Het Kroatische eiland Hvar in foto’s – hier wil je heen!

Eerder schreef ik al een artikel over waar je allemaal moet eten en drinken op het Kroatische eiland Hvar. Niet geheel onbelangrijk om te weten waar je voor een hapje en drankje heen moet, maar Kroatië staat natuurlijk vooral bekend om de prachtige kustlijn. Een helderblauwe zee, veel groene bergen en magische zonsondergangen. Ontdek in dit artikel de schoonheid van het eiland Hvar.

Hvar is het vierde grootste eiland van Kroatië en er is daarom ook van alles om te verkennen. In het voorjaar de paarse lavendelvelden, maar ook de geheime strandjes aan de zuidkust en alle plaatsen die het eiland telt. Heb je een auto tot je beschikking? Super, want dat is de handigste manier om alle uithoeken te ontdekken. Nog niet helemaal overtuigd? Hopelijk na de volgende reeks foto’s wel:

  

De eerste zeven foto’s zijn in Jelsa gemaakt, de vijf daaropvolgende in Hvar City en op de laatste foto zie je een afgelegen strandje. Dit (naakt)privéstrand aan de zuidkust is alleen te bereiken door een rotsklimtocht en een wandeling door de olijfgaarden. Een spannend avontuur gegarandeerd! Hvar City is de grootste en drukste stad van het eiland en staat ook wel bekend om de feesten in het hoogseizoen.

Wanneer je liever de rust opzoekt, is de kleinere plaats Jelsa een aanrader om te verblijven. In Stari Grad zijn wij niet geweest, dus hierover kan ik jullie helaas niets vertellen. Tussen Hvar City – Stari Grad – Jelsa rijdt er een paar keer per dag een buslijn, dus ook zonder auto is het mogelijk om meer van Hvar te ontdekken. Taxi’s zijn er wel (géén Uber), maar een ritje kan al snel tot 50 euro oplopen. Pijnlijk duur!

Benieuwd naar meer? Ontdek de rest van Kroatië:

Sfeerimpressie van het Kroatische eiland Hvar

Reacties

Geef een reactie