Hotspot Amsterdam: Benji’s Toko voor brunch, streetfood en cocktails

Dat het groene paradijs Benji’s in de Wibautstraat een goedlopende zaak is, weten we al langer dan vandaag. Een geliefde plek voor de bewoners in Oost, maar nu kunnen we ook in De Baarsjes terecht. Niet alleen voor hun overheerlijke brunchkaart, want Benji’s Toko is hier tot middernacht geopend. Wat dat nog meer betekent? Nou, Asian bites, streetfood én cocktails. Hey, kom maar door!

Brunchen en dineren bij Benji's Toko

Wie? Restaurant Benji’s Toko
Waar? Baarsjesweg 188, 1057 HR Amsterdam (De Baarsjes)
Wibautstraat 196, 1091 GS Amsterdam (Oost)
Wanneer? Dinsdag tot en met zondag: 10.00 uur – 00.00 uur

Benji’s Toko is een op Bali geïnspireerde parel

Bekijk gerust eerst alle foto’s in dit artikel voordat je verder leest. Benji’s Toko is namelijk een pareltje om te zien. Net als in Amsterdam-Oost staan en hangen overal tropische planten, ploffen we neer op de old school schoolstoelen en krijgen we dankzij de marmeren tafels een perfecte foto voor Instagram. Is het lekker weer? Dan is er buiten genoeg plek onder een van de typisch Balinese parasols.

Veel vegan brunchgerechten om uit te kiezen

De op Bali geïnspireerde toko geeft ons het gevoel dat we even op vakantie zijn. Niet alleen wat betreft de tropische en tegelijkertijd stadse inrichting, maar ook alles wat de menukaart te bieden heeft. We vinden hier overheerlijke – en veelal vegan – brunchgerechten. Zoals wat? Açaí bowl, toast met mashed avocado, een roze broodje met jackfruit (zie onderstaande foto) en een bietenwrap met hummus.

Lunchen bij Benji's Toko
Hotspot in De Baarsjes in Amsterdam

Aziatische bites, streetfood en cocktails

Zoals ik al in de inleiding liet doorschemeren, is Benji’s Toko in Amsterdam-West tot middernacht geopend. Vanaf half 5 maken de koks met liefde allerlei fantastische Aziatische bites voor je klaar. Denk aan Tempura (ook vegetarisch mogelijk), Gado Gado Rolls en Pangsit Goreng. Er zijn vier veganistische bites, dus meer dan genoeg snacks aanwezig. Deze bites worden uiteraard genuttigd met een topper van de cocktailkaart. Ga jij voor een cocktail, mocktail of toch liever een gin & tonic?

Sharing dining concept bij Benji’s Toko

Net als voor de bites geldt voor het diner een shared dining concept – mijn grote favoriet als je het mij vraagt. Je bestelt meerdere, kleine gerechten per persoon die je met het tafelgezelschap deelt. Zo kan je al het lekkers van de kaart proberen en heb je achteraf geen spijt van je keuze. Een win-winsituatie dus. Voorbeelden van de huidige gerechten: Spiced Salmon Tartare, Raw Rainbow Noodle Salad en Rendang Fries met beef of jackfruit.

Urban jungle Benji's Toko
Benji's Toko voor streetfood en cocktails

Ontdek nog meer toppers van hotspots in Amsterdam-West:

Reacties

Geef een reactie