Recept: pittige pompoensoep voor een herfstachtige dag

Nu de dagen steeds korter worden, sta ik maar al te graag in de keuken om een grote pan soep te maken. Een kom soep warmt op, je krijgt in één keer je dagelijkse portie groenten binnen en het is gewoon heel erg lekker. Ook dit najaar maak ik weer pompoensoep, het liefst extra pittig dankzij de rode peper en gember. Deze pittige pompoensoep is heerlijk als maaltijdsoep, maar ook ideaal voor de lunch of als voorgerecht.

Pittige pompoensoep voor de herfst

Ingrediënten voor pittige pompoensoep

Voor 4 tot 6 personen

 • 1 grote flespompoen á 1000 tot 1200 gram
 • 1 bospeen
 • 2 knoflooktenen
 • 2 rode uien
 • 1 stuk gember á 5 centimeter
 • Rode peper
 • 1 tl kurkuma
 • Tuinkruidenbouillon (1 el per 150 ml)
 • 1250 ml water
 • 250 ml kokosmelk
 • Platte peterselie, gehakt
 • Brood, getoast
 • Staafmixer
 • Olie
Recept voor pittige pompoensoep met wortel en gember

Bereiding

30 á 40 minuten

 1. Gebruik een dunschiller om de schil van de flespompoen te verwijderen. Halveer vervolgens de flespompoen en verwijder de draderige zaadlijsten met een lepel. Snijd de pompoen in grove stukken, gevolgd door de wortel.
 2. Verfijn de knoflook en rode ui. Verwijder het steeltje en de zaadlijst van de rode peper en snijd het vruchtvlees eveneens fijn. Gebruik de dunschiller om de gember te schillen en snijd ook deze in zo klein mogelijke stukjes.
 3. Breng 1250 ml water aan de kook. Doe een beetje olie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook, ui, peper, gember met de kurkuma zo’n 3 minuten. Voeg daarna de pompoen en wortel toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg vervolgens het gekookte water met de bouillon toe. Even goed roeren en laat het vervolgens 15 tot 20 minuten rustig koken.
 4. Zet het vuur uit en pureer de pompoensoep met behulp van een staafmixer. Voeg nu nog de kokosmelk en verse peterselie toe en pureer opnieuw tot een egaal geheel. Verdeel de soep over de kommen en serveer met getoast brood en eventueel wat boter. Eet smakelijk!
Recept voor pittige pompoensoep met bospeen en gember

Nog meer inspiratie voor vegetarische recepten nodig?

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie