Veel servies van de kringloop: mijn beste tweedehands vondsten #5

Jazeker lieve mensen, hier ben ik eindelijk weer met een nieuw deel waarin ik mijn tweedehands vondsten laat zien. Door de lockdown was het tijdelijk – en geheel begrijpelijk – niet mogelijk om naar de kringloop te gaan. Nu het weer langzamerhand mogelijk is, heb ik een voorzichtige poging gedaan – uiteraard op veilige afstand. Resultaat? Ik kwam met veel servies van de kringloop thuis.

Voor de nieuwe lezers onder ons: in de rubriek Mijn beste tweedehands vondsten neem ik jullie zo nu en dan mee in mijn avonturen bij kringloopwinkels en vintage winkels. Want wat voor moois vind ik daar zoal? Een heleboel kan ik jullie verklappen. In dit artikel zoom ik in op mijn servieskast, want deze is inmiddels veelvoudig aangevuld.

Beste kringloopvondsten

Mededeling: wacht met je spullen naar de kringloop brengen!

Voordat we op de items overgaan, heb ik eerst een mededeling. De momenteel overladen kringloopwinkels geven aan dat we massaal onze huizen en zolders opruimen. Dit betekent enerzijds dat er momenteel veel leuks voor weinig te koop is, maar anderzijds belasten we de werknemers met grandioos veel werk.

Kringloopwinkels hebben hun handen vol aan de opslag die tot aan de nok gevuld is. En daar komt voorlopig geen eind aan. Zes weken lang kwam er oneindig veel binnen, terwijl de winkels dicht bleven. Voor wie dus nog spullen thuis heeft staan: koop eerst bij de kringloopwinkel en/of wacht nog even met jouw spullen wegbrengen. Bedankt, ook namelijk het personeel. :-)

Beste tweedehands vondst: bruine koffiemokken

Bruine koffiemokken

Er bestaat voor mij geen dag zonder koffie. Iedere dag drink ik cappuccino met havermelk, maar ook filterkoffie begin ik steeds meer te waarderen. Daarvan drink ik meestal één grote mok , maar dat XL-formaat had ik nog niet in mijn kast staan. Deze bruine mokken van 50 cent per stuk staan perfect bij de rest van mijn bruine servies van de kringloop.

Beste tweedehands vondst: espresso kopjes met bloemenprint

Kleine koffiemokken

Deze schattige mokjes had ik niet per se nodig, maar voor 35 cent per stuk kon ik ze echter niet laten staan. Het is namelijk best bijzonder als je twee of meer van eenzelfde mok in de kringloopwinkel tegenkomt. Voor mij de reden om de gok te wagen, in de hoop ze volop te gaan gebruiken. Ideaal voor een espresso, en anders kunnen ze altijd nog fungeren als potje voor mijn stekjes.

Beste tweedehands vondst: vintage dienblad

Vintage dienblad

Ik zag het meteen helemaal voor me. ’s Ochtends met mijn dienbad met daarop mijn ontbijtje en kop thee de zonovergoten tuin inlopen. Of in de middag met een uitgebreid kaasplankje en glas rode wijn. Klinkt allebei goed, toch? De bruine kleur geeft het dienbad bovendien een vintage touch. Precies waarvan ik hou.

Servies van de kringloop: bruine bordjes

Bruine bordjes van Colditz

In een mini kringloopwinkel – waar je nog nét je kont kan keren – zag ik ergens onder in een rommelige kast deze bruine bordjes liggen. Jaren geleden begon ik met deze verzameling, maar na de eerste aankoop kwam ik ze nooit meer tegen. En nu zag ik ze ineens, en nog precies dezelfde ook. Ik heb er twee bijgehaald, waardoor ik nu een mooie set van 4 stuks heb.

Servies van de kringloop: gele gebaksbordjes

Gele gebaksbordjes

Inderdaad, ik heb nog meer bordjes ingeslagen. Jippie! Deze vrolijke schatjes zijn nog een stukje kleiner dan de bruine, eerder gebaksbordjes. De kleur trok meteen mijn aandacht, omdat ik in precies deze kleur ook soepkommen heb. Dus dat matcht erg leuk samen. Ze hadden er in totaal een stuk of 8 (voor 35 cent per stuk), maar aan de helft heb ik meer dan genoeg.

Servies van de kringloop: saladekom met blauwe strepen

Saladekom

Er staat al een kleine voorraad glazen en stalen salade- en beslagkommen in de kast, maar voor mijn recepten vind ik ze er niet fotogeniek genoeg uitzien. Deze witte kom (€ 2,50) met subtiele blauwe strepen echter wel. Deze halen de frisse kleuren van een salade net wat beter naar voren komen.

Servies van de kringloop: botanische onderzetters

Onderzetters van Royal Horticultural Society

Als laatste vond ik ook nog een setje onderzetters met botanische opdruk. Zo heerlijk oubollig, maar ze passen daarom perfect bij alle koffiemokken die ik heb ingeslagen. Bovendien zijn ze stukken makkelijker schoon te maken dan mijn vilten onderzetters die onder de vlekken zitten. Ook niet geheel onbelangrijk.

Binnenkort kunnen jullie een volgend deel verwachten, want al het bovenstaande is slechts een gedeelte van de tweedehands vondsten. Hebben jullie net als ik ook veel servies van de kringloop?

Meer gerelateerde artikelen voor jou…

Reacties

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Chris Siebens

  Beste, moest je de kleine koffie mokken met bloemen beu zijn, dan zou ik mij kandidaat willen stellen om ze te kopen. Niet voor mij, maar mijn nichtje was die set ergens tegengekomen, vermoedelijk op jouw Pinterest pagina, en ze is daar grote fan van geworden. Dus en daardoor zou ik ze haar graag en onverwacht willen kado doen. Bij gelegener tijd mag je dan aan mij denken. Alvast bedankt!!

  1. Nanne van Hout

   Beste Chris, wat ontzettend attent dat je haar deze mokken cadeau wilt doen. Ze zijn dan ook hartstikke leuk! Helaas heb ik de mokken intussen niet meer, dus ik moet je teleurstellen.. Ik duim met je/jullie dat jullie ze nog op een dag zullen vinden. Groetjes Nanne.

   1. Chris Siebens

    Beste Nanne,
    Spijtig om te horen, dan zal ik mijn zoektocht maar verder zetten en op hoop van geluk!
    Duim je aub mee?
    Vriendelijke groetjes !
    Chris

    1. Nanne | Fashiable

     Check @meneerbuck op Instagram, toevallig kom ik zojuist vrijwel identieke tegen, alleen dan wel met oor. Maar net zo leuk!

  2. Hallo Chris, heb je deze mooie koffie mokken (thee mokken) al voor je nichtje gevonden. Ik heb nog een set van 4 inclusief een theepot. Groetjes Alie

Geef een reactie