10 kringloopwinkels in België om te onthouden

Wie kringt, die wint’, de slogan van veel kringloopwinkels in België. En hoe, want dan heb ik een goede wedstrijd gewonnen. Omdat ik zo goed ben geslaagd bij alle kringloopwinkels die ik in België heb bezocht, leek het me een leuk idee om deze lijst met jullie te delen. Veel plezier met shoppen!

Kringloopwinkels in België - Televil Dilbeek

1. De Kringwinkel SPIT in Wespelaar

Bij De Kringwinkel SPIT in Wespelaar hebben wij veruit de meeste tijd doorgebracht. Dit komt door hun enorme kledingafdeling waar je je uren kunt vermaken. Alles hangt hier netjes per categorie, waardoor je gericht kunt zoeken. Ook waren er opvallend veel kleine maten. Grotere maten houden mij zeker niet tegen, maar hierdoor pasten we héél veel kledingstukken die perfect aansloten. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we pasten hier 56(!) stuks met zijn tweeën. Dat zegt wel iets over het aanbod. Behalve kleding kan je hier ook goed terecht voor alles in de keuken, plantenpotten en elektrische apparaten, zoals koffiemachines, föhns en platenspelers.

Adres? Nieuwstraat 20, Wespelaar

2. De Kringwinkel Teleshop in Aalst (Kleding)

Puur en alleen kijkend naar het personeel is deze kringloopwinkel met enkel kleding, schoenen en accessoires mijn grote favoriet. Iedereen was ontzettend behulpzaam en werd weer enthousiast van ons enthousiasme. In Nederland is men niet altijd even blij als je meer dan 3 stuks gaat passen, maar hier was er geen limiet. We kletsten gezellig met iedereen en scoorden prachtige items. Alle kleding wordt streng voorgesorteerd, waardoor er geen troep te bekennen is. Superleuk is ook de etalage met pronk items die wekelijks wordt ‘geveild’. Deze hebben een normale prijs en kan je elke woensdag ophalen. Dan vullen ze de etalage weer met nieuwe parels.

Adres? Vrijheidstraat 27, Aalst

Kringloopwinkels in België - Kringwinkel Dilbeek

3. De Kringwinkel Teleshop in Aalst (Interieur)

In Aalst is er nog een filiaal van Kringwinkel Teleshop te vinden, maar dan met alles voor in jouw interieur. Denk aan meubilair, servies, tuinmeubelen, sportspullen, lp’s, schilderijen en plantenpotten. Eigenlijk gewoon alles, behalve kleding, tassen en schoenen. Deze kringloopwinkel bevindt zich buiten het centrum, maar er zijn genoeg parkeerplekken voor de deur. De kwaliteit van alle spullen is enorm goed, dus alles wat je maar tegenkomt, is in goede staat. Zelf kocht ik hier niks, omdat ik niks specifieks nodig had, maar je kan hier absoluut goed scoren.

Adres? Tragel 5, Aalst

4. De Kringwinkel Televil in Dilbeek

Onderweg van Gent naar Brussel maakten we nog een laatste tussenstop bij De Kringwinkel Televil. Deze grote kringloopwinkel ging bijna dicht, maar we slaagden allebei vooralsnog erg goed in slechts minder dan een uur tijd. Niet alleen bij de kledingafdeling (zie bovenstaande foto), maar ook vonden we veel keukenaccessoires en dergelijken voor de camper waarmee we op reis waren. Ook viel het me op dat de prijzen van het meubilair hier lager liggen dan bij de andere kringloopwinkels, dus dat is ook een groot pluspunt.

