Dirty chai latte met havermelk: zo maak je het!

Chai latte. Een geliefd drankje in het najaar. Je kan deze zonder espresso drinken, maar soms is een dosis cafeïne erin ook wel erg lekker. En dat maakt van een chai latte een dirty chai latte. Daarnaast is deze warme drank ook nog eens geheel plantaardig, want we maken deze chai latte met havermelk.

Chai latte is een herfstachtige kruidenthee met melk bestaande uit onder meer kaneelstokjes, kruidnagels, kardemomzaad en steranijs. Je kan deze kruidenmix zelf maken in combinatie met zwarte thee, maar alle zojuist genoemde kruiden los kopen, kan aardig in de prijs oplopen. Een goed alternatief is daarom om kant-en-klaar theezakjes in huis te halen, van een theemerk zoals Pukka of Yogi Tea, en hiermee jouw romige dirty chai latte klaarmaken.

Vegan dirty chai latte met havermelk

Ingrediënten voor een vegan dirty chai latte

Voor 2 personen

  • 2 shots espresso
  • 500 ml havermelk (400 ml + 100 ml)
  • 2 theezakjes chai (bijvoorbeeld van Pukka of Yogi Tea)
  • 2 el honing
  • Kaneel

En zo maak je de vegan dirty chai latte:

Circa 15 minuten

  1. Pak een klein pannetje en doe hierin 400 ml havermelk. Hang de theezakjes erin en breng op een laag vuur aan de kook. Roer af en toe goed de theezakjes erdoorheen, zodat de kruidenmix zich met de havermelk kan mengen. Laat de melk ongeveer 10 minuten pruttelen.
  2. Zet het vuur uit en haal de theezakjes eruit. Gebruik een staafmixer om de melk een beetje op te schuimen. Dit kan je ook doen door nog een pannetje te pakken en de chai latte een paar keer over te schenken.
  3. Verdeel de melk over twee glazen en giet in ieder glas een beetje honing, ongeveer een eetlepel.
  4. Maak twee losse shots espresso en giet in de chai latte. Gebruik voor de espresso een koffiecup of speciale gemalen koffie. Wat jezelf het lekkerst vindt!
  5. Schuim de rest van havermelk (100 ml) op in een melkschuimer en verdeel over de glazen. Maak de dirty chai latte af met wat kaneel. Enjoy your drink!
Vegan dirty chai latte met havermelk

Nog steeds dorst? Probeer ook eens de volgende drankjes:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie