Hoe duur is China? Dit kost een rondreis van ruim 3 weken

Let’s talk about money. Voordat je naar China reist, is het fijn om te weten hoeveel zo’n reis je ongeveer kan gaan kosten. Wij reisden in september en oktober 2023 voor 3.5 weken door China. 26 dagen om precies te zijn. In dit artikel heb ik onze kosten voor jullie uiteengezet, zodat je een goede indicatie hebt voor je eigen reis. Omdat China voor ons de start was van een wereldreis van één jaar, is deze berekening exclusief vliegtickets.

Ben je benieuwd welke route wij hebben afgelegd? Daarover lees je in deze blog alles terug.

KosteNPLAATJE en Tips voor Budgetvriendelijk Reizen IN CHINA

China staat over het algemeen niet bekend als een goedkoop ‘backpackersland’. Toch vielen de kosten ons over het algemeen erg mee. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat China ongeveer even groot is als Europa. Dat betekent dat hoe meer je wilt zien, hoe groter de afstanden zijn die je wilt afleggen en daardoor hoe hoger de kosten zullen zijn.

Daarnaast betaal je over het algemeen meer voor hotels en eten in de grote steden dan daarbuiten. Wij hebben ons best gedaan om zo goedkoop mogelijk te reizen, maar sliepen altijd in een privékamer en deden alles wat we wilden zien. Hieronder neem ik je mee in onze totale kosten voor twee personen voor 26 reisdagen door China.

Totale kosten reis naar China

Onze kosten voor onze reis door china

Visum: €253,10

Je eerste uitgave voor je reis naar China is waarschijnlijk je visum, en deze kosten zijn helaas onvermijdelijk. Je betaalt voor je visum €126,55 per persoon. Wanneer je het visum via een bureau regelt, kost je dat uiteraard meer. Daarnaast moet je voor je visum ook tweemaal naar Den Haag. Eenmaal om je visum fysiek aan te vragen en je paspoort af te geven, en een week later om je visum en paspoort op te halen. Wanneer je niet in Den Haag woont, komen deze reiskosten er ook nog bovenop.

Accomodaties: €941,30

Zoals hierboven aangeven, sliepen wij altijd in een privékamer met een eigen badkamer. Daarnaast was de locatie, net als waarschijnlijk voor veel anderen, een belangrijke factor. In de grotere steden, met name Beijing en Hong Kong, is het vinden van een goedkope en fatsoenlijke accommodatie een uitdaging. Daartegenover staat dat we in kleinere steden, zoals Pingyao en Lijiang, hele mooie accomodaties konden vinden voor hele lage prijzen.

– Tip voor accomodaties boeken in China

Probeer voor het boeken van je verblijf in China niet alleen te kijken op Booking.com, maar ook op Agoda en Trip. Op deze twee websites vind je vaak een groter aanbod – en vaak ook voor lagere prijzen. Voor Hong Kong is het ook zinvol om op AirBnb te kijken!

– Wij verbleven in de volgende accomodaties in China:
Lijiang

Vervoer: €1164,90

Zoals verwacht was het vervoer binnen China onze grootste kostenpost. Hoofdzakelijk hebben wij met de trein gereisd en dat raad ik ook van harte aan. Afstanden zijn vaak groot en de reisduur lang. Maar als je je dan bedenkt dat je voor een treinkaartje €20 per persoon betaalt waarvoor je 3 uur in de trein zit, valt het ook wel weer mee.

Alle treinkaartjes koop je op Trip. De binnenlandse vlucht van Chengdu naar Lijiang heeft overigens behoorlijk aangetikt, hiervoor betaalden we €314,56. Ook zit in dit totaalbedrag een behoorlijk aantal taxiritten, die vaak niet meer dan een paar euro kosten. Dit zal daarom niet op je budget drukken.

Tickets & activiteiten: €336,60

Voor de meeste plekken die je wilt bezoeken in China dien je een kaartje te kopen. Soms vallen de kosten heel erg mee en betaal je slechts een paar euro, maar soms kan het ook wel aantikken. Denk bijvoorbeeld aan je entreeticket voor Zhangjiajie National Forest Park. Dit kost €29 per persoon voor 3 dagen. Binnen het park kost iedere kabelbaan die je neemt dan ook weer zeker minstens 15 euro. Overigens valt het totale bedrag na ruim drie weken mij dan ook wel weer mee.

OverigE KOSTEN: €119,45

Onder overige valt in dit geval een simkaart met onbeperkt internet voor twee maanden van ongeveer €25, een heel mooi souvenir van €50 plus wat andere frutsels en een aantal keer de was doen.

Totale kosten REIS NAAR china: €3372,60

Alles bij elkaar opgeteld, hebben wij in totaal €3372,60 uitgegeven gedurende onze rondreis van 26 dagen door China, inclusief Hong Kong. Dat is €129,71 voor 2 personen per dag. We hebben totaal 8 verschillende plekken bezocht, en alles gezien en gedaan wat we konden in de tijd die we hadden. Al met al vond ik de kosten dan ook erg meevallen.

Haren knippen in Chengdu
Xi’an in China

Lees naast de kosten voor een reis naar china ook:

Reacties

Geef een reactie