Dit zijn de gouden tips zodat jij ook designerkleding bij de kringloopwinkel vindt

Het is echt mogelijk! designerkleding en accessoires van de kringloopwinkel bij jou om de hoek. Met een paar ogen en veel geduld kan het jou gewoon lukken om die een parel bij de kringloopwinkel te vinden. Een designeritem is niet iets wat je zo eventjes tegenkomt, dus hopelijk helpen de tips in dit artikel jou een beetje verder op weg. Laat die zoektocht naar vintage en tweedehands designerkleding maar beginnen!

Zo vind je tweedehands designerkleding en accessoires bij de kringloopwinkel

Tweedehands designerkleding en accessoires voor weinig geld

Een Gucci rugzak, Dolce & Gabbana sjaal en mannenblouses van Versace: door de jaren heen heb ik al meerdere vintage en tweedehands items van designermerken bij lokale kringloopwinkels gevonden. Tweedehands kleding en accessoires die ik nog altijd met veel plezier draag en waar ik niet een maand salaris voor hoefde in te leveren. Als ik die nieuwprijs eens zou berekenen, schrik ik me waarschijnlijk een hoedje.

Zo’n designeritem vind je natuurlijk niet zomaar bij een kringloopwinkel. Het vergt veel tijd en geduld. Er moet maar net iemand zijn geweest die deze spullen naar de kringloopwinkel heeft gebracht. Ikzelf zou namelijk eerst via andere wegen zoiets kostbaars proberen te verkopen. Desondanks is het mij al meermaals gelukt, dus hopelijk hebben jullie iets aan mijn persoonlijke kringlooptips.

Lees ook deze artikelen over kringloopshoppen:

Zo vind je tweedehands designerkleding en accessoires bij de kringloopwinkel

Neem rustig de tijd

Een flitsbezoek en overzichtelijk scannen dragen niet bij om een vintage of tweedehands designeritem te vinden. Vanaf een afstand zie je niet welke merken er aan een kledingrek hangt. Daarvoor moet je echt door de rekken bladeren. Kledingstuk voor kledingstuk. Zo kan je het label van ieder kledingstuk aflezen. Dit kost inderdaad heel wat meer tijd, maar anders ga je überhaupt niets vinden.

Veel kringloopwinkels hebben ook glazen vitrines waarin ze hun mooiste stukken presenteren. Dat maakt het enerzijds overzichtelijk voor de bezoeker, maar dan weet je wel dat de winkel verstand van (dure) merken heeft. Dit betekent dat de prijzen van deze items in de vitrinekast hoger liggen dan de rest in de winkel.

Ga met regelmaat naar de kringloopwinkel

Verwacht niet dat je tijdens het eerste bezoek meteen beet hebt. Heb daarom geen verwachtingen als je op jacht gaat. Het is namelijk al bijzonder als je überhaupt iets tegenkomt. Neem verder ook niet met het minste genoegen. Ik kom bijvoorbeeld geregeld bovenstukken van onder meer Burberry en Dolce & Gabbana tegen die behoorlijk versleten zijn of een model hebben die je jezelf of een ander écht niet ziet dragen.

De uitdrukking ‘geduld is een schone zaak’ gaat absoluut op in deze context. Ga daarom niet met de instelling op pad om alleen designeritems te scoren, want er is zoveel meer moois te vinden.

Verschil tussen tweedehands en vintage kleding

Zoek gericht naar kringloopwinkels

De bekende kringloopwarenhuizen zijn leuk om eens naartoe te gaan, maar de kans dat je hier designerkleding vindt, is aanzienlijker klein. Zij (her)kennen net als jij de merken. Wat dat betekent? Dat het meeste niet eens in de winkel komt te liggen, maar op een veiling elders wordt verkocht. Máár soms zien ze iets over het hoofd of gaan ze ervan uit dat het een nepexemplaar is.

Een tip is daarom om naar lokale kringloopwinkels te gaan. Naar plaatsen waar ze geen flauw benul van (designer)merken hebben. Of waar ze het simpelweg niets interesseert. Bij deze winkels gunnen ze het juist hun bezoeker zo’n parel te vinden. Daarvoor ben je immers een kringloopwinkel! Op AlleKringloopwinkels vind je alle kringloopwinkels bij jou in de buurt.

Nog een laatste, misschien gekke tip: bezoek kringloopwinkels in (de buurt van) welvarende woonplaatsen. Ik bedoel dit niet als vooroordeel, maar je merkt het aan het aanbod. Nog nooit ben ik eerder zoveel goede kwaliteit kleding, schoenen en accessoires van bekende, duurdere merken tegengekomen als in ’t Gooi en omgeving. Ik denk dat ze hier zichzelf de moeite besparen om eerst hun spullen elders proberen te verkopen.. ;) Extra leuk voor ons dus!

Tweedehands designerkleding vinden draait uiteindelijk om geluk hebben

Een cliché, maar het is echt waar. De kans dat je niks tegenkomt is simpelweg groter dan de kans dat je een designeritem vindt. Zulke spullen worden gewoon niet dagelijks of wekelijks naar de kringloopwinkel gebracht. Het heeft daarom geen zin om enkel voor tweedehands designerkleding en accessoires op pad te gaan. Dat is zonde van je tijd, en zonde van het shopplezier. Houd altijd een oogje in het zeil, maar gebruik het niet als hoofddoel van je bezoek.

Heb jij designerkleding of accessoires van de kringloopwinkel? En zo, wil je er iets over vertellen in de reacties hieronder? Ik ben enorm benieuwd!

Reacties

Geef een reactie