Deze apps wil je downloaden voor je reis naar Bali, Indonesië

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor je aankomende reis naar Bali. Het is handig om alvast een aantal apps voor Bali op je telefoon te installeren voordat je vertrekt. Zo kun je bijvoorbeeld meteen bij aankomst op het vliegveld een betrouwbare én betaalbare taxi boeken. Daarnaast delen we in dit artikel ook onze favoriete app waarmee je de wisselkoers in een paar seconden kunt berekenen. Lees hieronder alle handige apps voor Bali!

Booking.com voor overnachtingen

Tegenwoordig zijn er tal van platforms waarop je accommodaties kunt boeken, maar Booking.com blijft nog altijd een overzichtelijke keuze. Sla hier je favoriete accommodaties op, zodat je ze later gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Wil je liever dichter bij het centrum verblijven? Of heb je een voorkeur voor een goedkopere optie en daardoor iets verder weg te zitten? De keuze is aan jou.

Agoda voor overnachtingen

Naast Booking.com is Agoda ook een handige boekingswebsite om op je telefoon te installeren. Het kan lonend zijn om dezelfde accommodatie bij meerdere aanbieders te vergelijken. Soms blijkt een accommodatie op Agoda ineens enkele tientjes goedkoper te zijn, bijvoorbeeld dankzij last-minute deals. Ook het annuleringsbeleid kan per website verschillen, dus het is altijd verstandig om Booking.com en Agoda met elkaar te blijven vergelijken.

Whatsapp om reserveringen te maken

In Nederland heb je talloze handige reserveringssystemen waarmee je online in een oogwenk een tafeltje kunt bemachtigen. Maar in Indonesië gaat het er net even anders aan toe. Je hoeft niet meer zoals vroeger te bellen (hoewel dat altijd kan uiteraard), maar je kunt eenvoudig een berichtje sturen via WhatsApp. Het contact verloopt meestal vlot en makkelijk. Of je nu een reservering wilt maken voor een restaurant, een dagtocht of een workshop, in de meeste gevallen kun je gewoon via WhatsApp communiceren.

Grab en Gojek: taxi en eten bestellen

Sommigen verkiezen het huren van een scooter, maar voor degenen die liever niet zelf rijden, bieden Grab en Gojek uitkomst. Deze apps werken op een vergelijkbare manier als Uber, maar Grab en Gojek bieden ook scooters aan. Naast scooters zijn er ook auto’s beschikbaar; handig voor vervoer van en naar de luchthaven of naar de volgende plaats.

Scooters zijn super ideaal in drukkere gebieden, waar je met een auto vaak vast komt te staan. Vooral in het hoogseizoen kan het verkeer een complete jungle zijn, maar zelfs in het laagseizoen kun je al in de file belanden. En met een rit op de scooter bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

En laten we het hebben over het beste gedeelte: eten bestellen zonder je huis te verlaten. Soms wil je gewoon je voeten omhoog gooien en genieten van een maaltijd in je eigen accommodatie. Ook daarvoor zijn Grab en Gojek ideaal. Check wel altijd de beoordelingen, ook op Google, om er zeker van te zijn dat je bij een goed restaurant bestelt. Want eerlijk gezegd, niemand wil zijn vakantie doorbrengen met een Bali Belly, toch?

Apps voor Bali: Gojek en Grab om taxi's te bestellen
Apps voor Bali: Gojek en Grab om eten te bestellen

Hotspots verzamelen viA TIKTOK

Altijd op zoek naar alle verborgen juweeltjes om te eten en te drinken tijdens je avonturen in binnen- en buitenland? Nou, vergeet TripAdvisor, want tegenwoordig is TikTok jouw beste maatje. Zodra je het algoritme een beetje temt, verschijnen alle leuke hotspots vanzelf op je ‘For You’-pagina. Je kunt ook de zoekfunctie in de app gebruiken, net als bij elke andere zoekmachine. Van restaurants tot activiteiten per locatie; je vindt het tegenwoordig allemaal op TikTok.

Google Maps: reisduur en opgeslagen hotspots

Natuurlijk, Google Maps – of misschien MAPS.ME als je een alternatief zoekt – zal je rots in de branding zijn als het gaat om het navigeren over het eiland en het inschatten van reistijden. Maar, en dit is een grote maar, vertrouw niet blindelings op de geschatte reistijden.

Het verkeer op Bali kan behoorlijk chaotisch zijn en Google Maps houdt daar niet altijd rekening mee. Je zult hierdoor in de meeste gevallen langer onderweg zijn dan verwacht. Als je wilt weten hoe ver het lopen is naar je volgende bestemming, dan kan je Google Maps hiervoor wel perfect gebruiken.

En wist je dat Google Maps ook perfect is voor het verzamelen van alle geweldige eetplekken en overige activiteiten? Je hebt vast al tips gekregen van familie en vrienden, maar ook op sociale media kom je de leukste tips tegen. Ik verzamel ze altijd in één bundel in een aparte map van het land op Google Maps, zodat ik een goed overzicht heb. Zo kan ik op elk moment precies zien waar ik moet zijn voor een onvergetelijke ervaring.

Handige apps voor Bali: Currency voor wisselkoers

currency voor wisselkoers

De Indonesische munteenheid, de rupiah (valutacode: IDR), vergt enige gewenning. In Indonesië kun je jezelf een miljonair noemen, want 1 miljoen rupiah is omgerekend ongeveer 58 euro (in april ’24). Vooral in het begin kan het lastig zijn om dit snel om te rekenen. In restaurants worden vaak de nullen weggelaten op de menukaart vanwege de beperkte ruimte. Om het overzicht te bewaren, is het aan te raden de app Currency voor Bali te downloaden. Hiermee kun je snel de wisselkoers berekenen en komt je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Met deze handige apps voor Bali bij de hand ben je goed voorbereid om te genieten van een onvergetelijke reis naar Bali. Dus pak je koffers maar in en maak je klaar voor een avontuur op dit prachtige eiland.

Meer ontdekken over Bali? Lees dan ook deze reisartikelen:

Reacties

Geef een reactie