3 heerlijke recepten voor ijskoffie met havermelk

In de zomer worden een aantal dranken gulzig gedronken. Denk aan rosé, huisgemaakte ijsthee en uiteraard ijskoffie. Een koffie zet je in een handomdraai klaar en met één extra handeling heb je de zomerse variant: ijskoffie. Ontdek in dit artikel 3 simpele recepten voor ijskoffie met havermelk.

IJskoffie maken met havermelk en vanille recept

IJskoffie met havermelk en illy Caffé

IJskoffie maken is appeltje-eitje, dus des te meer redenen om jouw achtertuin of balkon tot terras om te toveren. Alle recepten voor iced coffee in dit artikel zijn gebaseerd op (gezoete) havermelk, maar mocht je liever een andere plantaardige melk drinken, kan dat natuurlijk ook gewoon.

Voor de espresso gebruiken we cups die in een Nespresso koffiemachine passen. Kies een koffiemerk dat jij lekker vindt, maar mocht je een keer iets nieuws willen proberen: illy Caffé. Mijn eerste gedachte was inderdaad ook dat ze van illy koffie enkel bonen hebben, maar ze hebben er tegenwoordig ook koffiecups van. Die wilde ik wel een keer proberen!

IJskoffie recept met havermelk en vanille

IJskoffie met havermelk en vanillesiroop

Deze ijskoffie met havermelk en vanillesiroop verscheen eerder al eens op Fashiable, maar is nog steeds een groot favoriet. Deze smaakt zo goed als naar een ‘normale’ ijskoffie, maar dan met een twist door de zoete nasmaak van vanille.

Ingrediënten:

 • 1 shot espresso
 • Circa 200 ml havermelk
 • Scheutje vanille aroma (of vanillesuiker)
 • 4 ijsklonten

Bereiding

 1. Giet in een glas een scheutje van het vanille aroma. Niet te veel, anders wordt de ijskoffie mierzoet. Deze ijskoffie is lekker wanneer deze naar een vleugje vanille smaakt en niet de overhand neemt.
 2. Zet in hetzelfde glas één espresso en roer even goed door.
 3. Doe de ijsklonten erbij en vul de rest van het glas aan met de havermelk.
IJskoffie met havermelk en karamelsaus

IJskoffie met havermelk en karamelsaus

Bij deze iced coffee blijven we nog steeds in de zoete hoek, want we gaan namelijk aan de slag met karamelsaus. Heerlijk om door de koffie te roeren of eventueel als topping op een grote toef slagroom. Als dat geen echte Starbucks koffie wordt, weten wij het ook niet meer.

Ingrediënten:

 • 1 shot espresso
 • Circa 200 ml havermelk
 • 1 tl karamelsaus
 • 4 ijsklonten
 • Optioneel: slagroom

Bereiding

 1. Zet één espresso en voeg hieraan vervolgens de karamelsaus toe. Roer even goed door met een lepeltje nu de espresso nog warm is.
 2. Doe de ijsklonten erbij en vul de rest van het glas aan met de havermelk.
 3. Maak je de ijskoffie met slagroom? Dan is het extra lekker om ook wat karamelsaus over de slagroom heen te gieten.
Matcha ijskoffie met havermelk

Matcha ijskoffie met havermelk

Matcha, je moet van de smaak houden, maar alleen al door de groenige kleur is deze ijskoffie de moeite waard om te maken. Ook matcha bevat cafeïne, dus let wel op als je niet tegen teveel cafeïne in één keer kan. Het groene goud is onder meer te koop bij Albert Heijn, Jumbo en Holland & Barrett.

Ingrediënten:

 • 1 shot espresso
 • 200 ml havermelk
 • 1 tl matcha poeder
 • 4 ijsklonten
 • Garde

Bereiding

 1. Meng het matcha poeder door de havermelk met behulp van een garde, zodat alle klontjes goed oplossen.
 2. Zet één espresso en voeg hier de havermelk met matcha aan toe. Als laatste nog de ijsklonten erbij en dan: genieten maar!

Wat is jouw favoriete ijskoffie? Ontdek alle recepten op Fashiable.

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking.

Reacties

Geef een reactie