Alles wat je wilt weten voor je bezoek aan Koh Kood, Thailand

Vlak voor de kust van Cambodja, in de Golf van Thailand, ligt het paradijselijke eiland Koh Kood (ook wel Koh Kut genoemd). Voor velen die verschillende eilanden in Thailand hebben bezocht, is Koh Kood toch wel een favoriet. Op dit kleine eiland vind je nog echte mooie en (voor nu) redelijk ongerepte stranden. Een waar paradijs! In dit artikel lees je alles voor je ideale bezoek aan dit prachtige eiland.

Strand van Koh Kood, Thailand

Hoe reis je het beste naar HET EILAND?

Koh Kood ligt in het oosten van Thailand, vlak bij de Cambodjaanse grens. De makkelijkste manier om hier te komen is vanuit Bangkok of Cambodja. Zelf hebben wij ons bezoek gecombineerd met Koh Chang en zijn vanuit Koh Kood terug gereisd naar Bangkok.

Het makkelijkste is om de ferry te regelen via de ferrymaatschappij Boonsiri. Wij hebben de route van Koh Chang naar Koh Kood genomen, waarbij we bij het hotel werden opgepikt en naar de ferry werden gebracht. De bootreis duurde ongeveer 1,5 uur en we werden netjes afgezet bij het hotel op Koh Kood. Er is geen vliegveld in de buurt.

De meeste reizigers kiezen ervoor om het eiland Koh Chang te combineren met Koh Kood, maar je kunt er ook voor kiezen om direct vanuit Bangkok naar het eiland te gaan. De pick-up is vroeg in de ochtend en de reis duurt ongeveer 8 uur. Het huidige reisschema van Boonsiri is hier terug te vinden.

Tip: er zijn weinig pinautomaten te vinden, dus het is wellicht handig om vooraf wat contant geld mee te nemen. Er staat in ieder geval een werkende automaat op dit adres.

Scooter huren OP KOH FOOD

Zoals voor de meeste Thaise eilanden geldt, kun je het beste een scooter huren als je verschillende plekken wilt bezoeken. Wij hebben onze scooter gehuurd bij Motorbike – car for rent en kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen.

Je kunt kiezen uit verschillende modellen en de prijzen zijn redelijk. Wij betaalden 300 baht (7,50 euro) per dag voor een nieuw model (februari 2024). Daarnaast hoef je alleen aan te geven waar je verblijft en hoef je verder geen papieren achter te laten.

Hop langs de mooiste Stranden van KOH KOOD

Waarschijnlijk is de belangrijkste reden om het eiland te bezoeken vanwege de prachtige kustlijn. En eerlijk gezegd, er is niet veel meer te doen op het eiland. Koh Kood heeft een aantal fantastische stranden waar je je in het paradijs waant. Er zijn er veel te vinden, waarvan sommige ook nog redelijk afgelegen en ongerept zijn. Helaas kampen ze, net als veel andere eilanden zoals Koh Chang, met een plastic probleem. De mooiste stranden die wij bezochten zijn:

  • Secret Beach
  • Tapao Bay
  • Ao Jark Bay
  • Strand bij Cham’s House Resort
Strand bij Cham’s House Resort
Strand bij Cham’s House Resort

beste Eten & drinken Op Koh Kood

Ondanks dat Koh Kood een klein eiland is, kun je er nog steeds verschillende leuke cafés en restaurants vinden. Onze favorieten zijn:

  • Mandala vegetarian & vegan – allerlekkerste vegan chickenburger ooit!
  • Nomkhon Station Cafe – goede koffie & plantaardige melk, alleen niet lekker gegeten.
  • Little 9 Cafe – voor koffie en taart.
  • Black Banana’s – super lief personeel, Thais eten en kunnen vrijwel vega alles maken.
  • Yak’s Cafe – lekkerste koffie en plantaardige melk.
  • Mermaid Boutique & Cafe – hippe plek voor goede koffie en smoothiebowls, al waren die laatste bij ons geen succes.

DE Leukste Accomodaties op KOh KOOD

Doordat het eiland vrij klein is, zijn er relatief weinig accommodaties te vinden en liggen de prijzen ook wat hoger. Wil je er zeker van zijn dat je een leuke accommodatie hebt? Boek dan op tijd:

meer weten? LEes ook deze reisartikelen over thailand:

Reacties

Geef een reactie