7 koffietenten in Valencia om te werken, waaronder in de wijk Ruzafa

Valencia is een topstad aan de Spaanse oostkust, en dat is niet zonder reden. Zo bestaat de binnenstad uit diverse wijken met ieder z’n eigen charme, en door de goede verbinding met de kust sta je zo op het strand. Ook hangt er in Valencia altijd een gemoedelijke sfeer – de reden waarom veel Nederlanders hier langere tijd verblijven. Wonen en werken gaan dan ook perfect samen, mede dankzij de vele fijne werkplekken en koffietenten in Valencia.

Werkplekken en koffietenten in Valencia

Wie van plan is om een tijdje in Valencia te wonen en werken, heeft genoeg werkplekken om uit te kiezen. Zo zijn er meerdere flexwerkplekken in Valencia waar je al een fulltime werkplek huurt voor gemiddeld € 200,- per maand. Maar wie liever van koffietent naar koffietent hopt, heeft ook genoeg keuze. Met name in de wijk Ruzafa zijn er meerdere plekken waar je de hele dag kunt vertoeven, maar ook meer richting het centrum kun je terecht. Sla de plekken vooral op in Google Maps, zodat je de mogelijkheden altijd op zak hebt.

1. Las Más Bonita

Wanneer ze aan het eind van de dag vragen of je een productieve werkdag hebt gehad, weet je dat het een fijne plek is om je laptop open te klappen. Las Más Bonita heeft meerdere vestigingen door Valencia, waaronder aan het strand, maar ik kan zelf de locatie in Ruzafa aanraden. Ontzettend aardig personeel, de café con leche de avena (= havermelk) is heerlijk en mocht je zin hebben in iets zoets: er is een ruime keuze aan croissants met chocolade, taarten en gigantische koeken.

Adres? Carrer de Cadis 61 – Ruzafa (Google Maps)

Koffietent in Valencia - Ruzafa - ArtySana
Koffietenten in Valencia - Ruzafa - ArtySana

2. Café ArtySana

Een andere koffiebar – met vele gezonde sapjes – in Valencia waar je de hele dag zonder zorgen kunt werken, is Café ArtySana. Je mag overal plaatsnemen, maar het is vooral leuk om aan de lange tafel achterin te zitten. Aan deze tafel zitten namelijk vaak andere inspirerende mensen te werken met wie je makkelijk aan de praat raakt. