Hotspot alert: 6 x toppers van eetplekken in Amsterdam

Er lijkt geen eind te komen aan toffe eetgelegenheden in Amsterdam. En maar beter ook, want eten en drinken is immers mijn grootste hobby. Voor mijn blog ga ik regelmatig langs restaurants, maar ook daarbuiten ontdek ik nog altijd wekelijks nieuwe plekken. Meestal deel ik hiervan een foto op mijn Instagram of fotodagboek iedere zondag, maar het leuk me leuk om hier wat meer te vertellen over de hotspots waar ik onlangs heb gegeten.

➜ FC Hyena (Noord – Aambeeldstraat 24)

Een van mijn favoriete ontdekkingen is het kleurrijke restaurant FC Hyena. Dit aan het IJ gelegen restaurant in Amsterdam-Noord is een perfecte optie wanneer jij en je gezelschap van shared dining houden. Een fantastisch concept, want zo kun je én meer van de kaart proeven én met elkaar over al het lekkere eten praten. Het restaurant heeft een wisselende kaart, maar je kunt denken aan gerechten zoals geroosterde bloemkool, gepofte zoete aardappel met hangop en burrata.

Helaas is reserveren alleen voor grote groepen mogelijk, maar je kunt van tevoren altijd bellen en vragen hoe druk het is. Behalve een restaurant is FC Hyena ook een bioscoop. In de twee bioscoopzalen ben je dagelijks welkom voor een film. Groot pluspunt: de hapjes en drankjes mogen mee de zaal in!➜ SkateCafe (Noord – Gedempt Hamerkanaal 42)

Op een paar minuten lopen van FC Hyena is de hippe eet- en uitgaansplek SkateCafe te vinden. Het leek me van tevoren een beetje zo’n hipsterplek (geen idee waarom), maar dit is allesbehalve. We besloten hier ons toetje te eten. Het zat lekker vol en er hing een ongedwongen, relaxte sfeer. De open keuken maakt deel uit van het restaurant, waardoor je gezellig kunt meekijken hoe gefocust de koks bezig zijn. Wij smulden van een koffie, cheesecake en wentelteefjes, maar we gaan zeker nog een keer terug om echt te dineren. Ja, er is inderdaad een skatebaan (zie foto), maar verwacht hier niet al te veel van. Leuk voor kleine kinderen zal ik maar zeggen.

➜ Oriental City (Centrum – Oudezijds Voorburgwal 177-179)

Raise your hand als dim sum je lievelingseten is. Ik denk – zoals ik al van meerdere mensen heb gehoord – dat het Chinese restaurant Oriental City dé plek van Amsterdam is wanneer je dim sum wilt lunchen. Op slechts een paar minuten lopen van de Dam is het restaurant te vinden, maar schrik niet van de vele mensen die al aan het wachten zijn. Want ja, zo populair is deze toko inmiddels.

Mijn zus reserveerde slim van tevoren een tafeltje, dus wij konden de wachtende mensen heerlijk voorbijlopen. Wanneer je niet reserveert, krijg je een nummertje en dan word je geroepen als jouw tafel gereed is. De gemiddelde wachttijd kan tot 30-45 minuten oplopen. Maar het is echt dubbel en dwars waard. Met zijn vieren waren we slechts 15 euro per persoon kwijt. Dit inclusief de meerdere potten jasmijnthee.

 2 Coffee & Such (Centrum – Haarlemmerdijk 182)

Een koffietent waar ik al máánden dagelijks langsfiets, maar nooit eerder opviel, is 2 Coffee & Such. Onlangs ging ik er een ochtendje werken en er hing meteen zo’n goede werksfeer. Er waren meerdere mensen (veelal vrouwen, love it) achter hun laptop aan het werk en daarnaast is het allemaal superleuk ingericht.

De wifi werkt supersnel, er is heerlijke koffie en thee en de prijzen van de lunches zijn zeer vriendelijk; al helemaal vergeleken met de gemiddelde prijs voor een lunch in Amsterdam. 2 Coffee & Such is helemaal aan het eind van de straat gevestigd, aan de kant van Haarlemmerplein.

➜ Café de Jaren (Centrum – Nieuwe Doelenstraat 20)

Naar Café de Jaren kom ik al jaren (ha-ha), want het is simpelweg een ideale plek wanneer je vanuit de drukke binnenstad even een koffie of borreltje wilt drinken. Dan wel op hun buitenterras, want binnen zit ik niet zo vaak eigenlijk. Op het terras heb je een heel leuk uitzicht over Amsterdam en de vele bootjes die voorbijvaren.

Bovendien staat het terras op het zuiden, dus in de (late na)middag heb je een heerlijk zonnetje op je smoel. Maximaal genieten! Zeker nu ben ik regelmatig bij Café de Jaren te vinden, want we worden onverwachts nog op een paar fijne nazomerdagen getrakteerd.

➜ Benji’s (Oost – Wibautstraat 196)

De laatste hotspot die ik graag met jullie wil delen, is de groene urban jungle Benji’s. Want: o-ver-al planten! Geniet hier tussen al het groen van je dagelijkse shot cafeïne, gezonde ontbijt of lunch. Er staat een heleboel lekkers op de kaart, dus er is voor iets wat wils. Veelal vegetarisch, maar er is ook een enkele optie met vlees of vis. De salmon avocado teriyaki kan ik jullie in ieder geval aanraden. Benji’s is een van de plekken in de Wibautstraat waar je fijn kunt werken.

Op zoek naar nog meer eetgelegenheden in Amsterdam? Ontdek alles in noord, het centrum en oost

Toppers van eetplekken in Amsterdam

Reacties

Geef een reactie