Hotspot Amsterdam: vegan kebab en döner bij Kebabi

Smullen geblazen! De eerste veganistische döner- en kebabzaak van ons land is een feit. Afgelopen voorjaar werd Kebabi al in het leven geroepen, maar de kebabzaak is – en meer dan terecht – nog steeds een daverend succes. Hier wordt enkel met plantaardige ingrediënten gewerkt en zo kun je zonder enige zorgen van jouw broodje döner kebab of Oer-Hollandse kapsalon genieten. 

Wie? Veganistische döner- en kebabzaak Kebabi
Waar? Overtoom 428-HS, 1054 JV Amsterdam (Oud-West)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 15:00 uur – 23:00 uur

Kebabi: een combinatie van bier, döner kebab en dierenwelzijn

Het idee van de eigenaren (dezelfde als Vegan Junk Food Bar) ontstond dankzij hun voorliefde voor zowel bier, döner kebab en dierenwelzijn. En zo geschiedde het, want nu kunnen we nog steeds van onze döner kebab of een joekel van een kapsalon genieten, maar nu zijn we meteen ook lief voor onze dieren en planeet. En voor onze eigen gezondheid niet te vergeten.

Veganistische kapsalon, fingerfoods en baklava

Wij waagden ons aan zowel aan de döner kebab als de kapsalon met wafelfrietjes, want als je er dan toch bent. Allebei intens lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Welke van de twee mijn grote favoriet is? Lastig te zeggen hoor! Ik denk dat ik de eerstvolgende keer wel weer een kapsalon zou bestellen, want deze eet net wat makkelijker. Verder staan er ook fingerfoods (bitterballen, kaasloempia’s, bitterballen met hummus en bananenchips) op het menu. En voor wie zin in een zoete lekkernij achteraf heeft, is er baklava. Om je vingers bij af te likken.

Oh Kebabi, wat zijn we blij met jouw komst! De locatie bevindt zich wel wat verder op de Overtoom, maar is prima beloopbaar vanaf Leidseplein of Vondelpark.

Vegan döner en kebab bij Kebabi

Ontdek nog meer vegan eetplekken in Amsterdam:

Reacties

Geef een reactie