Alle tips voor Pai, Thailand (o.a. hotspots, vervoer & foodguide)

Ga je het noorden van Thailand ontdekken? Dan staat het plaatsje Pai ongetwijfeld tussen de mogelijkheden om naartoe te reizen. Wij verbleven in totaal twee nachten in Pai en vertellen je in dit artikel over de bezienswaardigheden, lekkerste restaurants en overige handige tips voor Pai om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Pai, gelegen in het noorden van Thailand, staat bekend om de natuurlijke omgeving, ontspannen (hippie)sfeer en levendige avondmarkt. Omringd door weelderige bergen, honderden haardspeldbochten en natuurlijke attracties zoals de canyon en warmwaterbronnen, biedt Pai een perfecte mix van ontspanning, maar ook een bruisend nachtleven voor de jongere (backpack)reizigers onder ons.

BusVervoer van Chiang mai naar pai

Pai ligt op 3 tot 4 uur rijden van Chiang Mai. Om daar te komen, pak je vanuit Chiang Mai de bus – een minivan met ruimte voor maximaal 10 reizigers – die je door de bergen naar het noorden brengt. We boekten deze busrit van tevoren online via 12Asia, en de kosten bedragen via deze organisatie 6 euro per enkele reis.

Het is verstandig om het busticket bijtijds van tevoren te boeken, zodat je nog volop keuze hebt uit de verschillende vertrektijden die aansluiten bij de uitchecktijd van je accommodatie. Dat scheelt toch weer onnodige wachttijd. Voor de terugreis vanuit Pai kan je eenvoudig op het busstation waar je arriveert je ticket kopen. Dit is bovendien een stukje goedkoper, namelijk zo’n 4,50 euro in plaats van 6 euro.

De busrit zelf is een heel bijzondere ervaring, en deze kan je op twee manieren interpreteren. De route telt 762 bochten, waarvan vele haarspeldbochten. Rustig een dutje doen tijdens de reis is hierdoor vrijwel onmogelijk. Het is ook aan te raden om je goed voor te bereiden op deze rit met reispillen en eventueel speciale polsbandjes of andere middelen tegen reisziekte, met name als je snel misselijk wordt. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Dat is mede te danken aan het feit dat we de avond ervoor geen alcohol hebben gedronken, en daarom geen last hadden van een kater.

Bezienswaardigheden – de leukste tips voor pai

In tegenstelling tot Chiang Mai – en Bangkok al helemaal – is Pai een heel toegankelijke en overzichtelijke stad. Wel is het een vrij uitgestrekte plaats, waardoor een scooter huren aan te raden is om de omgeving te ontdekken. Je kunt niet zoals in andere steden even snel een Grab boeken. Wat is er allemaal te doen? Dit zijn de 9 leukste tips voor Pai:

 1. Pai Canyon – Voor een schitterend uitzicht over de natuurlijke omgeving van Pai moet je bij de Pai Canyon wezen. Deze avontuurlijke canyon kan je beklimmen, dus trek stevige schoenen aan, want hier wil je niet vanaf glijden of vallen.
 2. Bamboo Pai Bridge – Een paar kilometer buiten het centrum is de Bamboo Pai Bridge te vinden. De loopbrug strekt zich uit over de rijstvelden en een rivier, waardoor je een mooi uitzicht op het omliggende landschap. De brug is gemaakt van bamboe en wordt vaak gebruikt voor lokale ceremonies en als een pad naar een nabijgelegen tempel.
 3. Huur een scooter – De beste – en enige – manier om de omgeving van Pai te ontdekken, is met de scooter. Waar je in Nederland alleen maar fietsen ziet, rijdt iedereen in Pai op een scooter. De rentals vind je werkelijk overal, maar check wel de Google Reviews om zeker te weten dat je bij een goed bedrijf huurt. Wij betaalden 200 baht (5,07 euro in jan’ 24) voor 1 scooter per dag, exclusief de gebruikte benzinekosten.
 4. Pai Walking Street – Ons hoogtepunt! Thailand staat bekend om de night market, en onze favoriet was absoluut degene in Pai. Deze vindt elke dag plaats van 18:00 tot 00:00 uur. Je kunt hier veel diverse kleine snacks proberen voor vaak al 20 baht per stuk.
 5. Mini golf – Heb je nog tijd over en heb je zin in een totaal ander soort activiteit? Dan kan je gaan mini golfen in iemands achtertuin. De eigenaren zijn superlief en ze hebben zelfs spelelementen toegevoegd, waardoor je bij een hole-in-one bijvoorbeeld kans maakt op een pizza of koud biertje.
 6. Big Buddha – Dit beeld ligt op de heuveltop net buiten de stad ligt. Je bereikt de Big Buddha na ruim 350 treden te beklimmen, maar daarna word je beloondmet een panoramisch uitzicht over de vallei en de stad Pai.
 7. Hot Springs – Breng een bezoek aan de natuurlijke warmwaterbronnen in de omgeving van Pai voor ontspanning en een natuurbeleving. Deze bronnen zijn populair voor hun therapeutische eigenschappen.
 8. Two Huts Pai – Wij zijn zelf niet op deze plek geweest, maar het schijnt een van de leukere plekken te zijn om van de zonsondergang te genieten.
 9. Santichon Village – Ontdek de traditionele cultuur en architectuur van de regio door een bezoek te brengen aan de Santichon Village, een uniek dorpje dat bekend staat om zijn culturele erfgoed en het prachtige landschap.

