Sneakers onderhouden – zo gaan je schoenen langer mee

Net een nieuw paar nieuwe sneakers op de kop getikt? Dan mag iedereen natuurlijk jouw nieuwe schoenen aanschouwen. Het is ook te begrijpen dat je er tegelijkertijd zuinig op bent. Om zo lang mogelijk te kunnen shinen met jouw nieuwe sneakers, geven we je hieronder een vijftal handige tips voor het onderhouden van sneakers.

Sneakers onderhouden: zo gaan je schoenen langer mee

Tip 1: geef je sneakers met regelmaat een poetsbeurt

Je hebt net nieuwe sneakers bij bijvoorbeeld Slick Sneakers gekocht en van deze parels wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. De eerste stap om zo lang mogelijk van je sneakers te genieten, is door deze tussentijds schoon te maken. Door je nieuwe paar regelmatig van een poetsbeurt te voorzien, kun je de levensduur van jouw sneakers vergroten. 

Het verschilt per materiaal hoe je de schoenen het beste kunt schoonmaken. Check daarom van tevoren van welk materiaal jouw schoenen zijn gemaakt, voordat je daadwerkelijk aan de poets gaat. Vervolgens kun je de geschikte cleaningproducten voor sneakers in huis halen en kun je gaan beginnen met schoonmaken.

Maak eerst de schoen zelf schoon met het juiste cleaning product waarmee al het vuil wordt verwijderd. Vergeet hierbij niet de zolen goed mee te nemen – vooral als je witte zolen hebt. Met schone zolen kun je al gelijk een netter effect creëren. Datzelfde geldt ook voor schone veters. Et voilà, de sneakers zijn weer als nieuw.

Tip 2: sneakers inspuiten of invetten

Je kunt sneakers ook goed onderhouden door ze in te spuiten of in te vetten als beschermlaag. Hierbij verschilt het weer per materiaal of het nodig is om de sneakers te behandelen. 

Er zijn verschillende middeltjes waarmee je de levensduur van jouw sneakers kunt verlengen. Wanneer je bijvoorbeeld wil dat jouw schoenen tegen wat regendruppels kunnen, kun je eens kijken of een impregneerspray handig kan zijn. Hiermee maak je de schoenen waterbestendig. Hetzelfde geldt voor vuil.

Tip 3: hou het weer in de gaten

Wil je liever niet met jouw gloednieuwe sneakers de regenbuien trotseren? Dan kan het nooit kwaad om voorafgaand de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Zo voorkom je dat je alsnog met jouw sneakers door de regenplassen moet wandelen. Ook blijven je sneakers zo vrij van vuil en modder.

Sneakers onderhouden: zo gaan je schoenen langer mee

Tip 4: wissel eens van schoenen

Als je dag in dag uit dezelfde sneakers draagt, is de kans natuurlijk groot dat deze schoenen sneller gaan slijten. De voering kan slijtageplekken krijgen, de ondersteuning kan verminderen en zelfs de zool kan slijten.

Om dit te voorkomen, is het slim om regelmatig van schoenen te wisselen. Laat je favoriete sneakers af en toe thuis, zodat je er langer van kunt genieten. Dit is ook goed voor de zolen, die ook de tijd nodig hebben om te herstellen. Daarnaast kunnen je schoenen even luchten en van nare geurtjes ontdoen terwijl je je sneakers onderhoudt.

Tip 5: behandel je sneakers met zorg

Niet te vergeten: hoe je met je sneakers omgaat, beïnvloedt ook hun levensduur. Als je je sneakers vaak draagt tijdens uitstapjes en feestjes, slijten ze sneller dan wanneer je ze alleen naar je werk draagt. Wees daarom zuinig op je sneakers en houd rekening met de gelegenheid. Kies voor schoenen die vies mogen worden indien nodig, en bescherm zo je favoriete paar.

Inderdaad, je sneakers onderhouden is helemaal niet moeilijk, zolang je er maar met aandacht en zorg mee omgaat.

Lees ook eens onderstaande artikelen:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie