zoek is naar een ‘roze jurk met bloemenprint’. Vertel daarnaast iets over het merk, de maat, hoe het item valt en vink de kleuren aan. Daarnaast kun je hashtags in de beschrijving neerzetten. Eigenlijk is het simpel. Beschrijf alles wat jezelf ook zou willen weten als je iets leuks ziet. Je bent immers zelf ook de doelgroep!

Tips voor kleding verkopen op Vinted

Reageer snel op een vraag of tegenbod

Op het moment dat iemand je een berichtje stuurt met een vraag over een specifiek item, is er dus interesse. Om deze interesse en het enthousiasme zo lang mogelijk vast te houden, is het belangrijk om snel te reageren. Het is vanzelfsprekend dat iemands interesse wegebt als iemand een tijdje moet wachten op een reactie en daarom van een potentiële koop afziet.

Het is ook goed mogelijk dat iemand een tegenbod doet. In dat geval is het een kleine moeite om hierop even te reageren. Accepteer het tegenbod, doe een nieuw tegenbod of reageer netjes dat je niet op het tegenbod ingaat. Je kunt een dergelijk bod ook zonder toelichting annuleren.

Het maakt niet uit in welke taal je beschrijving is

Omdat Vinted door heel Europa gebruikt wordt, is het aannemelijk om te denken dat je alles in het Engels moet beschrijven. Dat mag zeker, maar is niet nodig om sneller je kleding te verkopen Vinted. In de app zit namelijk een automatische vertaaloptie verwerkt, waardoor je ook in het Nederlands een ‘vestir’ of ‘robe’ (jurk) vindt. De beschrijving van een artikel staat wel in de originele taal beschreven, maar daaronder staat ‘Tik om te vertalen’, zodat je deze toch kunt lezen.

Boost (een deel van) je kledingkast voor een klein bedrag

Het is op Vinted mogelijk om voor een klein bedrag één of meerdere artikelen te boosten – net zoveel als je wilt. Eén artikel boosten kan minimaal 3 dagen (38 cent per dag) en met een maximum van 7 dagen (28 cent per dag). Gebooste items komen onder andere bovenaan de pagina van een bepaalde zoekfunctie te staan. Liever je hele kledingkast promoten? Dat kan ook. Voor 6,95 euro worden dan een week lang alle artikelen in de etalage gezet.

Verzamel 5-sterren reviews op na je verkopen op Vinted

Ondanks dat je geen bergen reviews nodig hebt om jouw artikelen sneller te verkopen, werkt het wel in je voordeel om een verkoopaccount met 5-sterren reviews te hebben. Deze verzamel je door items te verkopen én kopen. Mocht iemand géén review achterlaten, dan krijg je na een X-aantal dagen automatisch een 5-sterren review. Een review met weinig sterren krijg je niet zo snel, tenzij je – logischerwijze – niet hetgeen aanlevert zoals beschreven. Van onverwachte gaten, missende knopen en gele oksels wordt niemand blij.

Doe een leuk kaartje bij de bestelling

Bij kleding kopen en verkopen op Vinted draait het om de beleving. Een Vinted pakketje ontvangen is al excited, maar dit is nóg meer als je ziet dat de verkoper er iets leuks van heeft gemaakt. Een kaartje of briefje kan zomaar veel goeds met iemands dag doen. Soms vermeldt de koper dit ook in de review over jou, wat natuurlijk ook fijn om te zien is voor andere potentiële kopers die op jouw account rondneuzen.

Heb jij nog een andere tip voor hoe kleding verkopen op Vinted een makkie wordt? Laat ze hieronder achter in een reactie.

Lees nog meer artikelen over tweedehands winkelen:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Saskia

    Ik ben eigenlijk van plan Noa zijn kleding (2 jaar) daar te verkopen, maar iets houdt me tegen. Weet niet zo goed wat, maar denk ook een hoop werk alles apart op de foto te zetten. Nu verkoop ik het meestal in grote getallen. Wel fijne tips.

Geef een reactie