De Kroatische kustplaats Rovinj in foto’s + hotspots

Voor wie graag de Italiaanse sfeer in Kroatië wilt proeven, moet naar Rovinj in de noordelijke regio Istrië gaan. Kleurrijke huizen, smalle straatjes om doorheen te dwalen, fantastisch vegan ijs en veel Italiaanssprekende bewoners. Wat wil je nog meer? Of je er nou gaat overnachten of alleen een dag op en neer gaat: deze plaats ga je in jouw hart sluiten. Behalve een reeks zomerse plaatjes deel ik in dit artikel ook nog een aantal tips.

Een (dag)tripje naar de kleurrijke kustplaats plannen
In Istrië sliepen wij in de plaats Pula en vanuit hier reden we een dag op en neer naar Rovinj. We dachten heel fijn van de drukte weg te rijden, maar vooralsnog reden we in Rovinj van vol naar vol parkeerterrein. Daarom deze tips van ons: ga bijtijds om tijd te besparen. Maar wanneer je in Rovinj overnacht, is er niks aan de hand natuurlijk.

Vervolgens loop je via het water richting het oude centrum en word je verwelkomd door de kleurrijke huizen. En wanneer je dan overal kraampjes ziet waar ze tientallen soorten truffels verkopen (Istrië staat bekend om de truffelstreek) en bewoners Italiaans hoort spreken, krijg je het maximale vakantiegevoel. En dan nu de foto’s:

  

Wat is er allemaal te doen in Rovinj?

Eerlijk is eerlijk, Rovinj heb je binnen één dag gezien, want de oude binnenstad is niet erg groot. Desondanks is het heerlijk om doelloos door de smalle straten te dwalen, bij de lokale winkeltjes naar binnen te gluren om vervolgens met een cappuccino of verkoelend drankje op het terras neer te ploffen. Verder kan je een duik in de zee nemen, dus neem ook zeker de zwemspullen mee wanneer het een warme dag is. Tijdens zonsondergang is het ook mogelijk om gedurende een georganiseerde boottocht dolfijnen te spotten. Gaaf!

Waar moet je eten & drinken in Rovinj?

Aangezien wij hier slechts een middag- en avonddeel waren, hebben wij niet uitgebreid de tijd gehad om alle hotspots te ontdekken. Toch heb ik een paar tips waar jullie hopelijk heel blij van worden:

 • Veganistisch schepijs bij Sweet Corner San Tommaso (Obala Alda Rismonda 19)
 • Wok en loempia’s afhalen bij Wok.About (Piazza Re Epulo 3)
 • Een cappuccino of  verkoelend drankje drinken op een van de terrassen aan de haven.

Beginnen de vakantiekriebels al te komen na het zien van deze foto’s? Ontdek welke andere plaatsen in Kroatië ook de moeite waard zijn.

Sfeerimpressie van Rovinj in Kroatië

Reacties

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Dionne

  Oooh wauw! Wat mooi. Sinds mijn Interrail reis door Kroatie vorig jaar, ben ik een beetje verliefd geworden op het land. Er zijn zoveel mooie plekjes die ik nog wil ontdekken.. :)

  1. Fashiable

   Ah ja, begrijp ik. Ik weet niet waar je eerder allemaal bent geweest, maar eilandhoppen en de kustplaatsen van Istrië kan ik je zeker weten aanraden!

 2. Denise

  Ik was hier bijna 30(!) jaar geleden, op mijn 18e, tijdens mijn eerste vakantie zonder ouders, en toen vond ik het ook al heel mooi!

Geef een reactie