Hotspot Amsterdam: vegan bij The Meets [locatie gesloten]

Een topper van een eetplek die ik iedereen kan aanraden, is The Meets. Op zo’n zes minuten loopafstand van de Albert Cuypmarkt kan je genieten van veel veganistische lekkernijen. Er staat ook wat vlees en vis op de kaart, maar van de niet-vlees opties zijn er veruit de meeste. Niet alleen voor het eten zit je hier goed, ook voor de sfeer met de bakstenen muren en oude schoolstoelen ben je hier aan het juiste adres.

Wie? Restaurant en take-away The Meets 
Waar? Cornelis Troostplein 3, 1072 JJ (De Pijp)
Wanner? 
Maandag tot en met donderdag: 11.30 uur – 22.00 uur
Vrijdag tot en met zondag: 09.30 uur – 22.00 uur

Weinig vis en vlees, want bij The Meets wordt de 80/20-regel gehanteerd. Dit houdt in dat het grootste deel van kaart uit veganistische gerechten bestaat. Bij de laatste twintig procent komen er wel dierlijke producten te pas. Verder wordt er zoveel mogelijk met organische producten gewerkt en er komen nul komma nul geraffineerde suikers te pas. Máár ze zorgen er uiteraard voor dat het voor de volle honderd procent lekker is, want daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

Zelf ging ik bij The Meets lunchen, maar je kunt er voor iedere gelegenheid van de dag terecht. Ik wil zeker een keer zo’n burger proeven! Deze zijn al vanaf het middaguur te bestellen. Ontbijten kun je tot drie uur ’s middags en verder zijn er ook lekkere sandwiches, soepjes en all-day snacks. Met dat laatste maak je mij héél mij. Wat mij opviel, was dat sandwich met kimchi en vegan kaas slechts 5,50 euro kost. Dat kan geen groot broodje zijn, dachten wij nog…

Daarom bestelden wij er voor de zekerheid wat frietjes bij. Geen normale frietjes, maar frietjes gemaakt van polenta (maïsgriesmeel). Deze frietjes kosten net zoveel als de sandwich, maar ze zijn natuurlijk ideaal om met het gezelschap te delen. Hierbij dronk ik een heerlijk kopje jasmijnthee. En toen werd onze lunch geserveerd. Twee flink gevulde boterhammen. Het ging allemaal maar nét op. We wilden eerst nog een vegan taartje als toetje bestellen, maar daar had mijn buik echt geen ruimte meer voor. Nog een reden om terug te komen!

Ontdek meer verrukkelijke hotspots in De Pijp

Vegan lunchen en dineren bij The Meets

Reacties

Geef een reactie