Kleding kopen en verkopen via de app Vinted: dit zijn de voordelen!

Lang leve tweedehandskleding! Tweedehands kopen en verkopen wordt alsmaar populairder, dus waarom elkaar niet inspireren en enthousiasmeren? Een populaire app dat veelvuldig gebruikt wordt om tweedehands parels te kopen, verkopen en ruilen, is Vinted; een online marktplaats met veel voordelen.

Laatst bewerkt: 26 mei 2020

Eerst in een paar regels: wat is Vinted precies?

Vinted is een online marktplaats en community waarmee gebruikers door heel Europa tweedehandskleding kunnen kopen, verkopen en eventueel ook ruilen. Deze online marktplaats is in een overzichtelijke app gegoten, waardoor je soepel door het beschikbare aanbod scrolt. Waar het aanbod uit bestaat? Hoofdzakelijk kleding, schoenen en accessoires, maar tegenwoordig ook woonaccessoires en schoonheidsproducten. Voor wie dat al goed klinkt, wordt nog blijer van de bijkomstige voordelen.

Kopen en verkopen via Vinted

1. Bedrag dat je vraagt, is het bedrag dat je ontvangt

In tegenstelling tot United Wardrobe, de Nederlandse concurrent van Vinted, hoef je geen percentage (10% commissie) van jouw gevraagde verkoopprijs af te staan. Het bedrag dat je dus op Vinted voor een product vraagt, is het bedrag dat je wezenlijk ontvangt. Bovendien betaalt de koper betaalt de verzending bovenop de prijs, dus daar hoef je ook geen rekening mee te houden. Geen gedoe dus! Wat je vraagt, is hetgeen wat je ontvangt.

2. Zowel de koper als verkoper ontvangt feedback

Iets kopen op Vinted is best even spannend. Zeker in het begin, want is de verkoper wel te vertrouwen? Daarom werkt Vinted gestructureerd met reviews. Deze gelden voor beide partijen. Dit betekent dat je als verkoper ook feedback voor de koper achterlaat. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de communicatie of verzendtijd. Op de ontvangen review kan je vervolgens weer reageren. Zo help je elkaar een handje en kunnen toekomstige kopers op deze reviews terugvallen voor meer zekerheid.

3. Een tegenbod doen

Vind je de gevraagde prijs voor het item net iets te duur? Dan is het mogelijk om een tegenbod te doen. Wie weet gaat de verkoper met de prijs akkoord. Ook kan de verkoper op jouw bod weer een tegenbod doen, zodat jullie een mooie middenweg kunnen afspreken. Tevreden? Afrekenen maar!

4. Het verdiende bedrag opsparen in je portemonnee

Het is best vervelend als je het bedrag van iedere verkoop steeds los op je rekening ontvangt. Je krijgt zo niet het gevoel een leuk zakcentje aan jouw verkopen op Vinted over te houden. Bij Vinted kan je daarom dit bedrag opsparen. Zodra een verkoop is voltooid, wordt het bedrag van ‘Saldo in behandeling’ (een order die nog niet is afgerond) naar ‘Beschikbaar saldo’ overgemaakt. Dit saldo kan je op ieder gewenst moment laten uitbetalen.

5. Gebruik de saldo in portemonnee voor nieuwe aankopen

Je kan het beschikbare saldo dus laten uitbetalen (zie punt 4), maar je kan het verdiende bedrag óók gebruiken om op Vinted te shoppen. Zo heb je een specifiek budget om uit te geven en hoef je je niet schuldig te voelen als je van het beschikbare saldo nieuwe kleding uitzoekt. Eigenlijk is het gewoon een indirecte vorm van kleding tegen kleding ruilen. Prima deal, toch?

Kopen, verkopen en ruilen via Vinted

6. Gebruik de betaalwijze die bij jou past

Om het winkelen voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, kan je de betaling afronden met een betaalmethode naar keuze. Dit zijn geldige credit- of debitcards, PayPal, Apple Pay, je Vinted e-wallet (zie punt 5 voor meer uitleg) en iDeal voor Nederland.

7. Geld terug garantie

Wanneer jij een bedrag afrekent, wordt dit pas vrijgegeven voor de verkoper op het moment dat jij de bestelling hebt ontvangen en goedgekeurd. Bovendien heb je na de bezorging altijd 2 dagen de tijd om een eventuele claim in te dienen. Deze regel zorgt ervoor dat shoppen op Vinted een betrouwbare omgeving is.

8. Meer gebruikers en dus meer aanbod

Vinted is een Europees concept. Dit wil zeggen dat er niet alleen in Nederland en België geshopt wordt, maar ook in de rest van Europa. Daar ligt de populariteit nog hoger dan in Nederland, grotendeels omdat United Wardrobe een directe concurrent is. Voor Vinted geldt dus een veel grotere markt, en hierdoor een groter aanbod.

9. Kleding wordt ook zonder reviews verkocht

Mensen zijn, wat meer dan logisch is, eerder geneigd om bij een account met goede reviews te kopen. Gelukkig is dit bij Vinted niet de reden om van een aankoop af te zien. Dit zorgt ervoor dat je ook met weinig of geen volgers en reviews zonder moeite items verkoopt. Je hoeft dus niet eerst een following op te bouwen in de hoop daarna je eerste item te verkopen. Het gaat zelfs sneller dan je denkt.

10. ‘Laatst gezien’ op profiel verkoper

Op het profiel van je verkoper staat de gemiddelde reactietijd en het ‘laatst gezien’ tijdstip. Op deze manier kun je inschatten hoe snel de verkoper reageert en daarmee ook indirect hoe snel jouw bestelling wordt verzonden. Daarom is het nooit verkeerd om voorafgaand even met de verkoper te chatten. Goede communicatie vanuit beide partijen versoepelt immers het koop- en verkoopproces.

11. Nieuw bij Vinted! De duurzame verzendoptie Homerr

Sinds 2020 heeft Vinted een nieuwe verzendoptie waaruit je kan kiezen: Homerr. Deze milieuvriendelijke verzendoptie is goedkoper dan de concurrerende partijen. Hoe dat zit? Homerr maakt gebruik van de lege ruimte in voertuigen en andere pakketdiensten. Dit zorgt ervoor dat er minder voertuigen onderweg zijn, en dat er tot 79% minder CO2 uitgestoten wordt. Een pakket, groot of klein, verzend en ontvang je via buren (BuurtPunten) en winkels (ServicePunten).

Dit waren de 11 voordelen van kleding kopen en verkopen via Vinted. Mocht je nu zin hebben om te shoppen, bekijk dan eens mijn kledingkast op Vinted.

Interesse in nog meer artikelen over duurzame kleding?

Reacties

Geef een reactie