Hotspot Amsterdam: Kebabi (vegan)

hotspot, Oud-West, tips, vegan /

Smullen geblazen! De eerste veganistische döner- en kebabzaak van ons land is een feit. Afgelopen voorjaar werd Kebabi al in het leven geroepen, maar de kebabzaak is – en meer dan terecht – nog steeds een daverend succes. Hier wordt enkel met plantaardige ingrediënten gewerkt en zo kun je zonder enige zorgen van jouw broodje döner kebab of Oer-Hollandse kapsalon genieten. 

Wie? Veganistische döner- en kebabzaak Kebabi
Waar? Overtoom 428-HS, 1054 JV Amsterdam (Oud-West)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 15:00 uur – 23:00 uur

Het idee van de eigenaren (dezelfde als Vegan Junk Food Bar) ontstond dankzij hun voorliefde voor zowel bier, döner kebab en dierenwelzijn. En zo geschiedde het, want nu kunnen we nog steeds van onze döner kebab of een joekel van een kapsalon genieten, maar nu zijn we meteen ook lief voor onze dieren en planeet. En voor onze eigen gezondheid niet te vergeten.

Wij waagden ons aan zowel aan de döner kebab als de kapsalon met wafelfrietjes, want hey, als je er dan toch bent. Allebei intens lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Welke van de twee mijn favoriet is, vind ik echt lastig te zeggen, máár ik denk dat ik de eerstvolgende keer de kapsalon zou bestellen. Of gewoon weer allebei? Verder staan er ook fingerfoods (bitterballen, kaasloempia’s, bitterballen met hummus en bananenchips) op het menu en voor wie zin heeft in een zoete lekkernij achteraf is er baklava. Om je vingers bij af te likken.

Oh Kebabi, wat zijn we blij met jouw komst! De locatie bevindt zich wel wat verder op de Overtoom, maar is prima beloopbaar vanaf Leidseplein of Vondelpark. Ontdek nog meer hotspots in Oud-West.

Ben je benieuwd naar meer vegan eetzaken in andere buurten van Amsterdam? Probeer deze eens:
– Restaurant The Meets (De Pijp)
– Restaurant Bartack (De Baarsjes)
– Lunchroom Koffie ende Koeck (Westerpark)

Leave a Comment