Dit zijn 5 van de leukste dingen om te doen in Lijiang, China (+ hoteltips)

Wanneer je naar China gaat, mag een bezoek aan de bergachtige provincie Yunnan eigenlijk niet ontbreken. Naast het prachtige landschap vind je in Yunnan het grootste aantal ethische minderheden van China. Met maar liefst 52 verschillende etnische groepen in de provincie, zijn er ook een groot scala van verschillende keukens, culturen en gewoontes. De absolute moeite waard om een eerste indruk te krijgen van de provincie zijn het stadje Lijiang en de Blue Moon Valley. Hierbij een aantal tips met dingen die je kunt doen in Lijiang.

Ben je naast Yunnan ook bezig met een rondreis door China en ben je op zoek naar meer tips? Lees dan ook deze artikelen over China.

Heilong Tan Lijiang

Wandel door het oude gedeelte van Lijiang

Lijiang is een stad in de Chinese provincie Yunnan en is erg geliefd onder de Chinese toeristen. Het oude stadsgedeelte stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. De kronkelende steegjes en oude architectuur maken dit plaatsje zeer fotogeniek. Zorg er dan ook voor dat je minimaal 1 dag uittrekt om de stad te verkennen. Houd er rekening mee dat het best toeristisch is. Zo vind je hier veel winkels waar je lokale kleding kunt huren inclusief fotograaf, yak producten en de lokale bloemenkoekjes. Desondanks is Lijiang nog steeds de moeite waard.

Bezoek Jade Spring Park & Black Dragon Pool

In het noorden van Lijiang ligt het Jade Spring Park met daarin de Black Dragon Pool, ook wel bekend als Heilongtan. In het park ligt een grote vijver met kristalhelder water. Bij helder weer kun je de beroemde Jade Dragon Snow op de achtergrond zien. In het park zelf zijn historische gebouwen terug te vinden, zoals de Draken God tempel. De gebouwen zijn gebouwd door de Qing Dynasty en dateren uit het jaar 1737. Ticketprijs: 6,50 euro per persoon (september ‘23).

Wat te doen in Lijiang, China?
 Jade Spring Park in Lijiang, China

Dagtrip naar de Jade dragon snow mountain & Blue moon valley

Lijiang is tevens een uitstekende uitvalsbasis om de Jade Dragon Snow Mountain en Blue Moon Valley te verkennen. Dit gebied heeft de prestigieuze AAAAA-beoordeling, het hoogste niveau dat een toeristische attractie in China kan behalen. Deze beoordeling duidt op buitengewoon belang en uitzonderlijke schoonheid. Aangezien bijna alle Chinezen deze AAAAA-locaties willen bezoeken, kan het hier behoorlijk druk worden. Het is daarom verstandig om op tijd naar het park te gaan. Ik zou aanraden om de bus van 07:00 uur te nemen, zodat je er bent wanneer het park net opent (08:00 – 18:30 uur).

– vervoer naar jade dragon snow mountain

Je kunt ervoor kiezen om een georganiseerde tour te boeken, maar deze zijn vrij prijzig. Daarom besloten wij om zelfstandig op pad te gaan. Start bij het Guchengkou Bus Station (古城口站) en informeer hier naar de bus die naar de Jade Snow Mountain & Blue Moon Valley gaat (“蓝月谷”). De rit duurt ongeveer 1,5 uur en de buskosten bedragen ongeveer 2 euro (september ’23).

Eenmaal bij het park aangekomen, kun je een kaartje kopen voor 12,50 euro per persoon (september ’23). Met dit ticket krijg je toegang tot het park en kun je gebruikmaken van de shuttlebus naar de Blue Moon Valley. Je kunt ook kiezen voor een combiticket waarmee je ook naar de top van de Jade Dragon Snow Mountain kunt gaan. De kosten voor dit ticket zijn 26 euro per persoon (september ’23). Vergeet niet je paspoort mee te nemen, anders kom je het park niet binnen!

Wij hebben ervoor gekozen om alleen de Blue Moon Valley te bezoeken. Het meer, ook wel bekend als de Shika Snow Mountain Blue Moon Valley, is gevuld met gletsjerwater afkomstig van de Jade Snow Mountain. Het water heeft een prachtige helder turquoise kleur, en rondom het meer groeien bomen. Een tip is om ook langs het meer te wandelen en te genieten van de schitterende omgeving.

Bridge Blue Moon Valley, China
Shika Snow Mountain Blue Moon Valley in Lijiang

Proef de yunnan keuken

Lijiang heeft genoeg leuke hotspots waar je lekker kunt eten en drinken. Hier een aantal leuke aanraders op een rij:

  • Tiantian Xian is dé plek als je lokaal wilt dineren. Hier kun je verschillende gerechten bestellen, en zorg ervoor dat je de aardappelpuree probeert! Het restaurant biedt ook voldoende vegetarische en veganistische opties. Hoewel het restaurant moeilijk te vinden is, kun je via deze link de locatie ervan achterhalen. Wij hebben hier twee keer gegeten en vonden het echt heerlijk.
  • V.Sherry is het populairste restaurant van Lijiang en serveert de lokale Yunnan keuken. Het restaurant biedt werkgelegenheid aan mensen vanuit een etnische minderheid.
  • Bij Rice Slurp kun je een rice paper wrap halen. Dit is een lokaal streetfood gerecht ten tijde van de zijde-route. Zeer smaakvol en ze hebben een veganistische optie.
  • Zin in koffietje? Ga naar Momi. Dit café is ook een winkel waar je ansichtkaarten kunt kopen én versturen. Het café is op het plein te vinden.

Hike de tiger leaping gorge

Ik heb er nog steeds spijt van dat we geen extra tijd hebben weten te vinden om deze hike te maken. De Tiger Leaping Gorge is de bekendste en mooiste trekking in Yunnan. Het is een 2-daagse hike van ruim 20 kilometer die langs één van de diepste en meest spectaculaire kloven ter wereld loopt. Gek op bergen en hiken? Probeer hier dan vooral tijd voor vrij te maken. Vanuit Lijiang is het ongeveer 2 uur naar het beginpunt, en vanuit de meeste hotels en homestays kun je het vervoer daar naartoe regelen. Lees meer over deze hike onder andere op thehike.nl.

Tips voor een verblijf in Lijiang

In Lijiang zijn genoeg opties voor een leuk verblijf. Tip is om iets uit te zoeken in Old town, nabij alle bezienswaardigheden en restaurants. Wij hebben geslapen bij Gui Yuan Tian Ju Guesthouse en kan dit van harte aanbevelen! De eigenaar is super vriendelijk en altijd in voor een gezellig praatje (hij spreekt zelfs redelijk Engels!). Bovendien zijn de kamers zeer betaalbaar, voorzien van alle gemakken en uiterst schoon.

Zit deze accommodatie vol? Dan kan je ervoor kiezen om te verblijven bij Lijiang Jayden Lodge of Lijiang Gemmer Hotel.

Lijiang in China
Dit wil je doen in Lijiang, China

Meer lezen over china?

Reacties

Geef een reactie