Dit zijn de 11 leukste dingen om te doen in Bangkok, Thailand

In het bruisende Bangkok valt er ontzettend veel te ontdekken en te ervaren. Welke bezienswaardigheden en activiteiten moet je zeker niet missen tijdens jouw verblijf in Bangkok? Laat je inspireren door onze top 11 in Bangkok en bewaar je persoonlijke favorieten, zodat je het maximale uit jouw bezoek aan deze megastad kunt halen.

Siam Center in Bangkok
Eten bij een mall in Bangkok

1. Malls in Bangkok

Absoluut niet te missen tijdens je verblijf in Bangkok zijn de winkelcentra die een waar shop- en eetparadijs vormen. Van trendy (designer)modewinkels tot gigantische food courts met kraampjes die zelfs culinaire onderscheidingen hebben ontvangen – het is een waar smaakfestijn voor zowel fashionista’s als fijnproevers. Laat wat ruimte over in je koffer, want de verleiding om hier te shoppen is onweerstaanbaar.

Bangkok kent veel winkelcentra, dus je zult ze zeker niet missen, maar om een paar van onze persoonlijke favorieten op te sommen:

 • EmSphere
 • Siam Square One
 • Siam Center
 • ICONSIAM
 • centralwOrld
China Town in Bangkok
China Town in Bangkok

2. Bezoek China town

Als er één plek is waar de chaos echt tot leven komt, is het wel China Town. De winkelstraten kun je eigenlijk vergelijken met AliExpress, maar dan offline. De straatjes zijn pittig smal, dus je loopt continu achter elkaar in een rij – part of the experience zullen we maar zeggen. Toch raakt niemand hiervan opgejaagd, dus dat scheelt. Daarna moet je alleen even ontspannen om te ontprikkelen – met een Chiang biertje in de hand.

Verder is de hoofdstraat in China Town bezaaid met enorme uithangborden. Bijna een soort Times Square, maar dan op z’n Thais. De omgeving is vooral leuk om eens gezien te hebben; een echte ervaring rijker ben je daarna zeker.

Doen in Bangkok: bezoek de oudste wijk Talat Noi
Doen in Bangkok: bezoek de oudste wijk Talat Noi

3. BEZOEK de OUDSTE WIJK VAN BANGKOK: TALAT NOI

Elke wijk in Bangkok is zo verschillend, en dat bewijst Talat Noi maar weer. Deze oudste wijk van Bangkok heeft enkel laagbouw en de bewoners koken of werken aan de voorkant van hun huis De Co van Kessel fietstocht gaat hier ook doorheen – mocht je dat leuk vinden. Die hebben wij zelf overgeslagen, omdat we het vrij prijzig vonden en de voorkeur hadden om zelf door de sfeervolle straten te dwalen. Laat je verbazen, neem je fotocamera mee en plof halverwege met een koel drankje neer bij Hong Sieng Kong.

Eenmaal terug van je onvergetelijke reis, kun je nog lang nagenieten door te bladeren door de honderden, al dan niet duizenden prachtige foto’s die je hebt vastgelegd. Ongetwijfeld zit er een absolute favoriet bij. Print deze foto foto op canvas uit of ga voor een foto op plexiglas en word elke dag herinnerd aan je reis door Thailand.

Doen in Bangkok: koffie drinken in de wijk Ari
GUMP’s Ari Community Space in Bangkok

4. Koffie drinken in de wijk ari

Mijn favoriete wijk in Bangkok is zonder twijfel Ari. Niet alleen een aanrader om te overnachten, maar het is vooral een walhalla voor koffieliefhebbers. De vele hippe drankjes vliegen je om de oren. Elke plek die je tegenkomt, is een ware hotspot. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. De sfeer in de wijk Ari doet me een beetje denken aan de wijken Sea Point en Green Point in Kaapstad. Naast een ijskoffie drinken kan je er ook goed lunchen en/of dineren. Hierbij een aantal koffiespots in de wijk Ari op een rij:

 • GUMP’s Ari Community Space
 • LOVEis Café and Bar
 • Yellow Lane
 • BONCI
 • Landhaus Bakery
 • NANA Coffee Roasters Ari
 • Arabica Specialty Coffee
Khlong Lat Mayom Floating Market
Khlong Lat Mayom Floating Market in Bangkok

5. Khlong Lat Mayom Floating Market

Iets wat je zeker niet mag missen, is een bezoek aan een drijvende markt. De drijvende markt die wij bezochten, is Khlong Lat Mayom Floating Market (gebruik Grab om er te komen). Hier doen de locals in het weekend hun boodschappen en inkopen, eten ze gezellig samen en wordt er vals karaoke gezongen – en dat is allemaal heel normaal hier.

Heb je zin om nieuwe fruitsoorten, lokale snacks en andere onbekende gerechten te proberen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De geuren kunnen soms wat overweldigend zijn, maar ook daar wen je aan! Laat je verrassen door de smaken, wederom voor kleine prijsjes.

Daarnaast is het ook erg leuk om voor 100 baht per persoon (2,60 euro in jan’ 2024) een boottocht van 1,5 uur te maken. Je maakt 2 tussenstops waar je ieder 20 minuten hebt om rond te dwalen. Dit boottochtje gaat trouwens op volle snelheid á la speedboot. De lachspieren zijn daarna weer goed getraind.

Doen in Bangkok: tempels bezoeken
Doen in Bangkok: tempels bezoeken

6. Tempels bezoeken in BANGKOK

Een bezoek aan Bangkok is niet compleet zonder een aantal tempels te verkennen. De stad telt er meer dan 400 tempels in totaal, dus welke moet je in ieder geval bezoeken? Een ding is zeker: ze zijn allemaal uniek, dus veel kan er niet misgaan. Wel zijn er een aantal die populair zijn onder toeristen, zoals:

 • Wat Pho met liggende Buddha van 46 meter lang
 • Golden Buddha: deze is 69 meter hoog!
 • Wat Arun
 • Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, op het terrein van het Koninklijk Paleis
 • Drakentempel Wat Samphran

Tip: probeer de tempels zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken om (te) hoge temperaturen en de drukte van de vele toeristen te voorkomen. Of kijk of je het kan plannen tijdens zonsondergang – mits de tempel dan open is.

7. Trakteer jezelf op een Massage

Jazeker, een massage hoort ook in de lijst thuis. Een echte Thaise massage of een voetmassage om je voeten even te verwennen die flink wat te verduren hebben door het geslenter. De massagesalons zijn werkelijk overal te vinden en kosten op elke plek om en nabij hetzelfde. Zo betaalden wij voor 30 minuten omgerekend 3,50 euro. Daarvoor kan je het niet laten, toch?

Rooftop bar Paradise Lost in Bangkok
Zonsondergang kijken in Bangkok vanaf een rooftop bar

8. Rooftop bar met zonsondergang

Er is helaas veel smog in Bangkok, maar daardoor is de zonsondergang elke dag weer waanzinnig mooi. En doordat de stad gigantisch is en vol staat met wolkenkrabbers, moet je wel de zonsondergang bekijken met een cocktail in de hand vanaf een rooftop.

Voor sommige rooftop bars moet je entree betalen, of de cocktails zijn aan de prijs, maar gelukkig hebben wij de perfecte voor jullie uitgeprobeerd: Paradise Lost. Nou en of vind je hier het paradijs. En deze is zelfs zuurstokroze. En nog meer feest, want tussen 5 en 7 is het happy hour en krijg je de 2e cocktail gratis. Hierdoor betaal je omgerekend 5 á 6 euro voor een cocktail. En dan krijg je er ook nog eens een adembenemende zonsondergang bij.

 Chatuchak Weekend Market
 Chatuchak Weekend Market

9. chatuchak weekend market

Een plek die je ook gezien moet hebben, is de Chatuchak Weekend Market dat – zoals de naam doet vermoeden – ieder weekend plaatsvindt. Deze gigantische en budgetvriendelijke markt is een waar paradijs voor koopjesjagers, en je zou eigenlijk meerdere bezoeken moeten plannen om alles te kunnen ontdekken. Zo kocht ik een bandeautop voor omgerekend 50 cent en een katoenen broekje voor 2 euro. En alsof dat nog niet genoeg is, herbergt de markt ook een enorm gedeelte gewijd aan tweedehands en vintage kleding.

De markt vindt elke zaterdag en zondag plaats van 09.00 tot 18.00 uur. Doordeweeks schijnt er ook een deel open te zijn, maar voor de échte ervaring zou ik wel in het weekend gaan.

10. EEN Dag aan het zwembad liggen

Als je wat langer in Bangkok verblijft en naast het rondslenteren ook zin krijgt in een dagje ontspanning, kan je aan het zwembad liggen. Wie weet heeft je eigen verblijf al een heerlijk hotel tot zijn beschikking.

Zo niet, dan zijn er een aantal hotels waar je een dagpas kunt kopen, zoals DailyPass of DayPass. De prijzen variëren tussen 350 en 1000 baht (9,10 en 26 euro). Een deel van dit borgbedrag kan je vervolgens opmaken aan eten en drinken, waardoor de ligkosten zelf best meevallen.

11. Heel veel eten en drinken

Bangkok betovert met zijn culinaire wonderland. Niet alleen op elke straathoek, maar om de paar stappen ontdek je een nieuw eetavontuur, vooral wanneer de avond valt en de night markets beginnen. En voor het geval dat niet genoeg is, is er altijd wel een 7Eleven open als je zin hebt in een drankje, chips of ijsje. Of je nu hunkert naar een authentieke Thaise smaakexplosie of verlangt naar een cappuccino met havermelk zoals thuis; Bangkok heeft het allemaal.

Dit waren de 11 leukste activiteiten in Bangkok, Thailand. Er is ongetwijfeld nog veel meer leuks om te zien en te beleven, maar dit waren onze favorieten.

Ontdek naast Bangkok ook deze Aziatische bestemmingen:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie