Waarom een vakantie naar Malta een aanrader is? 8 redenen!

Al veel zomerse bestemmingen in Europa bezocht? De lijst is pas compleet wanneer je Malta hieraan kan toevoegen. Het kleine, maar veelzijdige eiland is een fijne plek voor wie zon, zee en strand op het lijf geschreven staan. En met de vele culturele en historische uitstapjes wordt een vakantie naar Malta ongetwijfeld een onvergetelijke tijd. Daarom in dit artikel: 8 redenen waarom een vakantie naar Malta een dikke aanrader is.

Dit is waarom Malta je volgende vakantiebestemming moet zijn

1. Je kan werkelijk óveral zwemmen

Ik ken geen ander vakantieland dan Malta waar je op zoveel plekken in de Middellandse Zee kunt duiken. Enerzijds kom dit natuurlijk omdat het eiland net zo groot (of moet ik daarom klein zeggen?) als Vlieland is en je hierdoor binnen no-time bij de kust bent. Ook hebben ze bij ieder mogelijk zwemgebied zwemtrapjes geplaatst. Malta bestaat uit veelal rotsgebieden waar je kunt zwemmen, maar er zijn ook prachtige zandstranden te vinden waar je kunt neerstrijken, bijvoorbeeld Mellieha Bay en Golden Bay. En anders zijn er ook een aantal toffe zwembaden direct aan de zee gelegen. Ook helemaal niet verkeerd.

2. Vele historische plaatsen om te bezoeken

Iets wat van Malta een bijzondere vakantiebestemming maakt, zijn de vele historische plaatsen om te bezoeken. Zo heb je Valletta, de moderne hoofdstad, die onder meer door de gerenoveerde fontein, steile straten en het uitzicht bij Upper Barrakka een bezoek waard is. Dit afsluitend met een sfeervol diner, bijvoorbeeld bij het Maltese restaurant King’s Own. Ook Mdina met de vele smalle straten is een heel bijzonder plaatsje. Echt alsof je je even in de middeleeuwen waant. Je kan hier taart eten bij Fontanella met uitzicht over het eiland. Aanrader! Nieuwsgierig naar meer? In een artikel van Travellust vind je de mooiste plaatsen van Malta.

Redenen voor een vakantie naar Malta

3. De zon laat je niet in de steek

De twee keren die ik tot nu toe in Malta ben geweest, heeft de zon ons nog geen één keer in de steek gelaten. Heel af en toe hangt er een wolkendek boven het eiland, maar slechts van korte duur. Je hoort de bewoners ook eerder praten over de huidige hittegolf dan over het feit dat er wolken zijn. Nu heb ik het uiteraard over de zomermaanden, in de winter is er logischerwijze meer kans op wolken – en dus regen. Wie dus van plan is om een zomervakantie naar Malta te boeken, hoeft zich echt geen zorgen over sombere dagen te maken. Koud is het in ieder geval nooit, want zelfs in de winter is de gemiddelde temperatuur minstens 15 graden.

4. Malta heeft adembenemende kusten

Niet alleen kan er op veel plekken aan de kust gezwommen worden, ook zijn ze prachtig om te aanschouwen – en fotograferen. Een van de hoogtepunten is het kleinste zustereiland Comino. Het is hoofdzakelijk bekend om de beroemde Blue Lagoon. Waar ikzelf ben geweest, is Blue Grotto in Zurrieq, het zuiden van Malta. De naam verklapt het al: hier kan je met de boot grotten aanschouwen die groenblauw kleuren door de weerkaatsing van het helderblauwe water. Het water is zo blauw, dat je hand zelf blauw gloeit zodra je deze in het water steekt.

Blue Grotto in Malta

5. Een ideale bestemming om jouw batterij op te laden

Malta is een uiterst geschikt vakantieland om volledig bij te komen van de afgelopen maanden. Even de werkstress en andere zorgen van thuis loslaten en van de zonnige momenten met jouw gezelschap genieten. Doordat Malta maar een klein eiland is, kan je op rustig tempo een groot deel van het eiland ontdekken. De meeste uitstapjes nemen maar een halve dag of nog minder in beslag, waardoor je daarna nog genoeg tijd hebt om te gaan zwemmen en relaxen. En om dat spannende boek uit te lezen. Ikzelf las in tien dagen tijd vier boeken; een record voor mij aangezien ik voor de rest eigenlijk nooit lees.

6. Een bestemming die fijn voor de portemonnee is

Je zou het misschien niet zo snel van Malta verwachten, maar het is naar mijn mening een heel betaalbaar eiland. Ja, het hoogseizoen is natuurlijk een stuk prijziger, maar dat is overal in Zuid-Europa het geval. Boek daarom juist net voor of na het hoogseizoen met alle voordelen van dien. Niet alleen de vliegtickets en accomodaties zijn dan stukken goedkoper, ook is er dan nog steeds zomers weer en is de zeetemperatuur erg aangenaam. Verder kan je voor slechts 21 euro per 7 dagen onbeperkt met de bus reizen (een enkele rit kost 2 euro) en eten en drinken hoeft ook alles behalve duur te zijn. Hierover meer informatie bij de volgende reden.

Waarom je naar St. Julian's in Malta wilt

7. Heel veel lekker eten en drinken

Hoe heerlijk is het dat je enige zorgen op vakantie zijn waar je vanavond wilt gaan eten? Het is mijn favoriete bezigheid in ieder geval. Niet voor niets deel ik hier op Fashiable.nl dolgraag al mijn favoriete restaurants en andere reistips. Ook in Malta kan er meer dan goed gegeten worden. Niet alleen pizza en pasta, ook de Maltese keuken met vele visgerechten is er eentje om te proberen. Behalve dat Malta een visland is, houden ze hier ook enorm van vlees. Máár gelukkig openen er ook steeds meer restaurants met gezonde en vegetarische concepten.

8. Nog relatief weinig Nederlandse vakantiegangers

Ondanks dat ik Italië en Spanje stuk voor stuk prachtlanden vind en ik jaarlijks wel een keer naartoe ga, is het best jammer dat je werkelijk o-ver-al Nederlanders hoort. Ben je eindelijk eens weg van huis, ben je tegelijkertijd ook gewoon thuis. Als je begrijpt wat ik bedoel. First world problems, ik weet het. Malta wordt langzamerhand steeds bekender en populairder onder Nederlanders, toch word je er hier nog niet door landgenoten overspoeld. En dat is soms ook wel fijn.

Redenen voor een vakantie naar Malta

Ontdek nog meer reisartikelen over het zonnige Malta!

Hierom moet je op vakantie naar Malta

Waarom ga jij graag naar Malta op vakantie?

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Fashiable

   Malta is inderdaad maar een klein eiland, maar voelt verbazingwekkend groter doordat het allemaal langer duurt van A naar B. Vooralsnog, een echte aanrader!

 1. evelien

  Malta lijkt mij een heerlijk vakantieland! <3
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie