Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Uluwatu, Bali (+ foodguide)

Wanneer je een reis naar Bali maakt, is een tussenstop in Uluwatu een absolute must. En dat is niet voor niets, want deze idyllische kustplaats in het zuiden weet te betoveren. Niet alleen met adembenemende uitzichten, inclusief surfers op het water, maar Uluwatu biedt ook een overvloed aan activiteiten. Laat je verrassen door wat de kustplaats te bieden heeft en sla je favorieten alvast op. Laat het avontuur maar beginnen!

Zonsondergang kijken

Hoewel de activiteiten in dit artikel niet gerangschikt zijn, verdient de zonsondergang in Uluwatu bewust echt de ereplaats bovenaan deze lijst. Elke avond onthult zich in Uluwatu een magisch schouwspel. Het tafereel is nog spectaculairder als surfers over de golven glijden of wanneer de lucht versierd wordt door een wolkendek. Zoek een plekje op het strand uit of nestel jezelf in een strandtent, en geniet van het Balinese kleurenspektakel.

Op het strand spenderen

Je tijd in Uluwatu zal je voornamelijk op het strand doorbrengen. Als je niet in of op het water te vinden bent, dan geniet je in het zand van de zomerse temperaturen, de omgeving, een boek en een koel drankje. Of hoe leuk als je met metaaldetectors over het strand gaat struinen, op zoek naar aangespoelde schatten.

Er zijn in ieder geval een heleboel prachtige stranden in Uluwatu. Deze zijn wel vrij gespreid door de omgeving te vinden, dus je zal mogelijk wat langer onderweg zijn om er te komen. Plus houd rekening met een mogelijk behoorlijke klim naar beneden en boven. Een waaier en voldoende water is verstandig om mee te nemen!

 1. Nyang Nyang Beach
 2. Melasti Beach
 3. Thomas Beach
 4. Balangan Beach
 5. Dreamland Beach
 6. Bigin Beach
 7. Suluban Beach

Dag naar Sunday Beach Club

Wat je in Uluwatu ook gedaan moet hebben, is een dag bij een fancy strandtent doorbrengen. Zelf bracht ik een dag door bij Sunday Beach Club. Je kijkt je ogen uit wanneer je het resort oploopt. Ik dacht even dat ik verkeerd zat, maar de bewakers waren heel lief en behulpzaam. Mogelijk moet je even wachten voordat je naar beneden kunt, maar je naam wordt netjes genoteerd, dus ze roepen je wanneer je je dagpas kunt kopen.

Deze dagpas kost 650.000 IRP, dat is omgerekend een kleine 40 euro. Ongeveer 12 euro hiervan zijn is entree fee. Het resterende bedrag is je minimum spend voor eten en drinken en dit staat op een pasje. Aangezien je daar toch de hele dag vertoeft, gaat dat bedrag wel op. Vervolgens brengt een liftje je naar beneden, zodat je de klim niet zelf hoeft te doen. Je pas is gekoppeld aan je naam, en zo kunnen ze alles bijhouden, ook waar je ligbedje is.

Surfles nemen of suppen

Uluwatu staat bekend als een mekka voor surfers van over de hele wereld. Grijp daarom zeker je kans om de golven te bedwingen door een surfles te nemen bij een van de vele aanwezige surfscholen. Als surfen niet jouw ding is, ga dan suppen als alternatief om de oceaan van Indonesië te verkennen. Vanuit het water heb je immers een prachtig uitzicht op de kust. Daar zeg je geen nee tegen, toch?

latino night bij rolling Fork

Zin om een avond te dansen? Dan heeft Uluwatu een bruisende nachtleven in petto. Een bekend fenomeen is de latino night in de tuin van restaurant Rolling Fork die elke dinsdagavond plaatsvindt. Onder de tropische sterrenhemel leer je de opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes door professionelen. Het dansspektakel begint om half 9 ’s avonds, dus het is zeker een aanrader om van tevoren een hapje te eten in het aangelegen restaurant.

SPADAG BIJ SPRING SPA

Wat je zoal moet doen in Bali? Jezelf in de watten leggen! Daarvoor is Bali een waar paradijs. of het nu gaat om een massage, gezichtsbehandeling, pedicure of manicure; Bali heeft het allemaal. En voor prijzen die je in Nederland nooit zult vinden. In Uluwatu is er één spa die iedereen kent – en anders wel leert kennen, en dat is Spring Spa. Je boekt eenvoudig via de website, en anders loop je gewoon op een spontaan moment even binnen om een afspraak te maken.

Workshop VOLGEN bij La Triba

La Triba is een fijne locatie in Uluwatu om yogalessen te volgen. Vinyasa, yin yang, barre, je favoriete soort yoga zit er ongetwijfeld tussen. Daarnaast organiseert La Triba wekelijkse allerlei workshops waar je je voor kunt aanmelden. Denk aan een workshop wheel throwing, sieraden maken, je eigen parfum maken. Het aanbod wisselt maandelijks, al dan niet wekelijks, dus houd zeker hun evenementen op de website in de gaten zodra je weet welke data je in Uluwatu bent.

Eten & drinken

Zoals overal op Bali kan je ook in Uluwatu je hart ophalen aan overheerlijk eten en drinken. Elke dag weer. Je zou er bijna keuzestress van krijgen, maar je krijgt ongetwijfeld snel een aantal favorieten waar naar terug blijft komen. Ik werd na een aantal dagen al herkend door het personeel, en dat was echt het leukste ooit. Oké, dit zijn mijn favorieten:

 • Ulu Artisana voor ontbijt, lunch en koffie (tip: sweet oats)
 • BAKED. ontbijt, lunch en koffie (tip: pistache croissant)
 • Lola’s Cantina voor avondeten (tip: de vegan taco’s)
 • Suka Espresso voor ontbijt, lunch en koffie (tip: dragon fruit smoothiebowl)
 • BGS – Bali & Surf Shop & Coffee voor koffie
 • Tabu voor diner en cocktails
 • Manu Uluwatu om aan het zwembad te leggen (tip: tuna pokébowl)
 • Delpi Cafe voor een drankje terwijl je over surfers uitkijkt

Apentempel

Breng een bezoek aan de Uluwatu-tempel. Deze tempel is gebouwd in de 11e eeuw en ligt zo’n 80 meter boven zee. De plek staat ook wel bekend als de Apentempel, waar de – soms iets te – nieuwsgierige apen je begroeten. Als ze ook maar iets zien glinsteren, zullen ze het van je afpakken. En dat ziet er best agressief uit. Let daarom op je spullen zoals je (zonne)bril, pet en telefoon. Laat zoveel mogelijk thuis, eveneens eten. Uiteindelijk kom je vooral naar deze plek toe om het panoramische uitzicht op de zee te bewonderen, want die is werkelijke fenomenaal.

Kecakdans

Een bezoek aan de Uluwatu-tempel wordt in vele gevallen gecombineerd met een traditionele vuurdansshow, de Kecakdans, die dagelijks te zien is tijdens zonsondergang. Gekleed in felgekleurde kostuums presenteert de dans expressieve bewegingen die extra benadrukt worden door de avondkleuren in de lucht.

Een ticket kost 50.000 IDR (2,95 euro in februari ’24) en de dans duurt uur. Wel wordt aangeraden om bijtijds te gaan om een plekje uit te zoeken, want het kan behoorlijk druk worden. De show begint om 18.00 uur, en in het hoogseizoen wordt er vaak om 19.00 uur nog een tweede show gegeven.

Dit waren alle tips voor wanneer je in Uluwatu bent. Mocht je nog aanvullingen hebben, laat deze dan vooral even achter in de reacties.

Meer ontdekken? Lees dan ook deze reisartikelen:

Reacties

Geef een reactie