Foodguide pai: hier wil je eten & drinken

Eten en drinken in Pai is werkelijk één groot feest – helemaal als je vegetariër of veganist bent. Het hoogtepunt van ons bezoek aan Pai was de night market in de Pai Walking Street, waar je allerlei lekkers voor kleine prijzen kunt proberen. Ook overdag, voor een koffie, ontbijt of lunch, zijn er meerdere leuke plekken om uit te kiezen. Dit zijn al onze tips voor Pai:

 1. Earth Owls voor een vega(n) ontbijt of lunch. Deze plek is perfect te combineren met een bezoek aan de Big Buddha. De ingang ervan zit namelijk pal aan de overkant.
 2. Hope voor een perfecter dan perfecte cappuccino met havermelk. De koffiebar zelf is erg klein, maar je kunt er wel buiten zitten.
 3. RoastBarn Coffee voor wederom hele goede koffie. Het is een grote koffiebar, waardoor je hier urenlang zonder problemen kunt vertoeven met je boek of laptop.
 4. Bij Lemon Thyme Café zeg je u tegen je ontbijt of lunch – zie linkerfoto. De porties zijn groot en werkelijk alles is lekker, dus je gaat met een goedgevulde buik de deur uit.
 5. Ganita Café is een vegetarisch restaurant waar je van 10.30 tot 21.00 uur geniet van heerlijk eten. Tips nodig? De falafel op een pita of burger kunnen wij enorm aanraden.

Verblijfsduur in pai

Hoeveel nachten is het aan te raden om in Pai te verblijven? De totale verblijfsduur zal per reiziger verschillend zijn – logischerwijze. Wil je bijvoorbeeld naar Pai voor een aantal feestjes? Dan zal je hier ongetwijfeld wat langer verblijven. Zelf was dit niet het doel van ons bezoek aan Pai.

Wij bezochten Pai om de natuurlijk omgeving en bezienswaardigheden te ontdekken, welke we binnen 24 uur hadden gezien dankzij de gehuurde scooters. Dus wil je net als wij 2 nachten in Pai verblijven? Dan kan je nog steeds op een rustig tempo – zo goed als – alles gezien en gedaan hebben. Ontdek hier alle accommodaties voor Pai.

Conclusie: is pai een aanrader?

Of Pai een aanrader voor jou is, hangt daarom echt af van de reden van je bezoek. Ga je langere tijd backpacken, dan zou ik zeggen: ja! Het is goede uitvalbasis als je medereizigers wilt ontmoeten en daarnaast zin hebt in een aantal feestjes.

Reis je alleen of met vrienden, en is ontspanning meer waarnaar je op zoek bent? Dan is het wellicht aan te raden om Pai over te slaan en in plaats daarvan wat langer in Chiang Mai te verblijven, of naar een volgende bestemming door te reizen.

Dit waren alle tips voor Pai. Hopelijk heeft bovenstaand artikel je voldoende geïnformeerd om voor jezelf te besluiten of een bezoek aan Pai aan je reisroute door Thailand wordt toegevoegd.

Meer ontdekken over Thailand? Ontdek ook deze artikelen:

Reacties

Geef een reactie