Gezichtsmaskers voor een stralende huid – Deze gebruik ik!

Gezichtsmaskers staan voor een moment van ontspanning, maar ze brengen ook nog andere voordelen met zich mee. Ze zorgen onder meer voor een diepe reiniging van de huid, stimuleren de bloedcirculatie en verminderen de verstopping van poriën. Inderdaad, een gezichtsmasker is geen overbodige luxe! Pamper ook jouw gezicht en probeer deze gezichtsmaskers voor een stralende huid.

Gezichtsmaskers voor een betere huid

De eerste stap: stel jouw huidtype vast

Wanneer je besluit gezichtsmaskers voor een stralende huid te kopen, is het eerst belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Wat namelijk voor de een goed werkt, kan bij een ander juist een geïrriteerde huid veroorzaken. Producten met goed afgestemde ingrediënten zijn daarom het startpunt om naar een stralende huid toe te werken.

Maar hoe kom je erachter wat voor een huidtype je hebt? Onder meer het verzorgingsmerk Paula’s Choice helpt je graag te bepalen wat jouw huidtype is. Ben je erachter of je een normale, droge, gecombineerde of vette huid hebt? Top! Dan kunnen we verder.

De favoriete gezichtsmaskers voor een stralende huid

Gezichtsmaskers voor een stralende huid: de favorieten

Ook ik heb voorafgaand vastgesteld wat mijn huidtype is, namelijk een gecombineerde huid. Dit hield voor mij in: zichtbare oneffenheden – ontstekingen en gerstekorrels – op de wangen en mee-eters op de neus. De andere delen van mijn huid waren juist normaal en soms een beetje droog. Dit betekent dat ik producten op oliebasis – zoals Tea Tree – moet vermijden en juist hydraterende gezichtsmaskers voor mijn huid werken.

Sinds ik mijn huidtype – een gecombineerde huid – heb vastgesteld, sla ik nooit meer de plank mis. Vroeger koos ik vaak een gezichtsmasker om de geur uit, maar juist de parfum en oliën die in een masker zitten, zorgden ervoor dat mijn huid enkel onrustiger werd. Hierdoor durfde ik een lange tijd geen gezichtsmaskers te gebruiken. Gelukkig heb ik nu diverse hydraterende gezichtsproducten gevonden voor mijn dagelijkse routine, waardoor de gezichtsmakers in dit artikel.

Gezichtsmaskers voor een stralende huid: peeling van The Ordinary

1. Peeling van The Ordinary (AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution)

Ruim twee jaar geleden leerde ik via een vriendin het betaalbare huidverzorgingsmerk The Ordinary kennen. Intussen heb ik al vele producten geprobeerd, maar deze rode peeling blijft een grote favoriet. Waarom? Ik merkte al gauw dat mijn huid iets rustiger werd. Minder grote ontstekingen en de roodheid die na puistjes overbleef, trok ineens sneller weg. Die grote ontstekingen waren mijn grootste onzekerheid, maar het is natuurlijk ook rot als je even weinig last van acne heb en je huid vooralsnog niet kan stralen door de achtergebleven roodheid.

De AHA (alfa-hydroxyzuren) en BHA (beta-hydroxyzuren) in de peeling van The Ordinary pakken beide de huidcellen van de bovenste huidlaag aan. Deze exfoliëren en verminderen de verstopping van de poriën op een milde manier. Dit betekent dat je huid gevoeliger is, dus het is altijd belangrijk om een tijdje na gebruik een dagcrème of zonnebril met SPF te gebruiken. Het liefst altijd natuurlijk, om je gezicht ten alle tijden goed te beschermen. Zeker in de zomer moet je voorzichtig zeggen. Het is daarom aan te raden om de peeling in de zomer minder vaak te gebruiken.

Waar te koop? 9,95 euro bij Douglas & 8,50 euro bij Bijenkorf
Aanbevolen gebruik? Niet meer dan 2 keer per week. Maximaal 10 minuten laten intrekken.

Clear Purifying Clay Masker van Paula's Choice

2. Clear Purifying Clay Masker van Paula’s Choice

Paula’s Choice heeft op dit moment een zestal gezichtsmaskers in het assortiment, waarvan dit kleimasker van de Clear lijn bedoeld is voor zowel een gecombineerde als vette huid. Het masker matteert een glimmende huid, gaat onzuiverheden zoals puistjes tegen en kalmeert aanwezige roodheid. Door de verschillende soorten klei die in het masker verwerkt zitten, absorbeert het snel overtollig talg, waardoor je huid na een paar keer gebruiken al meer gaat stralen.

Dit kleimasker was een van de laatste producten die ik aan mijn gezichtsroutine van Paula’s Choice (zie dit artikel voor een uitgebreide review) toevoegde. De huidverzorgingsproducten zorgde al voor een wereld van verschil, maar dit kleimasker van Paula’s Choice heeft voor nét dat beetje extra gezorgd. Het enige waarvan ik namelijk nog baalde, waren de laatste gerstekorrels die het veel te gezellig hebben op mijn wangen. Nu kan ik er steeds meer uitzwaaien, dus dat is een hele opluchting. Echt waar, ik heb in jaren niet zulke gladden wangen gehad!

Waar te koop? 32 euro bij Paula’s Choice
Aanbevolen gebruik? Zo vaak als jezelf prettig vindt. 5 tot 10 minuten laten intrekken.

Houtskool kleimasker van De Tuinen tegen acne

3. Houtskool kleimasker van De Tuinen

Een ander gezichtsmasker dat ik aan mijn wekelijkse routine heb toegevoegd, is dit houtskool kleimasker (heeft inmiddels een nieuwe verpakking) van Holland & Barret; geschikt voor ieder huidtype. Dit kun je voor zowel het gezicht en het lichaam gebruiken, dus ideaal wanneer je (ook) last hebt van acne op bijvoorbeeld de rug of in de nek.

Houtskool heeft een diep reinigende werking. Het trekt als een ware magneet vuil, talg en oliën uit de huid en kalmeert en verfijnt vervolgens de huid. Je gezicht voelt daarna echt als een babyhuidje aan, ook de dag erna nog. Het kleimasker ruikt bovendien heerlijk naar eucalyptus en mint, wat jouw pamper avond extra ontspannend maakt. Verder is het masker vegan en dierproefvrij en het bevat geen parabenen.

Waar te koop? 9,49 euro bij Holland & Barrett (voor 100 ml)
Aanbevolen gebruik? 2 tot 3 keer per week. 10 tot 15 minuten laten intrekken

Naast dit houtskool kleimasker heeft De Tuinen van deze reeks nog meer gezichtsmakers, namelijk witte klei (voor een droge en gevoelige huid), groene klei (voor een vette huid) en een geel kurkuma kleimasker (voor een onrustige en geprikkelde huid). Houd ook zeker de aanbiedingen van Holland & Barret in de gaten. Ze hebben namelijk regelmatig grote aanbiedingen, zoals tot 70 % korting of 1+1 gratis.

Reacties

Geef een reactie