Recept: parelcouscous met halloumi en aubergine

diner, recept, tips /

Al eens halloumi geproefd? Deze Cypriotische kaas is zout van smaak en is heerlijk om te grillen of bakken. Ontzettend lekker in een maaltijdsalade, maar bijvoorbeeld ook als topping op het recept van vandaag: parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaatjes.

Recept: parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaat

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 75 g parelcouscous per persoon
  • 1 blokje groentebouillon
  • Halloumi
  • 1/2 aubergine
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 1/2 limoen(sap)
  • Verse basilicum
  • Olie om mee te bakken

Bereiding (circa 20 minuten)

[1] Breng een kookpan met water en een groentebouillonblokje aan de kook en bereid de parelcouscous volgens de verpakking (duurt circa 10 minuten).
[2] Snijd de aubergine in kleine stukjes. Doe een laagje olie in de koekenpan, bak de stukjes aubergine een paar minuten en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de aubergine vervolgens even van het vuur. De koekenpan gebruiken we ook weer bij stap 3.
[3] Snijd de halloumi in plakjes, doe opnieuw wat olie in de pan en bak de plakjes goudbruin. Vergeet ze niet tussendoor met een vork om te draaien. Haal deze vervolgens van het vuur. Zet het vuur alvast uit, maar de nog hete koekenpan gebruiken we nog wel om alles te mengen.
[4] Giet de parelcouscous af en leg de deze samen met gebakken aubergine en gesneden cherrytomaatjes in de koekenpan. Voeg de basilicum toe en pers de halve limoen boven de pan uit. Meng alles goed, zodat de smaken zich goed kunnen verspreiden.
[5] Serveer het gerecht over de kommen (of borden) en maak af met de gebakken halloumi.

Recept: parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaat

Aan tafel! Wat maak jij graag met halloumi? Of vandaag toch meer zin in een soepje om op te warmen? Dan is deze broccolisoep met zoete aardappel en courgette misschien wel iets voor jou. Ontdek nog meer recepten

Leave a Comment