Herfstig recept: romige chai latte

Thee drink ik het hele jaar door, maar tijdens de koudere maanden ruil ik mijn glazen water automatisch in voor liters thee. Niet alleen lekker, maar je warmt er ook meteen van op. Een warme drank die ik echt herfstachtig vind en regelmatig drink, is chai latte. Voorheen bestelde ik het altijd buiten de deur, maar waarom niet gewoon zelf maken? Na een aantal mislukte pogingen heb ik nu eindelijk de perfecte verhouding gevonden. Dit is mijn recept voor een chai latte! 

Ingrediënten voor twee koppen chai latte

  • 2 mokken van hetzelfde formaat (belangrijk om de juiste hoeveelheden te bepalen)
  • 1 mok met (half)volle melk
  • 1 mok met water
  • 1/2 blik gecondenseerde melk = circa 200 g
  • 1 theehouder gevuld met chai latte kruiden. Bv. van De Tuinen of zakje Classic Chai van Yogi Tea
  • Kaneel
  • Staafmixer

Bereiding (10 tot 15 minuten)

  1. Pak een kookpan en giet hierin de melk, het water en de gecondenseerde melk. Zet het vuur op een laag vuurtje en mix het mengsel even goed. Leg ook de theehouder of het theezakje erbij en blijf tijdens het opwarmen af en toe even roeren. Dit duurt een kleine 10 minuten. Zorg ervoor dat de chai latte niet gaat koken.
  2. Zet het vuur uit, haal de chai latte kruiden eruit en gebruik de staafmixer zo’n tien seconden lang om de chai latte op te schuimen. Heb je geen staafmixer in huis? Dan kan je een ander pannetje pakken en de chai latte een paar keer overschenken.
  3. Verdeel de chai latte over de twee mokken en maak af met wat kaneel.

En genieten maar! Bekijk eens mijn receptenarchief voor nog meer heerlijke recepten. 

Reacties

Geef een reactie