Tips! Zo kom jij gezond en fit de zomer door

Wil jij deze zomer heerlijk ontspannen? Wanneer je op zoek bent naar een gezonde manier om echt te onthaasten, dan is het verstandig om jouw lichaam in de allerbeste conditie te houden. Om gezond te blijven, heb je bijvoorbeeld voldoende vitamines nodig en de juiste balans tussen ontspanning en inspanning. In dit artikel lees je wat je vandaag nog kunt ondernemen om jouw leefstijl en gezondheid te verbeteren. Samen komen we gezond de zomer door!

Gezond de zomer door bij een goede nachtrust

Allereerst is het van groot belang om voldoende uren te slapen, zodat je optimaal kunt herstellen wanneer je in een diepe ruststand verkeert. Door slaaptekort kunnen er namelijk allerlei vervelende klachten ontstaan, zoals hoofdpijn en vergeetachtigheid. Volgens wetenschappers is slaap dan ook een essentieel onderdeel van het menselijk functioneren. Stop daarom een uur voor het slapengaan met appen, laptoppen en andere schermactiviteiten, waardoor je de volgende dag uitgerust wakker wordt.

Drink genoeg water en zorg voor een gevarieerd eetpatroon

Om gezond te blijven, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om extra vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zorg daarom voor een gevarieerd voedingspatroon en eet dagelijks groenten en fruit. Zo krijg door het eten van kiwi’s en bessen heel veel vitamine C binnen. Dit heb je nodig voor de opname van ijzer en de vorming van bindweefsel. Doordat jouw lichaam niet zelf magnesium kan aanmaken, is het verstandig om vaker gezonde voedingsmiddelen als spinazie en boerenkool op het menu te zetten. Een smoothie is hiervoor een goede oplossing. Maak bijvoorbeeld een:

Romige avocado smoothie
Groen sapje met bleekselderij, groene appel en komkommer
Mango smoothie met banaan, gember en citroen

Muziek luisteren om optimaal te ontspannen

Trakteer jezelf eens op een rustmoment door de tuin om te toveren tot een paradijs. Wil je heerlijk uitrusten? Met opblaasbedden kun je overal heerlijk relaxen en lig je heerlijk comfortabel, want het luchtbed stemt zich precies af op de vormen van het lichaam. Je kunt er overigens niet alleen op relaxen, maar ook op slapen (riep iemand kamperen?!) of als tuinkussen gebruiken. Zet een fijn muziekje op, lees een ontspannen boek en het genieten kan beginnen!

Snel last van hoofdpijn? Laat je ogen opmeten

Knijp je onbewust je ogen dicht om het verkeersbord iets verderop te kunnen lezen? Als je eigenlijk een bril of lenzen nodig hebt, maar niet op tijd actie onderneemt, kan dit ervoor zorgen dat jouw ogen in een versneld tempo achteruit gaan. Moet je wennen aan nieuwe brillenglazen? Vooral bij zware monturen kan het even duren voordat de ogen gewend zijn aan de bril. Bij verschillende gezichtsvormen passen overigens weer andere brillen. Welke bril er precies bij jou past, hangt af van de vorm van jouw gezicht, haarkleur en ook niet onbelangrijk; jouw persoonlijke stijl.

 Met de bovenstaande tips weet je precies waar je op moet letten als je gezonder wilt leven!

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie