Hotspot Amsterdam: Vegan Junk Food Bar (VJFB)

Fastfood heaven it is! Wie veganistisch eet en tegelijkertijd intens gelukkig wordt van een ongezonde snack zo nu en dan, heeft voortaan weer keuzestress bij de snackbar. Bij Vegan Junk Food Bar in Amsterdam eet je gefrituurde snacks eten die 100% plantaardig zijn. De intussen drie locaties geven al aan wat voor een gat in de markt dit concept is. Doei patat met ketchup! 

Wie? Veganistisch restaurant Vegan Junk Food Bar
Waar? Staringplein 22, 1054 VL Amsterdam (West)
Eerste van Swindenstraat 389, 1093 BP Amsterdam (Oost)
Marie Heinekenplein 9 – 10, 1072 MH Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Openingstijden verschillen per locatie, maar ieder restaurant is dagelijks geopend.

Of je nou een vegetariër, veganist of vleeseter bent, iedereen wordt blij van deze moderne snackbar. Niet alleen is het leuk om dit geheel plantaardige concept te proberen, ook is het bijzonder hoe goed ze alle smaken en vlezige structuur weten na te bootsen. Als je niet weet dat je een veganistische eettent bent binnengelopen, zou je het verschil misschien niet eens proeven. En zoals je aan de bovenstaande foto kunt zien, is het interieur (dit is het restaurant in oost) lekker hip met de roze muren, neon letters en rieten krukken. Hier wordt gezelligheid omarmd, precies wat bij het concept van Vegan Junk Food Bar past.

Tekst gaat onder de foto door.

Bij ieder filiaal is het menu grotendeels hetzelfde, maar er zijn enkele gerechten die niet overal verkrijgbaar zijn. Bekijk het menu op de website om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Aangezien ik groot fan ben, heb ik inmiddels al véél van de kaart geprobeerd. Mijn favorieten? Op nummer 1 staat denk ik wel de onderstaande hamburger, de daddy mc chik’n. Echt, deze proeft gewoon als een kipburger. Op nummer 2 volgt de kapsalon. Een echte kapsalon heb ik nooit heel lekker gevonden, maar deze vegan variant heeft me positief verrast.

Wanneer je zin hebt in een voorgerecht of met vrienden gaat borrelen en toepasselijk borrelhapjes wilt delen, moet je sowieso de jumbo platter bestellen. Dit is een mix van vier soorten borrelhapjes en deze zijn stuk voor stuk heerlijk, al blijven de bitterballen denk ik wel mijn favo. Deze platter is ook heerlijk te combineren met de zoete aardappelfriet. Eigenlijk maakt het niet eens uit wat je hierbij bestelt, want alles is lekker.

En al honger gekregen? Ik anders wel! Behalve Vegan Junk Food Bar hebben de eigenaren nog een andere veganistische hotspot, namelijk Kebabi. Dit is een veganistische döner- en kebabzaak waar je zonder enige zorgen van jouw broodje döner kebab of Oer-Hollandse kapsalon geniet.

Benieuwd naar andere vegan eetzaken in Amsterdam? Probeer deze eens:
– Restaurant The Meets (De Pijp)
– Restaurant Bartack (De Baarsjes)
– Lunchroom Koffie ende Koeck (Westerpark)

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ik heb al zoveel gehoord over de Vegan Junkfoodbar. Ik ben van België dus vaak kom ik niet in Nederland, of Amsterdam. Een vestiging in Brussel of Antwerpen zou ik dus wel fijn vinden. Of ik ga er eens langs bij een volgend citytripje!

Geef een reactie