Er is een jurk voor iedere dag, elk seizoen van het jaar!

Alhoewel Nederlandse vrouwen nog steeds bekend lijken te staan om hun casual outfits; een jeans met een T-shirt of trui, iedere dag, is lang niet altijd terecht. Steeds meer vrouwen stappen af van het idee dat kleding alleen maar praktisch moet zijn, en gaan op zoek naar iets anders. Naar hun eigen stijl, waarin veel meer ruimte is voor kleding die vooral mooi is, en waarin zij zich goed en op hun best voelen.

Jurken spelen hierin een steeds grotere rol. Alhoewel er nog steeds vrouwen zijn die misschien één keer in hun leven een jurk dragen, namelijk op hun trouwdag, zijn er ook steeds meer die er het liefst iedere dag eentje aantrekken. Vind jij dat lastig, want heb je het gevoel dat jurkjes er toch vooral zijn voor specialere gelegenheden? Dan is het de hoogste tijd om je er nog eens even goed in te verdiepen. Er is namelijk écht een jurk voor iedere dag, ook naar het werk of in je vrije tijd.

Jurk naar werk
Jurken via Bijenkorf

Een jurk naar werk? Zeker doen!

Draag jij weleens een jurk naar het werk? Wat voor functie je ook hebt, zwaar fysiek werk uitgezonderd natuurlijk, is er eigenlijk altijd wel een jurk die erbij past. Zo is een blousejurk daar een perfect voorbeeld van. Deze jurk ziet er door de knoopjes en het boordje netjes uit, als een blouse, en kan daardoor in vrijwel iedere functie gedragen worden.

Combineer deze met een panty voor een chique look, of een legging voor een wat meer casual outfit. Een hele strakke broek kan je er ook prima onder dragen, zeker als de jurk niet te lang is. Een mooie leren of coated broek kan dan voor een stoer effect zorgen. Is het een winterse dag buiten? Daar er staan een comfortabele (oversized) kabeltrui overheen, zodat je wel het kraagje blijft zien.

Zomerjurk naar werk: wat kan wel en niet?

In de zomer zijn er genoeg werkgevers waar je zonder zorgen een jurk kunt dragen en daarbij je blote benen mag showen. Let er wel op dat je aan het werk bent, en dat al te blote kleding op de meeste werkvloeren een no go is en blijft. Een wat langer jurkje is in dat geval een goede oplossing, zeker als je geen zin hebt om met 30 graden een panty aan te trekken. Houd in gedachten dat je je op het werk nu eenmaal anders kleedt dan wanneer je naar het strand gaat, dus laat dat flodderige zomerjurkje maar in de kast hangen. Er komen nog genoeg dagen aan waarop je die kunt dragen.

Casual jurkjes voor in je vrije tijd
Jurken via Bijenkorf

Casual in een jurkje in je vrije tijd

Veel vrouwen dragen ook graag in het weekend of naar een etentje een jurk. En dat is eigenlijk zo gepiept. Je trekt een van je favoriete jurken uit de kast aan en je bent klaar voor de activiteit. Naast nettere jurkjes zijn er gelukkig ook genoeg casual exemplaren te vinden, zoals extra lange truien of T-shirts die als jurk gedragen kunnen worden, om ook deze liefhebbers in hun behoefte te voorzien. En wederom lekker gemakkelijk; gewoon blote benen of een legging, maillot of broek eronder, en klaar ben je! En ben je team laarsjes met hak of team stoere sneakers? Het kan en mag allemaal. Draag vooral waarin jij je prettig voelt.

Heb je onderstaande artikelen al gelezen?

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie