Mijn ervaring met Paula’s Choice voor een betere huid

Puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. De een heeft er meer last van dan de ander en dat kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Heb je ook last van acne en ben je ten einde raad? Iedereen verdient een stralende huid. Om die reden vertel ik je in dit artikel graag alles over mijn positieve ervaring met de huidverzorging van Paula’s Choice voor een betere huid.

Artikel geplaatst op 21 december 2020, laatste update op 31 oktober 2022.

Paula's Choice review: verminderen acne met Clear Skin lijn

Eerst even een terugblik op mijn acne…

Jaren geleden wilde ik hier op Fashiable.nl het taboe acne bij volwassenen doorbreken. Daarom heb ik een uitgebreid artikel geschreven over dit onderwerp. Ik schreef hierin wanneer bij mij de acne is ontstaan en wat voor een grote invloed dit had op het dagelijks leven. Onzekerheid nam de overhand en iemand met drie zoenen begroeten, was keer op keer een pijnlijke confrontatie.

De reacties die ik op het artikel mocht ontvangen, waren overweldigend. Nog altijd ben ik heel blij dat ik het onderwerp acne bij volwassenen bespreekbaar heb gemaakt en anderen kan helpen met mijn eigen ervaringen en persoonlijke tips. En dit blijf ik met alle liefde doen, om samen je huidige acne te omarmen en tegelijkertijd naar een stralende huid toe te werken.

Hoe weet je welke huidverzorging het beste voor jouw huid werkt? Ontdek eerst je huidtype!

Iedereen heeft een andere samenstelling van de huid. Dit betekent dat er geen eenduidig antwoord is op de vraag hoe je van jouw (volwassen) acne afkomt. Daarom is de eerste stap om te ontdekken wat voor een huidtype je precies hebt. Is deze normaal, gecombineerd, vet of eerder droog?

Het verzorgingsmerk Paula’s Choice helpt je graag te bepalen wat jouw huidtype is. Wanneer je dit weet, kan je veel nauwkeuriger een selectie verzorgingsproducten samenstellen die voor jouw specifieke huid geschikt is. De ene huid heeft namelijk producten op oliebasis nodig, terwijl de poriën van een andere huid daar juist verstopt van raken.

Paula’s Choice Clear, de oplossing voor mijn huid met puistjes en gerstekorrels

Uit de vragenlijst van Paula’s Choice kwam duidelijk naar voren dat ik last heb van een vette huid, en daarbij past de Paula’s Choice Clear lijn. Mijn acne zit namelijk vooral op mijn wangen en kaaklijn, en nauwelijks in de T-zone: op de kin, neus en het voorhoofd. Mijn acne bestond uit veel puistjes, maar ook uit gerstekorrels op mijn wangen. Ook duurde het bij mij redelijk lang voordat de overgebleven bruine en rode vlekjes na een puistje wegging, waardoor de huid nog lang ontstoken leek, terwijl dit niet zo was.

Deze puistjes werden vaak redelijk grote ontstekingen, waardoor er een soort reliëf ontstond (zo noem ik het maar altijd), zeker in combinatie met de grove gerstekorrels op mijn wangen. Met als gevolg een zeer gevoelige huid. Mijn hoofddoel met de huidverzorging van Paula’s Choice was dan ook om dit reliëf te verminderen en van de gerstekorrels af te komen. En natuurlijk om éindelijk producten te vinden die mijn huid de juiste vorm van verzorging biedt.

De huidverzorging van Paula’s Choice die ik dagelijks gebruik

Ik heb de Clear huidverzorging van Paula’s Choice – bestaande uit 6 producten – ruim zes weken gebruikt om een goed oordeel te kunnen schetsen. Hieronder licht ik ieder product één voor één uit en vertel ik waar ieder product precies voor dient.

Paula's Choice review: Pore Normalizing Cleanser

Stap 1: Pore Normalizing Cleanser

De allereerste stap in jouw ochtend- of avondroutine is om jouw make-up te verwijderen en gezicht goed te reinigen. Dit doen we met deze Pore Normalizing Cleanser van Paula’s Choice. Deze verfrissende reinigingsgel vermindert daarnaast vervelende puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Het product is geschikt voor alle huidtypen en is zacht voor je huid, maar hard tegen puistjes. Bovendien verwijdert deze cleanser overtollig talg.

Paula's Choice review: Pore-Reducing Toner

Stap 2: Pore-Reducing Toner

Heb je alle make-up verwijderd? Dan gaan we aan de slag met deze Pore-Reducing Toner. De aanwezige antioxidanten en herstellende werkstoffen in deze licht hydraterende toner kalmeren de huid, verfijnen de aanwezige poriën en gaan roodheid tegen. Vanwege dit laatste zal jouw huid bovendien gladder en zachter aanvoelen.

Beste product van Paula's Choice: BHA Liquid Exfoliant

Stap 3: 2% BHA Liquid Exfoliant

Na de reiniging van het gezicht in stap 1 en stap 2 gebruik je deze exfoliant, hét product van Paula’s Choice waar velen vol lof over spreken. Ook ik! De BHA Liquid Exfoliant is een krachtige vloeistof dat dode huidcellen verwijdert en gaat puistjes en mee-eters tegen. Het is een waterige vloeistof dat snel door de huid wordt opgenomen. BHA werkt ontstekingsremmend en helpt op deze manier tegen puistjes en roodheid.

Review van Daily Skin Clearing Treatment van Paula's Choice

Stap 4: Daily Skin Clearing Treatment

Nu het gezicht grondig is gereinigd, is het tijd voor de crèmes. We beginnen hiervoor met een Clearing Treatment, samen met de Liquid Exfoliant mijn favoriete product. De crème is geschikt voor alle huidtypen en vermindert puistjes, vervaagt bruine vlekjes en gaat zelfs huidveroudering tegen.

Het product bevat een sterk antioxidant en vervaagt bruine vlekjes en andere huidverkleuringen die na een puistje zijn ontstaan. De toevoeging van BHA, net als bij de Exfoliant, helpt jouw rode huid te verminderen. En dat is heel waardevol als je een tijdje veel puistjes hebt, maar je huid vooralsnog ontstoken lijkt door de vlekjes die nog een lange tijd te zien zijn.

Huidverzorging van Paula's Choice om acne te verminderen

Stap 5: Ultra-Light Daily Hydrating Fluid (dagcrème)

Bezig met jouw ochtendroutine? Dan eindig je met deze niet-vette, bijna vloeibare dagcrème met zonnefilter. Deze is te gebruiken voor een huidtype met zowel een gecombineerde als vette huid. De SPF 30+ is een belangrijk onderdeel vanwege het product in Stap 3. De Ultra-Light Daily Hydrating Fluid dagcrème matteert een glimmende huid, beschermt dus tegen zonneschade en is geschikt voor een huid met puistjes.

Huidverzorging van Paula's Choice om acne te verminderen

Stap 5: Oil-Free Moisturizer (nachtcrème)

Sta je op het punt om naar bed te gaan? Dan eindig je jouw avondroutine met deze lichte en bovendien olievrije nachtcrème. De crème hydrateert jouw acne-gevoelige huid zonder de poriën te verstoppen. Iets wat wél vaak gebeurt met een soortgelijk product op oliebasis. Daarnaast voorkomt het aanwezige puistjes te verergeren. Vergeet daarom ook niet de kaaklijn en nek goed mee te nemen. Daarnaast vermindert het product zichtbare roodheid, droge plekjes met schilfers, grove poriën en bruine vlekjes die overblijven na puistjes.

Gezichtsmaskers voor een betere huid: kleimasker van Paula's Choice

Extra product: Clear Purifying Clay Masker

Ter aanvulling van jouw gezichtsroutine is dit kleimasker van de Clear lijn een absolute aanrader. Het Clear Purifying Clay Masker matteert een glimmende huid, gaat onzuiverheden zoals puistjes tegen en kalmeert aanwezige roodheid. Door de verschillende soorten klei die in het masker verwerkt zitten, absorbeert het snel overtollig talg, waardoor je huid na een paar keer gebruiken al meer gaat stralen. Je kunt het masker zo vaak gebruiken als je wilt en laat je zo’n 5 tot 10 minuten intrekken.

Conclusie: is de huidverzorging van Paula’s Choice een succes voor mijn huid?

Om meteen eenduidig antwoord op deze vraag te geven: JA! Wel wil ik je meteen meegeven dat je de producten de tijd moet geven om het duidelijk verschil te zien. In ieder geval drie weken, maar het liefst pas na minstens zes weken. Een huid kan namelijk eerst heftig reageren, omdat een huid aan de (samenstelling van) ingrediënten moet wennen. Zeker als je bijvoorbeeld naar de exfoliant (de zwarte fles) kijkt. Dit product moet je daarom ook eerst langzaam opbouwen, voordat je het iedere dag gaat gebruiken.

 • Resultaat na 6 weken: na zo’n twee weken zag ik de eerste verbeteringen. Meerdere, grote ontstekingen heb ik sindsdien niet meer gehad. Wel tijdens mijn hormoonweek, maar die heb ik eenmaal als vrouw. Wanneer ik opstond, merkte ik op dat de gerstekorrels steeds minder grof werden. Het aantal gerstekorrels werd niet meteen aanzienlijk minder, maar mijn huid voelde wel steeds gladder aan. En toen ik in week 5 mezelf in de spiegel aankeek, werd ik oprecht blij van het resultaat – zie bovenstaande foto’s.
Resultaat huid na 6 maanden
Resultaat gezicht na 6 maanden
 • Resultaat na 6 maanden (Juni 2021): Ik kan me letterlijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo’n egale huid had. Mijn gerstekorrels zijn zo goed als verdwenen, ik heb nauwelijks nog grote ontstekingen en de overgebleven roodheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook draag ik steeds minder een dekkende foundation; voor mij het teken dat mijn huid er écht goed uitziet. Links een foto met make-up, rechts een foto zonder make-up.
 • Oktober 2022: Paula’s Choice maakt tot op de dag van vandaag nog steeds onderdeel uit van mijn dagelijkse routine. Ik gebruik niet meer steevast alle producten uit dit artikel, omdat mijn huid inmiddels weer straalt en ik nog zelden last van (grote) ontstekingen heb. Vooralsnog blijft de juiste verzorging voor de huid belangrijk en dit betekent in mijn geval een boost hydratatie. Daarvan zijn de dag- en nachtcrème twee goede voorbeelden. Daarnaast gebruik ik de exfoliant nog steeds wekelijks, eveneens als deze Omega+ Complex Reinigingsbalsem en 10% Niacinamide Booster.

Bedankt voor het lezen. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, stuur me dan gerust een DM op Instagram (@nannevhout) of stuur een mail naar info@fashiable.nl.

De producten heb ik in samenwerking (onbetaald) met Paula’s Choice ontvangen, maar dit heeft geen invloed op deze geschreven review. Ieder woord in dit artikel is oprecht, omdat ik anderen een net zo zuivere huid gun na zelf jarenlang met dit huidprobleem gekampt te hebben. Daarnaast bevat deze pagina meerdere affiliate links. Ik krijg niet betaald om deze te plaatsen, maar als jij via mijn link op dezelfde website een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie. Jou kost dit niks extra!

Lees ook:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Jana

  had je een droge of vette huid (voordat je de producten gebruikte). ik wil namelijk ook beginnen met het gebruiken van deze producten maar heb gelezen dat sommige producten je huid juist uitdrogen!

  1. Nanne van Hout

   Hi Jana! Ik heb/had een gecombineerde huid. Door de verstopte poriën in voornamelijk mijn wangen moet ik olieproducten juist vermijden, omdat je anders ‘olie met olie’ bestrijdt, en dat werkt averechts. Er zijn inderdaad producten die je huid kunnen uitdrogen, maar dat is eigenlijk het teken dat je producten nodig hebt die hydraterend werken – zoals dit bij mij het geval. Dus producten op waterbasis, en niet op oliebasis. Het is daarom altijd belangrijk om van tevoren uit te zoeken waar voor ’n soort huid je hebt om op die manier de juist producten voor jouw huid te vinden. Hopelijk heb je hier iets aan. Veel succes! Liefs Nanne

Geef een reactie