5 x waar je moet eten of relaxen in Sibenik, Kroatië

hotspot, Kroatië, reizen, tips /

Sibenik is een van de sfeervollere plaatsen aan de kust van Kroatië. Niet alleen om romantisch te dineren, maar ook is het de ideale plek om te overnachten wanneer een bezoek aan Krka National Park op de planning staat. Behalve een wandeltocht langs de watervallen kan er ook heerlijk worden gezwommen. Klinkt allemaal goed, toch? Lees verder voor mijn vijf favorieten.

➜ SHE bio bistro & rooftop bar (Zlarinski Prolaz 2)
Deze bistro is een van de weinige hippe of in ieder geval moderne eettenten van heel Kroatië. Alles wordt hier dagvers en met biologische ingrediënten bereid, dus voor een cappuccino met sojamelk ben je hier ook welkom. Wij ontbeten hier met zelfgebakken brood met daarop een groene spinaziepesto, zongedroogde tomaatjes en gepocheerde (ik met hardgekookte) eieren. Kom na acht uur ’s avonds terug, want dan is het sfeervolle dakterras ook geopend en drink je met uitzicht op de maan een cocktail. Aanrader: de Purple Rain cocktail.

➜ Pizzeria The Bar (Obala Drive F. Tuđmana 8b)
Je ziet het goed: dit zijn pizza’s met een zwarte bodem. En nee, ze waren niet verband. Het personeel beval ons de zwarte bodem écht aan (goh, want meer geld), maar wij proefden eigenlijk geen verschil. De pizza was heel lekker, want wij gingen natuurlijk voor de pizza met truffelsaus. En ik ook met olijven, want hier beleggen ze het liefst iedere pizza met een handjevol olijven. De pizzeria ligt aan een heel romantisch pleintje, dus ga niet in het steegje zitten dat je vanaf het water inloopt. Loop een paar meter verder door en je komt bij het plein uit.

➜ Sahara Beach Bar (links van strand Rezalište)
In Sibenik kan er goed gezwommen worden. Het grootste en misschien ook wel bekendste strand is Rezalište en is een paar kilometer lang. Wij waren in eerste instantie van plan hierheen te gaan, maar uiteindelijk reden we iets verder door. Hier konden we de auto óp het kiezelstrand parkeren en meteen daarvoor onze handdoeken neerleggen. We lagen naast het strandtentje Sahara Beach Bar. Vrij klein, maar er was geen toerist te bekennen en daarom extra leuk. Na een duik in de zee bestelden we hier een koel drankje en een portie patat.

➜ Konoba Vinko (Uz cestu 57, 22221, Konjevrate)
Op vijftien minuten rijden van Sibenik en om de hoek van Krka National Park is het best beoordeelde restaurant van de omgeving te vinden. Konoba Vinko is een familierestaurant waar lokale (vlees)gerechten geserveerd worden. Weet je niet wat je moet bestellen? Probeer dan de veal risotto. Het restaurant ligt aan een vrij drukke weg, maar daar merk je weinig van. Vanbinnen ziet het er heerlijk traditioneel uit en buiten zit je ook heel gezellig. Gezien de populariteit is het verstandig om via hun Facebookpagina een reservering te maken.

➜ Krka National Park (Lozovac)
Wanneer je in Kroatië bent, moet je in ieder geval één park bezoeken. Een stuk noordelijker is Plitvice Meren te vinden, maar zelf gingen wij naar Krka National Park. Het is een enorm park waar je de hele dag zoet kúnt zijn, maar je kunt ook een verkorte route nemen langs de verschillende watervallen. Ga je in het hoogseizoen naar het park? Ga dan in de vroege ochtend of pas in de late middag om de grootste drukte te vermijden. Ben je nog student? Dan krijg je een fijne korting bij de kassa.

Benieuwd naar meer? Ontdek de rest van Kroatië.
 

Leave a Comment

(1) comment