Bij deze 5 duurzame vakantiehuisjes in Nederland wil je echt logeren

Om het vakantiegevoel te ervaren, hoeven we lang niet altijd de grens over. Nederland heeft veel te bieden wanneer het gaat om vakantie in eigen land: natuur, cultuur, steden én beweging. Niet alleen binnen handbereik, ook ben je duurzaam bezig door het vliegtuig te laten. Maak jouw vakantie in Nederland nog een stukje groener door te overnachten in een van de duurzame vakantiehuisjes uit dit artikel.

Tiny House op de Veluwe bij Droompark de Zanding

Duurzame vakantiehuisjes, gewoon in Nederland!

Steeds meer mensen zien het belang van een duurzamere levensstijl in. Ook binnen de Nederlandse reisbranche wordt dit milieubewustzijn steeds meer zichtbaar. Dit bewustzijn wordt bovendien op creatieve wijze doorgevoerd, waardoor verblijven in zo’n eco-vriendelijke accommodatie ons extra aanlokkelijk wordt gemaakt.

En zeg nu zelf, wie wil er nu niet buiten in een verwarmd bubbelbad met houtkachel tot rust komen? Of wakker worden in een huisje dat geheel door zonnepanelen wordt opgewekt? En dit alles midden in de natuur? Wij tekenen ervoor! En daarom hebben wij voor jou hieronder een vijftal duurzame vakantiehuisjes in Nederland opgesomd.

Tiny House op de Veluwe bij Droompark de Zanding
Tiny House op de Veluwe bij Droompark de Zanding

1. Overnacht in een Tiny House bij Droompark de Zanding

Verblijven in een klein, eco-vriendelijk huisje a.k.a. tiny house wordt steeds populairder. Ze staan in de meeste gevallen midden in het bos, waardoor je ’s ochtends zo vanuit je warme bed de groene omgeving inrolt. Bij onder meer Droompark de Zanding kan je midden in het Veluwse natuurgebied logeren.

De in totaal twintig duurzame vakantiehuisjes, met ieder een unieke less is more inrichting, kijken uit op de Veluwse bossen. De tiny houses van Droompark de Zanding zijn ingedeeld per zes huisjes, met in het midden een gezamenlijke zitplaats en nog véél leuker: een bubbelbad met houtkachel! Vergeet je zwemkleding dus niet mee te nemen.

Boek een Tiny House bij Droompark de Zanding

Duurzame vakantiehuisjes - Natuurlofts in Zuid-Limburgjpg
Duurzame Natuurlofts in Zuid-Limburg
Bron: Bijzonder Plekje

2. Natuurlofts met hot tub in Zuid-Limburg

Wakker worden met uitzicht op het heuvelachtige landschap in Zuid-Limburg? Dit kan op Landgoed Moerslag, waar een vijftal eco-vriendelijke vakantiehuisjes met eigen hot tub op een rij staan. Iedere accommodatie heeft in het slaapgedeelte een groot raamwerk richting het heuvelland. Stel je daarom eens voor dat je hier logeert wanneer de heuvels bedekt zijn met een laag sneeuw. Wat een droom moet dat zijn!

Iedere Natuurloft is ingericht met duurzame en natuurlijke materialen. Ook de architectuur aan de buitenkant zorgt ervoor dat de huisjes naadloos meegaan met de plooiing van de natuur. Daarnaast zijn de duurzame lofts volledig energieneutraal, doordat de zonnepanelen op het dak en warmtepompen zorgen voor warm water, verwarming en koeling.

Boek een natuurloft bij Landgoed Moerslag

Duurzame energie thuis dankzij zonnepanelen

Wij hopen dat deze duurzame vakantiehuisjes (de reeks gaat onder onderstaande foto gewoon door) jou inspireren om thuis ook duurzamer te leven. Wellicht loop je al enige tijd met het idee rond om net als de Natuurlofts energie uit zonnepanelen op te wekken. Niet alleen een duurzame oplossing, ook bespaart dit energiekosten.

Maar hoe het met de kosten zit? De totale prijs zonnepanelen hangt onder meer af van jouw persoonlijke energieverbruik en de ligging van de daken. Hoe dan ook zijn zonnepanelen een duurzame (zonne-)energiebron en daarom een serieuze overweging waard.

Duurzame vakantiehuisjes: Wikkelhouse
Eco-vriendelijke vakantiehuisjes - Wikkelhouse
Bron: Bijzonder Plekje

3. Gerecyclede, kartonnen huisjes: het Wikkelhouse

Logeren in een gerecycled kartonnen huisje. Dan denk je misschien meteen aan een simpele, kartonnen doos, maar dit knusse Wikkelhouse bewijst het tegenovergestelde. Op drie verschillende plekken door het land verspreid – Apeldoorn, Gorssel en Dordrecht – staan de duurzame vakantiehuisjes waar je met maximaal 4 personen kunt overnachten.

De geheel glazen voorkant van het Wikkelhouse zorgt voor een uniek uitzicht over de natuurlijke omgeving. Dat is nog eens heerlijk wakker worden met een verse kop koffie. En..nog een plus! Je hoeft geen één seconde over het ontbijt na te denken, want dit wordt geheel voor alle logés verzorgd.

Boek dit duurzame vakantiehuisje bij Stayokay

Duurzaam vakantiehuisjes: Airstream caravan van Het Bos Roept
Duurzame accomodatie: Airstream caravan van Het Bos Roept
Bron: Het Bos Roept

4. Airstream Caravan bij Het Bos Roept

Naast allerlei duurzame vakantiehuisjes In de Noord-Hollandse plaats Wieringerwerf, midden in het groenrijke Robbenoordbos, staat deze blitse Airstream voor je kaar. Deze caravan met vintage look is een grote aanrader wanneer je zin hebt in een knusse midweek of weekendje weg met jouw partner, vriend of vriendin. De caravan beschikt over een airco en verwarming, waardoor je hier het hele jaar door kunt verblijven. Ook in hartje winter dus!

Verder is de caravan van (bijna) alle gemakken voorzien, want het beschikt over een eigen toilet en keuken. Je kunt ’s avonds dus onder het genot van een goede glas rode wijn kokerellen, maar over het ontbijt hoef je niet na te denken. Deze wordt namelijk iedere ochtend tot aan de deur gebracht. Dat is nog eens luxe, wakker worden op een camping met hotel vibes.

Boek de duurzame caravan bij Het Bos Roept

Duuzame accomodatie: Bell Tent bij Het Bos Roept
Duurzame accommodatie: Bell Tent van Het Bos Roept
Bron: Het Bos Roept

5. Bijzonder slapen in een bell tent bij Het Bos Roept

Op dezelfde camping, Het Bos Roept, is nog een heel bijzondere accommodatie te vinden, namelijk deze katoenen kloktent waar je met maximaal 3 personen kunt verblijven. De volledig ingerichte bell tent met centrale paal in het midden heeft naast drie zachte bedden een kookplaat met daaronder een kleine koelkast, waardoor er in het keukentje gekookt kan worden.

Begint het een beetje af te koelen? Dan warmen de houtkachel binnen en de vuurschaal voor de tent je graag op. Elders op de camping zijn sanitaire voorzieningen aanwezig (25 meter verderop) en er is een gezamenlijke glazen kas waar eventueel ook een maaltijd voorbereid kan worden.

Boek de bell tent bij Het Bos Roept

Bij welke van deze duurzame vakantiehuisjes in Nederland zou jij wel willen overnachten? En wie neem je dan mee?

Reacties

Geef een reactie