Waar moet je eten en drinken in St. Julians, Malta? 11 tips!

Mijn favoriete bezigheid op iedere vakantie: eten en drinken. Van terras naar terras hoppen. Op Malta had ik geen hulp van het wereldwijde web nodig, want dankzij een vriendje voor wie Malta zijn tweede thuis is, zijn de restaurants in de plaats St. Julians zo gevonden. In dit artikel vind je al mijn favoriete plekken voor ontbijt, lunch, diner en drankjes op een rij.

Laatst bewerkt: 25 februari 2020

Sushi eten bij Sako Sushi in St. Julians

Diner

➜  Sako Sushi

Wil je sushi aan een lopende band willen eten? Wijk dan uit naar Sako Sushi in St. Julians. Er zijn bordjes in vier kleuren die ieder de prijs bepalen. Je pakt waar je zin in hebt en bij het afrekenen worden alle bordjes opgeteld. Wij hebben totaal niet naar de prijzen gekeken, aten net zoveel als in een all you can eat restaurant en waren met z’n tweeën 55 euro inclusief dranken en fooi kwijt. En hoe de sushi smaakte? Heer-lijk.

Adres? 7a St. George’s Road  (Spinola Bay)

➜ Buffalo Bill’s

Mocht je een extra zakcent op zak hebben, zet dan Buffalo Bill’s op je lijstje. Het restaurant bevindt zich aan de haven vol peperdure jachten en chique vijfsterren hotels. Bij Buffalo Bill’s hebben ze kwalitatief vlees dat ze op zes manieren voor je garen; van rauw tot doorbakken. Je kiest je favoriete hoofdgerecht, oftewel een stuk vlees, en dit is altijd inclusief bruschetta, garlic brood, een verse soep, friet of ander soort aardappel en onbeperkt salade. Aan wat voor prijs je per persoon moet denken? 50 euro per persoon. Dit was bij ons inclusief een goede fles rode wijn.

Adres: Triq Il- Knisja – Portomaso Marina

➜ The Avenue

Ik zeg meteen: vraag aan het personeel om een tafel buiten, want binnen is het een stuk ongezelliger. Lees: ze doen hier niet bepaald aan het dimmen van lampen. Buiten is het daarentegen wel heel gezellig. Ondertussen kan je onbekommerd van het langslopende publiek genieten. Op de menukaart staat ontzettend veel lekkers; vis, vlees, pasta, pizza, noem het riedeltje maar op. Er zijn veel voorgerechten en alle glutenvrije gerechten staan ook duidelijk aangegeven.

Adres: kruising van Triq Gort & Triq Paceville

➜ Wagamama

Waarom er zo’n bekende keten in deze lijst staat? Ik kan namelijk best begrijpen dat je na een aantal dagen even geen pizza, pasta en burgers meer kunt zien. En dan is Wagamama de perfecte uitkomst om van de Aziatische en Japanse keuken te genieten. De menukaart is zo goed als dezelfde als bij ons in Nederland, dus je hoeft geen andere gekkigheid te verwachten. De Japanse ramen, curry, sojabonen, het is allemaal ontzettend lekker. Wagamama bevindt zich in hetzelfde pand als Sako Sushi.

Adres: 7a St. George’s Road (Spinola Bay)

Gezond eten bij Eeet Well in Malta

Ontbijt en lunch

➜ Dr. Juice 

Wanneer je in een restaurant bent en een portie groente wilt bestellen, kun je hoogstens een simpele salade verwachten. Om tussendoor toch je dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen te krijgen, kun je naar Dr. Juice gaan, direct naast Sako Sushi. Je moet hier geen Starbucks snelheid verwachten, want ze maken de sapjes en smoothies vers voor je klaar. Ook zijn er salades, wraps en andere gezonde hapjes. Qua prijzen kun je ze met Nederland vergelijken. Voor een regular sapje betaal je een kleine vijf euro.

Adres: 9 Triq San Gorg (Spinola Bay)

➜ Eeet well

Behalve Dr. Juice is er nog een zaak waar je terecht kan voor iets gezonds. Het verschil is dat je bij Eeet Well zitplekken hebt – bij Dr. Juice is dit niet het geval. Er staat een X-aantal sappen op het menu die vers voor je worden gemaakt en voor lunch (of wanneer je maar trek hebt) heb je salades en wraps. Je betaalt 4,95 euro voor een regular sapje en een maaltijd kost tussen de 5 en 7 euro. Je bestelt aan de kassa en vervolgens krijg je net als bij Vapiano een apparaatje mee dat als een gek gaat trillen wanneer je bestelling gereed is.

Adres: Triq Santa Wistin (Aan de kant van St. George’s Bay)

➜ Café Olé (Triq Il-Kbira 63 – achter City of London)

Wanneer je accommodatie in de buurt bevindt en je graag buiten de deur ontbijt, moet je zeker eens ontbijten bij Café Olé. Iets wat typisch Maltees is en je hier kan bestellen, is een ftira. Je kan dit broodje het beste vergelijken met een ciabatta met zeezout boter. Er staan vele opties op de menukaart, maar je kunt ook je eigen broodje beleggen. Vraag of ze deze ook even willen toasten – nog lekkerder. Voor twee ftira’s, twee glazen versgeperste sinaasappelsap en twee koffie betaalden we slechts 15 euro, inclusief fooi. Je kunt hier ook een broodje laten beleggen en meenemen als lunch. Op vrijwel alles take-away krijg je 10 procent korting.

Adres: Triq Il-Kbira 63 (Achter City of London)

➜ Nola Cafe

In een pand dat jaren leeg stond, zit nu Nola Cafe waar je voor een ontbijt terecht kunt. Deze tent is letterlijk naast Café Olé gelegen, dus je kan bij de buren uitwijken wanneer het bij een van de twee te druk is. Nola Cafe is echter een stuk moderner en binnen zit je dan ook in de airco. Dat kan fijn zijn wanneer je even oververhit bent. Het menu is in principe zo goed als hetzelfde als bij Café Olé, eveneens als de prijzen. Zeker de moeite waard om neer te strijken voor een ftira en cappuccino in de ochtend.

Adres: Triq Il-Kbira (Links van Café Olé)

Het beste ijs eet je bij Rivareno in Malta

Nagerecht (ijsjes en drankjes)

➜ IJsjes eten bij Rivareno

Voor het beste Italiaanse ijs van het eiland moet je naar Rivareno. Ik zeg wel meteen: één bolletje is 3 euro, maar dat zijn twee bollen wanneer je deze met Nederland vergelijkt. Je mag dan ook twee smaken kiezen wanneer je voor de kleinste optie gaat. Op aanraden gingen wij voor een bolletje chocolade pistache en die was echt geweldig. Die smaak hebben ze niet altijd, maar ook de chocolade met stukjes hazelnoot en ‘normale’ pistache zijn overheerlijk.

Adres: 2 Triq Ross

➜ City of London 

Je kan een drankje doen in het toeristische uitgaansgebied Paceville, maar ik zoek zelf liever een plekje tussen de locals op. Een van die plekken is City of London. De bar heeft een redelijk groot buitenterras met uitzicht op Balluta Bay. Mega gezellig! Je kunt uit ontzettend veel biertjes en andere drankjes kiezen. Nu wil ik niemand overhalen om te gaan drinken, maar het gaat je verbazen hoe goedkoop alcohol op Malta is. Voor een halve liter bier van een Nederlands biermerk betaal je maar 1,80 euro. Huh ja! Nederlandse brouwerij is hier goedkoper dan in ons eigen land.

Adres: George Borg Oliver (Balluta Bay)

➜ Costa Coffee 

Costa Coffee is een vrij standaard koffietentje in het buitenland, maar toch een fijne plek om bijvoorbeeld in de avond even bij te komen bij een kop koffie of thee. Een vakantie kost – hoe veel of weinig je ook relaxt – best veel energie en dan is het wel fijn om gewoon even een uurtje te niksen met WiFi. Ik moet zeggen dat ik vooral op mijn 3G zat, maar het internet bij Costa Coffee is echt razendsnel.

Adres: Triq Gorg Borg Oliver (Spinola Boy)

Eten en drinken in St. Julians, Malta

Ontdek naast St. Julians nog meer artikelen over Malta:

Reacties

Geef een reactie