Recept voor een vegan iced matcha latte

Hoera, de zon schijnt weer volop in het land! Een strakblauwe hemel doet al veel goeds met de mens, maar we willen natuurlijk ook optimaal genieten van deze eerste warme zonnestralen. De warme chocolademelk met slagroom ruilen we daarom in voor een ijskoud drankje. Een ijskoffie is hiervan een goed voorbeeld, maar heb jij al eens een iced matcha latte geprobeerd?

De iced matcha latte sluit naadloos aan bij Week zonder Vlees & Zuivel die deze week plaatsvindt. Een jaarlijkse campagne waarbij wordt gestimuleerd om een week lang vlees, vis en zuivel links te laten liggen en in de wereld van vega en plantaardige producten te duiken. Supermarkten en overige producten spelen hierop in met aantrekkelijke aanbiedingen, zodat je thuis allerlei veganistische en vegetarische recepten kunt proberen. En het liefst niet alleen deze week natuurlijk!

Recept: vegan iced matcha latte

Iced matcha latte: je nieuwe favoriet!

We eten met z’n allen al enthousiast minder vis en vlees, ook thuis en buiten de deur drinken we steeds vaker een cappuccino of latte met bijvoorbeeld havermelk in plaats van volle melk. Ook matcha is beduidend lekkerder met een plantaardige melk. Dit groene goud kan je zowel warm als koud drinken, maar met het steeds betere lenteweer op komst kiezen wij zonder wikken en wegen voor een iced matcha latte.

Dirty chai met havermelk: zo maak je het!
3 recepten voor heerlijke ijskoffie met havermelk

Wat is matcha eigenlijk precies?

Matcha. We kennen het groene poeder allemaal wel van naam, maar wat is het eigenlijk precies? Matcha is een poedervormige thee uit China van gestoomde en gedroogde theebladeren. Het is hierdoor behoorlijk bitter van smaak en daarom is het de kunst om hiermee een ietwat zoet drankje te creëren. Dit is zo gepiept dankzij een vleugje vanille. Matcha is heerlijk te drinken met amandelmelk of kokosmelk, maar waarom niet allebei gewoon? Nog beter.

Recept: vegan iced matcha latte

Ingrediënten

Iced matcha latte voor 1 persoon

  • 1/2 theelepel matcha (verkrijgbaar bij onder meer Holland & Barret en Aziatische supermarkten)
  • Scheutje vanillesiroop
  • Koud water
  • Kokosmelk
  • Amandelmelk
  • IJsklonten
  • Matcha klopper (of een kleine garde)

Bereiding

Minder dan 5 minuten

  1. Doe het matcha poeder in een kommetje en voeg hieraan een laagje water en scheutje vanillesiroop toe. Klop alles goed door met de matcha klopper (of een kleine garde), zodat het poeder goed oplost en er een gladde pasta ontstaat.
  2. Vul een groot glas met ijsklonten. Voeg tot de helft kokosmelk toe en vul de rest aan met de amandelmelk. Giet de matcha eroverheen en je kunt van jouw welverdiende iced matcha genieten!
Recept: vegan iced matcha latte

Probeer ook eens deze vega en vegetarische recepten:

Reacties

Geef een reactie