Duurzame en comfy outfits voor optimaal comfort thuis

Ieder van ons herkent zich er vast in: je komt thuis na een lange werkdag en wilt het jezelf meteen zo comfortabel mogelijk maken. De beha gaat uit, onze voeten worden in zachte sloffen geschoven en de broek maakt plaats voor een joggingbroek. Er is immers niets heerlijker dan in een gemakkelijke look op de bank neer te ploffen. Maar investeer jij eigenlijk in goede comfy outfits of pak jij vaak een oud kloffie uit de kast? Ja? Tijd om daar verandering in te brengen.

Net als je dagelijkse kleding is het ook goed om te investeren in comfy outfits die langer meegaan en ook na vele malen dragen nog steeds hun kwaliteit en model behouden. We zijn er vaak schuldig aan om oude sportkleding of pyjama’s keer op keer te blijven dragen, terwijl het geen optimaal comfort biedt. Of je voelt je er zacht uitgedrukt niet charmant in. Zoek eens naar duurzame merken, kijk kritisch naar de materialen en zet kwaliteit boven kwantiteit.

Katoenen dekbed
Grote schelp in hand

Kies voor natuurlijke textielstoffen

Een avond onderuitgezakt op de bank begint met de kledingstoffen die je huid het liefst draagt. Onze huid reageert vanzelfsprekend het beste op natuurlijke, duurzame materialen die goed ademen en je lichaamstemperatuur goed reguleren. Denk bijvoorbeeld aan katoen, linnen of bamboe; allemaal stoffen die zorgen voor ultiem comfort wanneer jij het nodig hebt. Niet alleen fijn voor de huid, maar ook voor onze planeet. Lees meer over de duurzaamheid van kledingstoffen, van zowel natuurlijke als synthetische materialen.

Een joggingbroek voor optimaal comfort

De joggingbroek is het eerste item waaraan we denken bij ultieme loungekleding. Het is haast illegaal om in je spijkerbroek op de bank te liggen. Zeker na het avondeten willen we zorgeloos kunnen uitbuiken – in onze favoriete joggingbroek.

En binnen de dames joggingbroeken is de keuze tegenwoordig reuze! De modewereld beweegt met ons mee in de wens om buitenshuis ook joggingbroeken te dragen, waardoor je ze niet alleen op comfort hoeft uit te kiezen. Dankzij de diverse kleuren, prints en modellen kan je er een uitkiezen die je kan aanhouden als je spontaan besluit een koffie op het terras te drinken. Niemand die het doorheeft.

Witte kledinghangers
Comfy outfits betekent prettige onderkleding

Omarm oversized shirts en truien

Combineer je favoriete joggingbroeken met een t-shirt en trui, en ga gerust voor één of meerdere maten groter. Ze geven je alle bewegingsvrijheid die je wilt in huis en omarmen je als een knusse deken. Hierbij kun je de biologische textielstoffen weer in overweging nemen, maar kijk vooral ook naar de prints en kleuren om een outfit te creëren die bij jou past. Comfort en zelfexpressie gaan immers hand in hand, ook als je de deur niet uitgaat.

Comfy outfits betekent ook prettige onderkleding

Gooi die handen in de lucht als jij ook meteen de beha uitdoet bij thuiskomst. Zeker een beugelbeha kan soms erg irriteren aan het eind van de dag. Anderzijds kan iets van ondersteuning vooralsnog prettig zijn. Daarvoor is een naadloze beha een geschikte oplossing, maar ook je sportbeha kan zomaar hét antwoord zijn.

Naast een fijn zittende beha kan het juiste ondergoed ook voor een wereld van verschil zorgen. Synthetisch ondergoed gaat gedurende de dag schuren, maar ook bacteriën krijgen vrij spel, omdat het vocht wordt vastgehouden. Investeer daarom in katoenen ondergoed, waardoor de huid ook op die plek kan blijven ademen.

Vergeet de voeten niet

In de zomer kiezen we vaker voor instappers, maar wanneer de avonden koeler worden, is het tijd om je voeten te verwennen met een warmer omhulsel: huissloffen! Sokken bieden niet altijd voldoende warmte, vooral op koude vloeren, maar zachte sloffen gemaakt van fleece of wol bieden daarentegen maximaal comfort en warmte.

Meer leesvoer nodig? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie