Mijn ervaring met Paula’s Choice voor een betere huid

lifestyle, persoonlijk, review /

Puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. De een heeft er meer last van dan de ander en dat kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Heb je ook last van acne en ben je ten einde raad? Iedereen verdient een stralende huid. Om die reden vertel ik je in dit artikel graag alles over mijn positieve ervaring met de huidverzorging van Paula’s Choice voor een betere huid.

Paula's Choice review: verminderen acne met Clear Skin lijn

Eerst even een terugblik op mijn acne…

In november 2018 wilde ik het taboe acne bij volwassenen doorbreken. Daarom schreef ik een uitgebreid artikel over dit onderwerp. Ik vertelde hierin wanneer bij mij de acne is ontstaan en wat voor een invloed dit had op mijn dagelijkse leven. Ik werd er onder meer heel onzeker door en iemand met drie zoenen begroeten, was iedere keer weer een confrontatie.

De reacties die ik op het artikel ontving, waren overweldigend. Het deed me zo goed – en doet het nog steeds – dat ik het onderwerp al meer bespreekbaar heb gemaakt en ik anderen met mijn persoonlijke tips kan helpen. Tot op de dag van vandaag krijg ik berichten van meiden die tips delen hoe zij van hun acne zijn afgekomen. Hoe mooi is dit aan een online community?!

Hoe weet je welke huidverzorging het beste voor jouw huid werkt? Ontdek eerst je huidtype!

Iedereen heeft een andere samenstelling van de huid. Dit betekent dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag hoe je van jouw (volwassen) acne afkomt. Daarom is de eerste stap om te ontdekken wat voor een huidtype je hebt. Is deze normaal, gecombineerd, vet of eerder droog?

Het verzorgingsmerk Paula’s Choice helpt je graag te bepalen wat jouw huidtype is. Wanneer je dit weet, kan je veel beter verzorgingsproducten samenstellen die voor jouw specifieke huid geschikt zijn. De ene huid heeft namelijk producten op oliebasis nodig, terwijl de poriën van een andere huid daar juist verstopt van raken.

Paula’s Choice Clear, de oplossing voor mijn huid met puistjes en gerstekorrels

Uit de vragenlijst van Paula’s Choice kwam duidelijk naar voren dat ik last heb van een vette huid, en daarbij past de Paula’s Choice Clear lijn. Mijn acne zit namelijk vooral op mijn wangen en kaaklijn, en nauwelijks in de t-zone (kin, neus en voorhoofd). Mijn acne bestaat uit puistjes, maar ook uit gerstekorrels op mijn wangen. Ook duurt het bij mij even voordat de overgebleven bruine en rode vlekjes na een puistje weggaat, waardoor de huid nog lang ontstoken lijkt.

De puistjes werden vaak redelijk grote ontstekingen, waardoor er een soort ‘reliëf’ (zo noem ik het maar altijd) ontstond, zeker in combinatie met de grove gerstekorrels op mijn wangen. Met als gevolg een zeer gevoelige huid. Mijn doel van de huidverzorging van Paula’s Choice was dan ook om dit reliëf te verminderen en van de gerstekorrels af te komen. En natuurlijk om eindelijk producten te gebruiken die mijn huid de juiste verzorging bieden.

De huidverzorging van Paula’s Choice die ik dagelijks gebruik

Ik heb de Clear huidverzorging van Paula’s Choice – bestaande uit 6 producten – ruim zes weken gebruikt om een goed oordeel te kunnen schetsen. Hieronder licht ik ieder product één voor één uit en vertel ik waar ieder product precies voor dient.

Paula's Choice review: Pore Normalizing Cleanser

Stap 1: Pore Normalizing Cleanser

De allereerste stap in jouw ochtend- of avondroutine is om jouw make-up te verwijderen en gezicht goed te reinigen. Dit doen we met deze Pore Normalizing Cleanser van Paula’s Choice. Deze verfrissende reinigingsgel vermindert daarnaast vervelende puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Het product is geschikt voor alle huidtypen en is zacht voor je huid, maar hard tegen puistjes. Bovendien verwijdert deze cleanser overtollig talg.

Paula's Choice review: Pore-Reducing Toner

Stap 2: Pore-Reducing Toner

Alle make-up verwijderd? Dan gaan we aan de slag met deze Pore-Reducing Toner. De aanwezige antioxidanten en herstellende werkstoffen in deze licht hydraterende toner kalmeren de huid, verfijnen de aanwezige poriën en gaan roodheid tegen. Vanwege dit laatste zal jouw huid bovendien gladder en zachter aanvoelen.

Beste product van Paula's Choice: BHA Liquid Exfoliant

Stap 3: 2% BHA Liquid Exfoliant

Na de reiniging van het gezicht in stap 1 en stap 2 gebruik je deze exfoliant, hét product van Paula’s Choice waar velen vol lof over spreken. Waaronder ik! De BHA Liquid Exfoliant is een krachtige vloeistof dat dode huidcellen verwijdert en gaat puistjes en mee-eters tegen. Het is een waterige vloeistof dat snel door de huid wordt opgenomen. BHA werkt ontstekingsremmend en helpt op deze manier tegen puistjes en roodheid.

Review van Daily Skin Clearing Treatment van Paula's Choice

Stap 4: Daily Skin Clearing Treatment

Nu jouw gezicht grondig is gereinigd, is het tijd voor de crèmes. We beginnen hiervoor met een Clearing Treatment, samen met de Liquid Exfoliant mijn favoriete product. De crème is geschikt voor alle huidtypen en vermindert puistjes, vervaagt bruine vlekjes en gaat zelfs huidveroudering tegen.

Het product bevat een sterk antioxidant en vervaagt bruine vlekjes en andere huidverkleuringen die na een puistje zijn ontstaan. De toevoeging van BHA, net als bij de Exfoliant, helpt jouw rode huid te verminderen. En dat is heel waardevol als je een tijdje veel puistjes hebt, maar je huid vooralsnog ontstoken lijkt door de vlekjes die nog een lange tijd te zien zijn.

Huidverzorging van Paula's Choice om acne te verminderen

Stap 5: Ultra-Light Daily Hydrating Fluid (dagcrème)

Bezig met jouw ochtendroutine? Dan eindig je met deze niet-vette, bijna vloeibare dagcrème met zonnefilter. Deze is te gebruiken voor een huidtype met zowel een gecombineerde als vette huid. De SPF 30+ is een belangrijk onderdeel vanwege het product in Stap 3. De Ultra-Light Daily Hydrating Fluid dagcrème matteert een glimmende huid, beschermt dus tegen zonneschade en is geschikt voor een huid met puistjes.

Huidverzorging van Paula's Choice om acne te verminderen

Stap 5: Oil-Free Moisturizer (nachtcrème)

Sta je op het punt om naar bed te gaan? Dan eindig je jouw avondroutine met deze lichte en bovendien olievrije nachtcrème. De crème hydrateert jouw acne-gevoelige huid zonder de poriën te verstoppen. Iets wat wél vaak gebeurt met een soortgelijk product op oliebasis. Daarnaast voorkomt het aanwezige puistjes te verergeren. Vergeet daarom ook niet de kaaklijn en nek goed mee te nemen. Daarnaast vermindert het product zichtbare roodheid, droge plekjes met schilfers, grove poriën en bruine vlekjes die overblijven na puistjes.

Gezichtsmaskers voor een betere huid: kleimasker van Paula's Choice

Extra product: Clear Purifying Clay Masker

Ter aanvulling van jouw gezichtsroutine is dit kleimasker van de Clear lijn een absolute aanrader. Het Clear Purifying Clay Masker matteert een glimmende huid, gaat onzuiverheden zoals puistjes tegen en kalmeert aanwezige roodheid. Door de verschillende soorten klei die in het masker verwerkt zitten, absorbeert het snel overtollig talg, waardoor je huid na een paar keer gebruiken al meer gaat stralen. Je kunt het masker zo vaak gebruiken als je wilt en laat je zo’n 5 tot 10 minuten intrekken.

Conclusie: is de huidverzorging van Paula’s Choice een succes voor mijn huid

Om meteen antwoord op deze vraag te geven: JA! Wel wil ik je meteen meegeven dat je de producten – net als ieder ander merk – de tijd moet geven om het effect te zien. In ieder geval 3 weken, maar het liefst geef ik mijn beoordeling pas na zes weken. En een huid kan eerst soms een beetje heftig reageren, omdat jouw huid aan de ingrediënten moet wennen. Zeker als je bijvoorbeeld naar de exfoliant kijkt. Dit product moet je daarom ook eerst langzaam opbouwen, voordat je het iedere dag gaat gebruiken.

Resultaat na 5 á 6 weken: na zo’n twee weken zag ik de eerste verbeteringen. Meerdere, grote ontstekingen heb ik sindsdien niet meer gehad. Wel tijdens mijn hormoonweek, maar die heb ik eenmaal als vrouw. Wanneer ik opstond, merkte ik op dat de gerstekorrels steeds minder grof werden. Het aantal gerstekorrels werd niet meteen aanzienlijk minder, maar mijn huid voelde wel steeds gladder aan. En toen ik in week 5 mezelf in de spiegel aankeek, werd ik oprecht blij van het resultaat – zie bovenstaande foto’s.

Resultaat huid na 6 maanden
Resultaat gezicht na 6 maanden

Resultaat na 6 maanden: wanneer ik dit typ (juni 2021), gebruik ik de producten van Paula’s Choice ruim een half jaar. Ik kan me letterlijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo’n egale huid had. Mijn gerstekorrels zijn zo goed als verdwenen, ik heb nauwelijks nog grote ontstekingen en de overgebleven roodheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook draag ik steeds minder foundation, voor mij het teken dat mijn huid er echt goed uitziet. Links een foto met make-up, rechts een foto zonder make-up.

Dankjewel voor het lezen! En mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, stuur me dan gerust een DM op Instagram (@nannevhout) of mail naar info@fashiable.nl.

De producten heb ik in samenwerking (onbetaald) met Paula’s Choice ontvangen, maar dit heeft geen invloed op deze geschreven review. Ieder woord in dit artikel is oprecht, omdat ik anderen net zo een zuivere huid gun na zelf jarenlang met dit huidprobleem rondgelopen te hebben. Daarnaast bevat deze pagina meerdere affiliate links. Ik krijg niet betaald om deze te plaatsen, maar als jij via mijn link op dezelfde website een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie. Jou kost dit niks extra!

Lees ook:

Leave a Comment