Ontdek Nederland met de camper: zet deze plekken op je lijstje

We gaan graag weekendjes weg of maken een dagtrip naar een grotere stad, maar heb je al eens nagedacht over een vakantie door Nederland met de camper? Door de kortere afstanden kan je in een week tijd allerlei unieke plekken in Nederland bezoeken. Eet een Limburgse vlaai in Maastricht, bezoek de bierbrouwerij op waddeneiland Texel of ga op kringlooptour in pittoreske dorpjes. Ontdek Nederland met de camper, let’s go!

Ontdek de mooiste plekken van Nederland met de camper

Je hoeft lang niet altijd naar de andere kant de wereld af te reizen om nieuwe plekken ontdekken. Nederland heeft nog zoveel moois voor ons in petto. Pak de auto en reis van plek naar plek, maar je kunt ook een camper huren via Goboony. Ervaar met een camper het ultieme gevoel van vrijheid, veel buiten zijn en gaan en staan waar je wilt. Hieronder delen we 10 plekken en activiteiten die je in jouw campervakantie kunt opnemen om er zo een onvergetelijke vakantie te maken.

Ontdek Nederland met de camper: tips

1. Waddeneilanden

We beginnen in het noorden van het land: de Waddeneilanden aan de schone Noordzee. Of TVTAS, zoals we vroeger als ezelsbruggetje op school geleerd hebben. Maak lange wandelingen over het strand, ontdek de eilanden en rustgevende natuur per fiets en geniet van vers gevangen vis. Verder zou je kunnen Wadhoppen, maar je kunt ook één van de eilanden als start- of eindpunt nemen. Let wel: op Vlieland en Schiermonnikoog zijn géén auto’s toegestaan.

2. Lauwersmeer

Aan de overkant van Schiermonnikoog is het prachtige Lauwersoog te vinden, met als hoogtepunt het Lauwersmeer. Dit meer is pas in 1969 ontstaan toen de Lauwerszee uit angst voor overstromingen werd afgesloten. Sindsdien is het een waar paradijs voor vele vogelsoorten. Ga hier op een georganiseerde safari over de voormalige zeebodem, huur een mountainbike en ontdek alle flora en fauna van dit unieke natuurgebied.

3. Mooiste bos van Nederland: Speulderbos

Wat is eigenlijk het mooiste bos van Nederland? De zoekmachines geven hierop een eenduidig antwoord: het Speulderbos in het noordwesten van de Veluwe is volgens Staatsbosbeheer de grote winnaar.

Het is een van de oudste oerbossen van Nederland en heeft een sprookjesachtig karakter dankzij de grote eiken- en beukenbomen met kronkelende ofwel ‘dansende’ boomstammen. Neem de wandelschoenen in ieder geval mee en haal een frisse neus in het Speulderbos. En als je je dan in deze hoek van Nederland begint, dan kan je ook meteen meer van de Veluwe ontdekken.

4. Ontdek een nieuwe stad

Open Google Maps en bekijk de kaart van Nederland eens goed. Welke steden heb je nog nooit bezocht? Je kunt gegarandeerd een aantal steden opnoemen waar je tot je verbazing nog nóóit bent geweest. En anders hierbij nog een aantal steden voor jou ter inspiratie: Zierikzee, Dordrecht, Zwolle, Emmen en Enschede. Ga hier naar een museum, banjer door het oude centrum, start de dag bij een lokale koffiebar en schuif ’s avonds aan voor een driegangendiner pal aan de overkant.

5. Helemaal zen bij de sauna

Een dag maximale ontspanning doet een mens goed. Leg jezelf daarom eens goed in de watten en reserveer een (mid)dag bij een van de mooiste spa’s van Nederland. De enige ‘zorgen’ die je dan hebt, zijn welke sauna je hierna wilt bezoeken en of het al tijd is voor een uitgebreide lunch in het restaurant. Spa’s die je zeker eens moet bekijken: Thermen Soestenberg, Thermen Busslooo en Elysium in Beiswijk. Meer inspiratie nodig? Ontdek dan de 8 favoriete sauna’s van JAN.

Ontdek Nederland met de camper: waddeneiland bezoeken

6. Rijd langs de Nederlandse kust

Of kom tot rust aan de Nederlandse kust. Wandelen, uitwaaien of de hele dag met de bips in het zand. Om vervolgens met een borrel bij een van de strandtenten verder te ontspannen. Heerlijk achter zo’n windscherm zodat de zon extra warm aanvoelt. Met de ruim dertig badplaatsen zijn er ongetwijfeld nog genoeg stranden in Nederland om met de camper te ontdekken. Neem daarom alle benodigde strandspullen mee, zodat je op een zomerse dag de strandhanddoek kunt uitleggen.

7. Kasteel bezoeken

Treed in de voetsporen van beroemde bewoners en gasten die vroeger binnen de kasteelmuren hebben gewoond of gelogeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van het beruchte verhaal van Hugo de Groot bij Slot Loevestein? Het is niet alleen waanzinnig om een kijkje binnen te nemen, ook de prachtig bijgehouden tuinen geven je het gevoel even terug in de tijd te stappen. Alleen reizen we nu niet met paard en wagen, maar met een hippe camper.

8. Limburgse heuvels, vlaaien en wijngaarden

En dan zijn we nu gearriveerd in de zuidelijkste punt van Nederland: het karakteristieke Limburg. De stevige heuvels maken het avontuurlijk voor de wielrenners onder ons, maar ook voor fanatieke wandelaars is het een heerlijke omgeving. Struin door het bourgondische Maastricht, maar wist je ook al dat Zuid-Limburg een heuse wijnregio is? Hartstikke leuk daarom om een van de wijngaarden hier te bezoeken en een rondleiding met proeverij te reserveren.

9. Kringlooptoer door het land

Als je dan een artikel van Fashiable opent en leest, mag een kringloopgerelateerde tip niet in de lijst ontbreken. Een geweldig voordeel van reizen met een camper is namelijk de extra ruimte voor aankopen bij de kringloopwinkel. Er is echt niets leuker dan urenlang rondneuzen in kringloopwinkels in dorpjes waar je anders nooit komt. Op zoek naar de echte kringloopschatten. Bekijk alle kringloopwinkels per provincie en stad op Allekringloopwinkels.nl.

10. Een afzakkertje bij onze zuiderburen

Oeps, en dan ben je ‘ineens’ de grens over, in België. Een klein uitstapje moet kunnen toch? En wie zegt er nu nee tegen knapperige Vlaamse frieten en Belgische speciaalbieren in een bruin café? Naast al dat overheerlijke eten en drinken zijn de cultuur en natuur ook zeker redenen om naar het zuiden af te reizen. Gent, Brugge, Luik of Antwerpen.. welke steden moet jij nog afstrepen?

Ontdek Nederland met de camper, maar ontdek ook deze artikelen:

Reacties

Geef een reactie