Herfstig recept: romige chai latte

Thee drink ik het hele jaar door, maar tijdens de koudere maanden ruil ik mijn glazen water automatisch in voor liters thee. Niet alleen is het heerlijk, maar het verwarmt je ook meteen. Een warme drank die voor mij echt bij de herfst hoort, is chai latte. Voorheen bestelde ik die altijd buiten de deur, maar waarom niet zelf maken? Na een paar mislukte pogingen heb ik eindelijk de perfecte verhouding gevonden. Dit is mijn recept voor de ultieme chai latte!

Ingrediënten voor twee koppen chai latte

  • 2 mokken van hetzelfde formaat (belangrijk om de juiste hoeveelheden te bepalen)
  • 1 mok met (half)volle melk
  • 1 mok met water
  • 1/2 blik gecondenseerde melk = circa 200 g
  • 1 theehouder gevuld met chai latte kruiden. Bv. van De Tuinen of zakje Classic Chai van Yogi Tea
  • Kaneel
  • Staafmixer

Bereiding (10 tot 15 minuten)

  1. Pak een kookpan en giet hierin de melk, het water en de gecondenseerde melk. Zet het vuur op een laag vuurtje en mix het mengsel even goed. Leg ook de theehouder of het theezakje erbij en blijf tijdens het opwarmen af en toe even roeren. Dit duurt een kleine 10 minuten. Zorg ervoor dat de chai latte niet gaat koken.
  2. Zet het vuur uit, haal de chai latte kruiden eruit en gebruik de staafmixer zo’n tien seconden lang om de chai latte op te schuimen. Heb je geen staafmixer in huis? Dan kan je een ander pannetje pakken en de chai latte een paar keer overschenken.
  3. Verdeel de chai latte over de twee mokken en maak af met wat kaneel.

En genieten maar! Bekijk eens mijn receptenarchief voor nog meer heerlijke recepten. 

Reacties

Geef een reactie