De leukste dingen om te doen op Koh Chang, Thailand (+ handige tips)

Koh Chang, ook wel Elephant Island genoemd, is het op twee na grootste eiland van Thailand. Het eiland maakt deel uit van het Mu Ko Chang National Park. Ga je binnenkort een reis naar Thailand maken en wil je hiervoor weten wat je allemaal op dit leuke Thaise eiland kan doen? Lees dan hieronder alles voor je bezoek aan Koh Chang.

Doen op Koh Chang, Thailand

reizen vanuit Bangkok naar Koh ChanG

Koh Chang ligt aan de oostkust van Thailand, nabij de grens met Cambodja. Het eiland ligt ongeveer 300 kilometer van Bangkok verwijderd. Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om op het eiland te komen, maar de makkelijkste manier is per bus en veerboot vanuit Bangkok, aangezien Koh Chang geen luchthaven heeft.

Het beste kun je boeken bij de ferrymaatschappij Boonsiri. Deze vervoerder brengt je vanuit Bangkok in 7 uur met een minivan naar de haven van Trat, waar je op de veerboot naar Koh Chang stapt. Vanuit de haven is het nog 30 minuten varen met de boot. Eenmaal aangekomen op Koh Chang brengt een ander busje je naar je hotel. Om je meteen gerust te stellen: dit is heel goed geregeld.

Een alternatieve route is om naar Trat te vliegen, de dichtstbijzijnde luchthaven voor Koh Chang. Je kunt dan bij deze ferrymaatschappij een ticket kopen om vanaf het vliegveld met de bus naar de haven te gaan en daar op de veerboot te stappen. Dit is echter een stuk duurder, en de vraag is hoeveel tijdswinst je hiermee behaalt ten opzichte van de 5 uur durende busrit.

de leukste dingen om te doen op Koh Chang

– Ontdek De mooiste stranden op het eiland

De kans is groot dat je het Thaise eiland bezoekt om te relaxen en aan het strand te liggen. Dat kan zeker op Koh Chang! Er zijn verschillende mooie zandstranden op het eiland, elk met een eigen sfeer. Echt ongerepte stranden met weinig toeristen zijn echter wel moeilijk te vinden op Koh Chang. Maar dat wil niet zeggen dat je geen leuke en fijne stranden kunt vinden.

Zoals voor ieder Thais eiland geldt, kun je het beste een scooter huren om je te verplaatsen. Dit is dan ook de leukste manier om het eiland te verkennen. Let er wel op dat de wegen behoorlijk steil kunnen zijn, dus enige ervaring met scooter rijden is zeker gewenst. Wanneer het heeft geregend, kan het ontzettend glad en gevaarlijk zijn, en zullen de locals je ook sterk afraden om überhaupt op de scooter te stappen.

Koh Chang heeft een aantal mooie stranden. Mijn favoriete stranden die je zeker een bezoekje moet brengen zijn:

  • Klong Prao Beach
  • Lonely Beach
  • Klong Kloi Beach

– Gratis Vuurwerkshow bij Mimo Beach bar

Iets wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Koh Chang is de vuurwerkshow bij Mimo Beach Bar op Lonely Beach. Iedere avond om 18:30 uur vind er een gratis show plaats op het strand. Ga na een heerlijke stranddag de zonsondergang kijken met een Chang biertje en wacht tot de vuurwerkshow begint.

– Aanschouw het Verlaten Cruiseschip

Houd je van vreemde dingen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het verlaten cruiseschip en resort op het zuidelijkste puntje van Koh Chang. Dit cruiseschip was ooit onderdeel van een groot resort aan het strand, waarin je op een unieke plek kon overnachten. Waarom het resort en het schip precies gesloten zijn, is onduidelijk. Een van de verhalen gaat over een overleden Russische toerist op het schip.

Sinds 2016 kun je het schip niet meer betreden en is het resort gesloten. Sindsdien ligt alles erbij zoals het is achtergelaten. Je mag het schip niet meer in, maar het hoofdgebouw van het resort is nog wel open. Zelfs de hele administratie van het hotel ligt er nog! Het is een heel vreemde gewaarwording en het is zeker een van de meest unieke dingen om te doen op het eiland.

Bij aankomst op het terrein dien je een kleine fee van 100 baht (ongeveer 2,56 euro) per persoon te betalen. Hierna kun je verder rijden en kom je bij het schip terecht. Het ligt tevens aan het strand, dus mocht je willen, kun je hier ook nog een duik nemen of ontspannen.

– Geniet van de mooie zonsondergang

De kans is groot dat je aan de westkant van het eiland verblijft, aangezien hier het meeste te doen en te zien is. Dat betekent ook de mooiste zonsondergangen. Er zijn verschillende plekken om hier van te genieten. Uiteraard kun je naar het strand gaan om hier van te genieten, maar er zijn ook een aantal uitzichtpunten waarbij je over het eiland heen kan kijken. Onze favoriete uitzichtpunten op Koh Chang waren Kai Bae viewpoint en Cafe The Mount.

– Combineer je bezoek met het eiland Koh Kood

Ondanks dat we een aantal leuke dagen hebben gehad op Koh Chang, is het niet het mooiste Thaise eiland waar we zijn geweest. Het is nog niet zo enorm toeristisch en druk als eilanden als Koh Samui en Phuket, maar het toerisme is wel goed ontwikkeld. Denk aan veel resorts aan de stranden, vervuiling en helaas ook veel olifantentoerisme.

Ben je meer op zoek naar het echte paradijselijke en een meer kleinschalig gevoel? Pak dan de veerboot en reis met Boonsiri naar het kleinere tropische eiland Koh Kood. Dit ligt ten zuiden van Koh Chang op slechts 1 uur varen.

Beste Eten & drinken op koh chang

Aan leuke restaurants en cafés is er op Koh Chang zeker geen gebrek. Daarnaast vond ik, Kirsten, het als vegan ook heel goed te doen. Onze favoriete plekken waren:

  • Tofu Kitchen we zijn hier drie keer geweest
  • Mordi E Fuggigoede Italiaan
  • Indie Raw lekkere, maar wel prijzige smoothiebowls (+ lieve kat)
  • Rasta view mooi uitzicht
  • Fig Cafebeste koffie mét plantaardige melk
  • Everflowvolledig veganistisch

Leukste Accomodaties op koh chang

Op het Thaise eiland is er niet echt een centrum of stad waar je het beste kunt verblijven. De meeste accommodaties op Koh Chang liggen verspreid langs de westkust. Wij verbleven vlakbij Lonely Beach, waar de meest betaalbare hotels en hostels te vinden zijn. Ook zijn er op loopafstand een aantal restaurants te vinden. Houd er wel rekening mee dat het dorpje het uitgaanscentrum is van het eiland, waar tot in de kleine uurtjes buiten wordt gefeest. Dit is wellicht geen hele fijne locatie wanneer je een lichte slaper bent.

Lees meer gerelateerde artikelen over thailand:

Reacties

Geef een reactie