5 bijzondere vakantiehuizen voor grote groepen in Zuid-Limburg

Een weekend weg met een grote groep vrienden of familie is altijd één groot feest. Gezellig met elkaar koken, borrelen tot ’s avonds laat, spelletjes spelen en de omgeving ontdekken. Maar voordat de gezelligheid begint, moet er eerst naar een groepsaccommodatie gezocht worden. Begrijpelijk als jullie niet naar een standaard vakantiepark willen, maar naar een unieke omgeving. In dit artikel vind je daarom 5 bijzondere vakantiehuizen in Zuid-Limburg en de Voerstreek.

Vakantiehuis Landgoed Hof van Ulvend in Noorbeek

Tot rust komen in vakantiehuizen in Zuid-Limburg met Hoeve Vakanties

Op vakantie in eigen land: lekker dichtbij huis en toch even het maximale vakantiegevoel ervaren. Middenin de natuur, op een waddeneiland of in de buurt van een grote stad: het is allemaal mogelijk in Nederland. Maar heb je tijdens je zoektocht al gekeken naar een accommodatie in Limburg?

Ik ging op zoek naar karakteristieke vakantiehuizen in Zuid-Limburg en daar kwam ik heel wat moois tegen. Deze unieke vakantiehuizen middenin de natuur zijn van alle gemakken en comfort voorzien en er zijn groepsaccommodaties die geschikt zijn voor maar liefst 66 personen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een vakantiewoning 12 personen van Hoeve Vakanties, kun je uit maar liefst 9 opties kiezen. Of je dus met het gezin of de hele familie weggaat: voor iedere groepssamenstelling is er een geschikt huis.

Groepsaccommodatie Begijnhof in Zuid-Limburg
Vakantiehuis Begijnhof voor grote groepen in Zuid-Limburg
Luxe vakantiehuis Begijnhof in Zuid-Limburg

1. Vakantiehuis Begijnhof in grensdorp Teuven

In de Limburgse Voerstreek is het grensdorp Teuven in het golvende natuurlandschap gelegen. Omringd door een bosrijk gebied is Begijnhof een fijn vakantiehuis om van de stilte te genieten. Bij Begijnhof zijn vier soorten gerenoveerde huizen te boeken, namelijk voor 2, 4, 12 tot 16 en 26 personen. Er is een jeu de boules baan, tafeltennis, voetbalveld en speeltoestellen voor de kleintjes. Ook de elektrische fietsen kunnen gewoon mee, want er is een fietsenstalling met elektrisch oplaadpunt. Behalve uitgebreid fietsen en wandelen zijn er ook tal van bourgondische restaurants en cafés in de omgeving.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Teuven.

Vakantiehuis Eyserhof in Zuid-Limburg
Groepsaccommodatie Eyserhof in Zuid-Limburg
Vakantiehuis Eyserhof in Limburg

2. Door natuur omgeven vakantiehuis Eyserhof

Nog zo’n topper van een vakantiehuis in de Limburge bergen is Eyserhof, net buiten het dorpje Eys. Geniet hier te voet van de panoramische uitzichten of ga met je (race)fiets op pad om de omgeving te ontdekken. De luxe groepsverblijven zijn beschikbaar voor 4 tot en met 36 personen, opgedeeld in zeven verschillende huisjes. Of je nu een romantisch weekendje weg wilt of een jubileum met de familie te vieren hebt: er is keuze genoeg. Je kunt dus ook gerust meerdere huisjes huren als het niet in één accommodatie past. Bij Eyserhof is er onder andere een golfbaan, grote speelweide en brasserie waar je gezellig met z’n allen kunt eten en drinken.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Eys.

Vakantiehuis Landgoed Hof van Ulvend in Zuid-Limburg
Vakantiehuis Landgoed Hof van Ulvend in Noorbeek
Vakantiehuis Landgoed Hof van Ulvend

3.Landgoed Hof van Ulvend waar je U tegen zegt

Voel je als de koning of koningin op Landgoed Hof van Ulvend in Noorbeek, om de hoek van de Belgische Voerstreek. Niet alleen een top locatie vanwege de prachtige natuur en in de buurt gelegen steden, maar de vakantiehuizen zelf zijn ook zo mooi. Zo mooi dat je eigenlijk niet eens de deur uit wilt. De luxe huizen vanaf 11 personen beschikken over onder meer een sauna, jeu de boules baan, trampoline en ook de ijssalon en brasserie ’t Bakhuis aan de overzijde mogen niet onbenoemd blijven. De bovenstaande foto’s laten ook wel zien hoe schitterend dit landgoed is. Ik zou je zo geloven als je zei dat het landgoed in Frankrijk stond.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Noorbeek.

Luxe vakantiehuis Molen van Medael bij de Voerstreek
Vakantiehuis Landgoed Hof van Ulvend in Noorbeek

4. De karakteristieke accommodaties van Molen van Madael

Nog meer Chateau Meiland taferelen in Zuid-Limburg, maar dan bij Molen van Medael in Hombourg. Geniet hier niet alleen van het ongerepte natuurlandschap en het ochtendgezang van de vogels, maar ook van de karakteristieke vakantiehuizen, want deze zijn van alle gemakken voorzien. Sportactiviteiten genoeg! Daag je familie en vrienden uit voor een tennis- of volleybaltoernooi, relax in de jacuzzi of ga voor de survival en outdoor parcours. Een ding is zeker: wie naar Molen van Madeal op vakantie gaat, zal alles behalve stilzitten. Deze vakantiehuizen in Zuid-Limburg zijn beschikbaar voor 2 tot en met 33 personen.

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Hombourg.

Vakantiehuis Ten Hof in Hombourg, Voerstreek
Vakantiehuis en groepsaccommodatie Molen van Medael in Zuid-Limburg
Vakantiehuis in Zuid-Limburg: groepsaccommodatie Ten Hof bij de Voerstreek

5. Groepsaccommodatie Ten Hof voor ruim 60 personen

Als laatste hebben we de prachtige vakantiehuizen van Ten Hof welke ook in Hombourg liggen, in de Belgische provincie Luik. Met dezelfde voorzieningen als bij Molen van Madael is er hier oneindig veel voor jong en oud te zien en doen. Er is namelijk óók nog een boogschietterein, voetbalveld en watermolenrad. Of wijk uit naar de Belgische stad Luik, maar ook Aken in Duitsland en Maastricht zijn uiterst geschikt voor een geslaagd dagje uit. Daarnaast kan hier het hoogst aantal mensen terecht, want het grootste vakantiehuis heeft plek voor maar liefst 66 personen. Waaat! Een en al gezelligheid dus. Vergeet je de bord- en kaartspellen niet mee te nemen?

Ontdek de beschikbaarheid en tarieven van dit vakantiehuis in Hombourg.

Wat kan je in de buurt van deze vakantiehuizen in Zuid-Limburg beleven?

  • Heel veel wandelen en fietsen;
  • een dagje naar Maastricht, Luik of Aken;
  • naar de welbekende kerstmarkt in het plaatsje Valkenburg;
  • op een uitgebreide bourgondische eettour in Limburg en/of België;
  • een bezoekje brengen aan de vlooienmarkt in Tongeren;
  • Of ga naar Het Domein Bokrijk in Genk.
Zoek de natuur op en logeer in een authentiek vakantiehuis in Zuid-Limburg

Benieuwd waar je nog meer uniek kunt overnachten in Nederland?

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking.

Reacties

Geef een reactie