10 x eten en drinken in St. Julian’s, Malta

Europa, hotspot, malta, reizen, tips /

Een van mijn favoriete bezigheden op vakantie – of eigenlijk altijd: eten. Ik maak er graag een uitdaging van. Al had ik op Malta nauwelijks het wereldwijde web nodig, want met een vriendje voor wie Malta z’n tweede thuis is en zijn Maltese familie hoefde ik amper moeite te doen om iets lekkers te vinden. Ik wilde een lijst creëren met plekken die ik écht leuk vond, dus de restaurants met matig eten of een slechte service zul je niet in deze lijst terugvinden. Niet alle adressen waren volledig op het internet terug te vinden, maar hopelijk begrijpen jullie de bijgevoegde uitleg. En geloof mij: St. Julian’s is maar klein, dus je loopt het anders vanzelf tegen het lijf. Enjoy!

DINER

➜  Sako Sushi (7a St. George’s Road, Spinola Bay)

Altijd al eens sushi aan een lopende band willen eten? Ga dan naar Sako Sushi. Er zijn bordjes in vier kleuren die ieder de prijs bepalen. Je pakt waar je zin in hebt en bij het afrekenen worden je bordjes opgeteld. Wij hebben totaal niet naar de prijzen gekeken, aten net zoveel als in een all you can eat restaurant en we waren met z’n tweeën 55 euro inclusief fooi en drankjes kwijt. De sushi zelf is ook super lekker en origineel! Je hebt de standaard sushi zoals we die kennen, maar ook bijzonderdere combinaties, zoals de veggie met onder andere spinazie en champignon.

➜ Buffalo Bill’s (Triq Il- Knisja – Portomaso Marina)

Natuurlijk, een vakantie brengt de nodige kosten met zich mee, maar gelukkig kun je best goedkoop op Malta dineren. Mocht je geld overhebben, zet dan Buffalo Bill’s op je lijstje. Het restaurant bevindt zich aan de haven vol peperdure jachten en vijfsterren hotels. Ze hebben hier geweldig vlees dat ze op zes manieren voor je garen; van rauw tot doorbakken. Je kiest je favoriete hoofdgerecht, oftewel een stuk vlees, en dit is altijd inclusief bruschetta, garlic brood, een verse soep, friet of ander soort aardappel en onbeperkt salade. Aan wat voor prijs je per persoon moet denken? 50 euro per persoon. Dit is inclusief is een goede fles rode wijn. Het is het geld absoluut waard. Ik geniet nog steeds na.

➜ The Avenue (Kruising van Triq Gort & Triq Paceville) 

Ik zeg meteen: vraag aan het personeel om een tafeltje buiten, want binnen ziet het een stuk minder gezellig uit. Lees: ze doen hier niet aan het dimmen van lampen. Buiten is het daarentegen wel heel gezellig en ondertussen kan je onbekommerd genieten van het langslopende publiek. Op de menukaart staat ontzettend veel lekkers; vis, vlees, pasta, pizza, noem het maar op. Er zijn veel voorgerechten en alle glutenvrije gerechten staan ook duidelijk aangegeven.

➜ Wagamama (7a St. George’s Road, Spinola Bay)

Oké, Nanne, waarom staat er zo’n bekende keten in deze lijst? Nou, ik kan namelijk begrijpen dat je na een aantal dagen even klaar bent met pizza, pasta en burgers. En dan is Wagamama de perfecte uitkomst om een hapje te eten. De menukaart is zo goed als hetzelfde als in Nederland, dus je hoeft geen andere gekkigheid te verwachten. De Japanse ramen, curry, sojabonen, het is allemaal ontzettend lekker. Wagamama bevindt zich in hetzelfde pand als Sako Sushi.