Adres? IJsbergstraat 6, Dilbeek

Kringloopwinkels in België - Ecoshop in Gent

5. Ecoshop in Gent

Buiten het centrum van Gent is de enorme kringloopwinkel Ecoshop te vinden. Hier vind je met name alles voor je interieur en tuin – en een kleine selectie tassen (sorry, de mooiste heb ik natuurlijk al meegenomen). Dit alles in zeer goede staat. Hier gelden namelijk ook strenge regels om je spullen in te mogen leveren. Meubels mogen bijvoorbeeld geen krassen bevatten en stoelen mag je alleen vanaf 4 stuks inleveren. Zo voorkomt Ecoshop een heleboel troep en heeft de klant goede kwaliteit en complete spullen om uit te kiezen. Zo zag Sophie, de vriendin met wie ik hier was, ineens een schilderij van Dalí (niet de bovenstaande) hangen. Wat!

Adres? Afrikalaan 52, Gent

Nog meer kringloopwinkels in België

Aan de onderstaande kringloopwinkels heb ik geen bezoek gebracht, maar deze zijn hoogstwaarschijnlijk wel de moeite waard. Ze hebben namelijk óf ook een enorm groot pand óf zijn van hetzelfde kringloopwarenhuis als een de bovenstaande kringloopwinkels.

 1. De Kringwinkel Zuiderkempen (Alice Nahonstraat 12, Putte)
 2. De Kringwinkel SPIT in Leuven (Diestsestraat 253)
 3. De Kringwinkel Teleshop in Sint-Lievens-Houtem (Marktplein 62)
 4. De Kringwinkel SPIT Heverlee (IJzerenmolenstraat 10, Leuven)
 5. De Kringwinkel Teleshop in Lede (Hoogstraat 7)

Wat zijn jouw favoriete kringloopwinkels in België?

10 kringloopwinkels in België om te onthouden

Ontdek nog meer gerelateerde artikelen over slow fashion:

Reacties

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. evelien

  Wat een leuk idee om in het buurland te gaan kringloop shoppen! <3
  Liefs,
  Evelien

  1. Fashiable

   Ja, het is echt zo’n aanrader! Ik heb nu alweer zin om terug te gaan voor een volgende ronde.. :)

 2. Mariska

  Aaaah geweldig! Ben zo benieuwd. Ik ga dit zeker eens plannen.

 3. Kirsten

  Wat mega leuk! Geen kringloop in Brussel..?

  1. Fashiable

   We hadden zoveel leuke kringloopwinkels in andere plaatsen ontdekt, dat we de binnenstad van Brussel niet eens in zijn geweest haha.

 4. Shirley

  Ik ben zelf niet echt een kringloopshopper, maar hoor veel goede dingen over Rosierb41 in Antwerpen, je schijnt er goede designvondsten te kunnen doen.

 5. Tina

  Als je nog eens naar ons Belgenlandje komt moet je eens van de kleinste kringloopwinkel ( in Putte postcode 2580 ) -> Deze is gevestigd waar vroeger een discotheek was naar de Opnieuw & Co in Duffel gaan. Dit ligt op een 10 tal minuten rijden van elkaar en je kan van Duffel doorrijden naar Mortsel ( ook niet enorm ver weg van Duffel) en dat zijn toffe kringloopwinkels.
  De opnieuw & co in Duffel heeft 3(!!!) volwaardige verdiepingen !

  1. Wat ontzettend leuk dat je deze tips deelt, ik word er meteen enthousiast van! Ik ga ze meteen even noteren, want ik ben echt dol op kringloopshoppen in België.

 6. Julie

  Hi! Is de slogan niet ‘Wie KRINGT, die wint’ :p?

  1. Haha, héél goed opgemerkt inderdaad. Ik heb het meteen aangepast, bedankt voor het doorgeven!

 7. Nancy

  Heb je de kringwinkel al bezocht in Lochristi ( nabij Gent)? Zeker een bezoek waard! Vaak kwalitatieve goederen aan schappelijke prijzen. Veel vintage en merkkledij!

  1. Wat ontzettend leuk dat je deze tip met ons deel. Nieuwe ontdekkingen zijn natuurlijk meer dan welkom! Zelf ben ik nog niet naar deze kringloopwinkel geweest (helaas ook erg lastig nu), maar zodra er weer wat meer mogelijk is, wil ik absoluut een keer shoppen bij deze kringloopwinkel in Lochristi. Fijne maandag!

Geef een reactie