Hotspot Amsterdam: vegan bij Koffie ende Koeck

Veganisme is een voedingsstijl die vandaag de dag steeds meer wordt omarmd, maar eigenaresse Maartje was deze huidige trend ruimschoots voor. Al zo’n vier jaar is Koffie ende Koeck tegenover Westerpark gevestigd, een lunchroom die volledig in het teken van plantaardig voedsel staat. Geniet hier van de lekkerste vegan taartjes en bijzondere chai latte smaken.

Wie? Lunchroom Koffie ende Koeck
Waar? Haarlemmerweg 175, 1051 LA Amsterdam (Westerpark)
Wanneer? Dinsdag tot en met vrijdag: 09.30 uur – 17.30 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

De knusse lunchtent valt op door de blauwgekleurde bar waarop allerlei zelfgemaakte taarten staan uitgestald. Zo is er onder andere een chocolade truffel cheesecake, Hollandse appeltaart en een glutenvrije citroentaart. Klinkt dit niet allemaal heerlijk? Voor één stuk taart betaal je 4 euro. Voor wie van alles wat wil proeven, is een vegan high tea (19,50 euro persoon) de perfecte uitkomst. Deze bestaat uit zowel zoete als hartige hapjes en hierbij krijg je onbeperkt thee geserveerd.

Behalve al het eten is ook het drinken 100% plantaardig. Alle koude en warme dranken waarbij melk een onmisbaar ingrediënt is, is vervangen door havermelk. Ook andere plantaardige melksoorten zijn te bestellen. Gezien ik een enorme fan van chai latte ben, moest ik mij natuurlijk aan een van de bijzondere chai latte smaken wagen. Ik ging voor een lemongrass chai latte en ik had er nog wel drie meer van op gekund. Ik kom zeker nog een keer terug om de andere smaken uit te proberen.

Ben je binnenkort op het Westergasterrein te vinden en wil je ’s avonds ergens een hapje eten? Op drie keer struikelen van Koffie ende Koeck vind je Café Restaurant Amsterdam.

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Cees Buitendijk

    Maartje top en toch zo bescheiden

Geef een reactie