ONTBIJT/LUNCH

➜ Dr. Juice (9 Triq San Gorg – Spinola Bay)

Wanneer je in een restaurant bent en een portie groente wilt bestellen, kun je hoogstens een simpele salade verwachten. Om tussendoor toch je dagelijkse hoeveelheid vitamines binnen te krijgen, kun je naar Dr. Juice gaan, direct naast Sako Sushi. Je moet hier geen Starbucks snelheid verwachten, want ze maken de sapjes en smoothies vers voor je klaar. Ook zijn er salades, wraps en andere gezonde hapjes. Qua prijzen kun je ze met Nederland vergelijken. Voor een regular sapje betaal je een kleine vijf euro.

➜ Eeet well (Triq Santu Wistin – aan de kant van St. George’s Bay)

Behalve Dr. Juice is er nog een zaak waar je terecht kan voor iets gezonds. Het verschil is dat je bij Eeet Well ook zitplekken hebt, bij Dr. Juice is dit niet het geval. Er staat een X-aantal sappen op het menu die vers voor je worden gemaakt en voor lunch (of wanneer je maar trek hebt) heb je salades en wraps. Je betaalt 4,95 euro voor een regular sapje en een maaltijd kost tussen de 5 en 7 euro. Je bestelt aan de kassa en vervolgens krijg je net als bij Vapiano een ‘kastje’ mee die als een gek gaat trillen wanneer je bestelling gereed is.

➜ Café Olé (Triq Il-Kbira – aan de kant van Balluta Bay)

Wanneer je accommodatie in de buurt bevindt en je graag buiten de deur ontbijt op vakantie, moet je zeker eens ontbijten bij Café Olé. Iets wat typisch Maltees is en je hier kan bestellen, is een ftira. Je kan dit broodje het beste vergelijken met een ciabatta met zeezout boter. Er staan een paar opties op de menukaart, maar je kunt ook je eigen broodje beleggen. Vraag of ze deze ook even willen toasten, nóg lekkerder. Voor twee ftira’s, twee glazen versgeperste sinaasappelsap en twee koffie betaalden we slechts 15 euro, inclusief fooi. Je kunt hier ook een broodje laten beleggen en meenemen als lunch.

DESSERT (DRANKJE/IJSJE)

➜ IJsjes eten bij Rivareno (2 Triq Ross)

Voor het beste Italiaanse ijs van het eiland moet je naar Rivareno toe. Oké, ik zeg wel gelijk: één bolletje/bakje is redelijk prijzig, namelijk drie euro, maar je krijgt relatief veel. En geloof me als ik zeg dat slechts een bol al gigantisch vult. Op aanraden gingen wij voor een bolletje chocolade pistache en ohhh, die was echt geweldig. Ook de ‘normale’ chocolade en stracciatella smaakten allebei erg goed.

➜ City of London (George Borg Olivier St – Balluta Bay)

Je kan een drankje doen in het toeristische uitgaansgebied Paceville, maar ik zoek zelf liever een plekje tussen de locals op. Een van die plekken is City of London. De bar heeft een redelijk groot buitenterras met uitzicht op Balluta Bay. Mega gezellig! Je kunt uit ontzettend veel biertjes en andere drankjes kiezen. Nou wil ik niemand overhalen om te gaan drinken, maar het gaat je verbazen hoe goedkoop alcohol op Malta is. Voor een halve liter bier van een Nederlands biermerk betaal je maar 1,80 euro. Huh ja! Nederlandse brouwerij is hier goedkoper dan in ons eigen land.

➜ Costa Coffee (Triq Gorg Borg Olivier – Spinola Bay)

Costa Coffee is een vrij standaard koffietentje in het buitenland, maar toch een fijne plek om bijvoorbeeld in de avond even bij te komen bij een kop koffie of thee. Een vakantie kost – hoe veel of weinig je ook relaxt – best veel energie en dan is het wel fijn om gewoon even een uurtje te niksen met WiFi. Ik moet zeggen dat ik vooral op mijn 3G zat, maar het internet bij Costa Coffee is echt razendsnel.

Smakelijk eten! 

Leave a Comment