Simpel en snel recept voor crunchy tofu (vegan!)

Wie houdt er nu niet van een crunchy bite? Daarom gaan we in het recept van vandaag tofu de knapperige structuur geven waarvan je altijd al droomde. Zelf crunchy tofu maken lukt namelijk heel gemakkelijk dankzij wat water, bloem en paneermeel. Bedank me later maar!

Zelf tofu maken? Recept voor crunchy tofu

Vergelijk crunchy tofu met vegan kipnuggets

De structuur van deze crunchy tofu is goed te vergelijken met kipnuggets, maar dan komt er helemaal geen kip aan te pas. Hoera! Voor dit recept serveren we de tofu als snack met chilisaus, sesamzaad en fijngesneden lente-ui, maar het is natuurlijk ook hartstikke lekker om deze bij een wokgerecht met rijst of noedels te serveren. Waar jij zin in hebt.

Tofu paneren zonder ei

Er wordt vaak ei gebruikt om tofu te paneren, maar het is eigenlijk doodzonde om ei te gebruiken wanneer we met een veganistisch product aan de slag gaan. Daarom gebruiken we alleen een beetje water en bloem. Deze twee ingrediënten mixen we totdat er een glad pannenkoekbeslag ontstaat. Niet meer dan dat.

Voor de buitenste laag, de knapperige bite, gebruiken we een laagje paneermeel. Let wel op welke paneermeel je in de supermarkt koopt, want niet alle varianten zijn plantaardig. In sommige paneermeel zit namelijk vooralsnog (scharrel)ei verwerkt. Deze paneermeel is wel veganistisch.

Zelf tofu maken? Recept voor crunchy tofu

Ingrediënten voor crunchy tofu

Voor 3 tot 4 personen

 • 375 gram tofu
 • Sojasaus
 • Sesamzaad
 • Sesamolie
 • Olijfolie
 • Paneermeel
 • Water
 • Optioneel: salade-ui, fijn gesneden
 • Ook nodig: een theedoek en koekenpan

Hoe maak je de crunchy tofu?

Bereidingstijd: 10 minuten

 1. Halveer de tofu, zodat je twee plakken van ongeveer 2 centimeter dik hebt. Pers het vocht er voorzichtig uit met een theedoek. Pers niet té hard, want anders valt de tofu uit elkaar.
 2. Leg de plakken tofu in een diep bord en marineer in wat sojasaus.
 3. Pak nog 2 diepe borden. Meng in het ene bord wat bloem met water en een snufje zout, totdat er een pannenkoekbeslag ontstaat. Is het beslag te waterig? Voeg dan extra bloem toe. Blijft het beslag te klonterig? Voeg dan extra water toe. Bedek het andere bord met een laagje paneermeel.
 4. Doop de plakken tofu in het beslag en bedek daarna alle kanten met het paneermeel.
 5. Verhit een scheut olijfeolie in een koekenpan op de grootste pit en bak beide kanten van de tofu goudbruin.
 6. Snijd de tofu in lange stukken en garneer met sesamsaus, sesamzaadjes en gesnipperde salade-ui. Eet smakelijk!
Recept voor crunchy tofu

Op zoek naar meer inspiratie? Probeer ook eens deze vega recepten:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie