Wildkamperen met de camper: dit is er zo leuk aan!

Kamperen in de ongerepte natuur, aan het water of tussen een moestuin in iemands achtertuin. De rust van de natuur zonder enige vorm van verplichting heeft een mens zo nu en dan nodig. Wie zich ook graag in de natuur bevindt en bovendien avontuurlijk is ingesteld, moet zeker eens gaan wildkamperen met de camper. Haal de kampeeravonturier in jou naar boven!

Kamperen klinkt voor sommigen misschien wat saai. Daarom probeer ik met dit artikel diegenen het tegendeel te bewijzen. Zeker wanneer je het woord ‘wild’ ervoor plakt, krijgt kamperen ineens andere insteek. Creatief koken, een eigen kampvuur maken en rustig wakker worden wanneer de rest van het land nog diep ligt te slapen. Ik vertel je graag waarom wildkamperen met de camper of ander klein busje zo leuk is en jij hetzelfde moet doen!

Wildkamperen met de camper: dit is er zo leuk aan!

Je kan overal naartoe rijden

Wildkamperen met de camper geeft je de vrijheid om overal naartoe te rijden waar je maar wilt. Je hoeft zelfs geen camping of andere accomodaties van tevoren te boeken als je daar geen zin in hebt. Dit geeft een campervakantie een extra ontspannend gevoel, omdat je werkelijk nergens rekening mee hoeft te houden. Alleen met jezelf en jouw reisgezelschap. Dus wilde je nog altijd naar die ene uiterste plek in Europa? Go for it! Niemand die je tegenhoudt.

Koffie drinken in de ochtendzon

Wakker worden door pure natuurgeluiden en vervolgens begroet worden door een frisse ochtendlucht wanneer je de deuren van de camper opent. Hop, de slippers aan en een oploskoffie zetten om deze vervolgens in de eerste zonnestralen te drinken. Ik kan je alvast verklappen: dit is een waar geluksmoment. Even rustig wakker worden in je pyjama, terwijl de ochtendwind langs je haren waait. Die simpele kop koffie met een Aerobie Aeropress smaakt ineens een stuk lekkerder dan normaal.

Je eigen kampvuur maken

Kamperen haalt de avonturier in ieder mens naar boven. Waarbij een huisje van alle gemakken is voorzien, moet je nu zelf aan de slag. Hierbij kun je denken aan een knisperend kampvuur maken om ’s avonds warm te blijven. En om die lading marshmallows te snoepen natuurlijk. Het vergt even wat tijd om het genodigde hout bij elkaar te sprokkelen, maar het is een ontspannend activiteit en sowieso een overwinnend gevoel wanneer dat vuur dan eindelijk goed brandt.

Wildkamperen met de camper: dit is er zo leuk aan!

Reizen met een camper is budgetvriendelijk

Met een camper op reis gaan is heel budgetvriendelijk. Je hebt namelijk zelf in de hand hoeveel geld je eraan kwijt wilt zijn. De hoogste kosten zijn benzine, eventuele tolwegen en de huur van de camper, maar voor de rest is het aan jou. Alle overnachtingen zijn gratis te regelen of kosten slechts een paar euro per nacht. En het eten en drinken neem jezelf mee, dus je hebt geen dure ‘buiten de camper’ uitgaven. Toch bang dat de benzinekosten hoog oplopen? Er zijn meer dan genoeg leuk bestemmingen in België, Noord-Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.

Relaxt rondrijden in een grote camper

Het is in het begin even spannend om in zo’n groot formaat auto te rijden en parkeren, maar wanneer je de camper onder de knie hebt, wil je niets liever dan lekker crossen. Bovendien is het een leuk gedachte dat je jouw tijdelijke huis continu meeneemt. En hallooo, weet je hoe stoer het eruit ziet! Vorige zomer hadden wij veel bekijks met ons rode racemonster. De mensen verwachten blijkbaar geen twee jonge meiden achter het duur. Het leverde daarnaast een heleboel spontane gesprekken met mensen op.

Geen inpakstress: alles kan mee!

Waar bij een vliegvakantie alle benodigdheden in één koffer moet passen, heb je die stress bij wildkamperen met de camper absoluut niet. De opbergruimte van een camper is zo groot, waardoor je alles kan meenemen. Dus die extra paar schoenen, dikke truien, wc-rollen en voorraad flessen wijn: gooi maar in de auto. Tipje! Als je net als wij enorm van kringloopshoppen houdt, is zo’n campervakantie ideaal te combineren met een bezoek aan een of meerdere kringloopwinkels.

Wildkamperen met de camper: dit is er zo leuk aan!

Eén met de natuur zijn

Eén met de natuur zijn al snel behoorlijk zweverig, maar hoe fijn is het om hele dagen buiten door te brengen? Midden in de natuur overnachten, door de groene bossen wandelen, dieren spotten, hout bij elkaar sprokkelen en volop eten en borrelen op het camping setje voor de kampeerbus. En niet te vergeten kom je helemaal tot rust door de geluiden van zingende vogels en de takken in de wind wapperen.

Back to basic koken

Wie met een camper reist, zal waarschijnlijk op slechts één, met geluk twee gaspitten moeten koken. En dat brengt creativiteit met zich mee. Je hebt niet het gemak om een luxe driegangendiner te bereiden. Dus dan is de vraag: hoe kan je met zo weinig mogelijk spullen en ingrediënten toch een lekkere en gezonde maaltijd maken? Je kunt zoal denken aan een pastasalade, couscous of ander eenpansgerecht. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens deze campinggerechten van Albert Heijn.

Kom maar door met de volgende kampeervakantie!

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie