Hotspot Amsterdam: schuurmanoomkensgrassotti

Asjemenou! Hoe zeg je? Schuurmanoomkensgrassotti is de werkelijke naam van de gloednieuwe hotspot aan het eind van de Overtoom. Eigenaren Oomkens en Grassotti runnen al meerdere jaren koffietent White Coffee Label in de Baarsjes. En nu samen met compagnon Schuurman is er een nieuwe plek in West waar je welkom bent voor lunch, diner, filterkoffie, wijn of een warm stuk appeltaart.

Schuurmanoomkensgrassotti koffie- en wijnbar in Amsterdam

Wie? Koffie- en wijnbar schuurmanoomkensgrassotti
Waar? Overtoom 558, 1054 LN Amsterdam (Oud-West)
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 08.00 uur – 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 uur – 21.00 uur

Even buurten bij schuurmanoomkensgrassotti

Die nieuwe plek heet dus schuurmanoomkensgrassotti. Handig is anders, maar een originele naam is het zeker. Deze hotspot is nog maar halverwege januari geopend en is nu al populair onder omwonenden. Gelukkig kon ik nog net een tafeltje bemachtigen op de zondagmiddag. Hier kletsen vrienden bij, ploft een ouder stel neer na een dag winkelen en leest iemand een boek. Een divers publiek en daarom zo gezellig.

Wijn- en koffiebar schuurmanoomkensgrassotti in Amsterdam

Van appeltaart tot filterkoffie en wijnen

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur is de keuken geopend om voor slechts 8,50 euro een lunch te bereiden. En vanaf 17.00 uur geldt hetzelfde, maar dan voor een smaakvol diner. In de namiddag kunnen er vooralsnog hapjes besteld worden, zoals brood met boter, bananenbrood (2,50 euro) en het beste van alles: warme appeltaart met slagroom (4 euro). En een joekel van een stuk dat ik kreeg! Dikke prima als lunch – ik spreek uit ervaring.

Koffie wordt – geheel vanzelfsprekend – van White Label Coffee geschonken. En daarmee kan je onder andere uit verschillende soorten filterkoffie kiezen. Daarnaast mogen alle wijnen niet vergeten worden die ze hier serveren. Het heet immers niet voor niets ook een wijnbar. Bekijk hieronder een (klein) deel van de kaart:

Een deel van de menukaart van hotspot schuurmanoomkensgrassotti in Amsterdam

Zet deze nieuwe koffie- en wijnbar snel op jouw to-do list! Ontdek nog meer plekken om te eten & drinken in Amsterdam-West. Of bekijk alle hotspots per buurt:
Oud-West;
De Baarsjes;
Westerpark.

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie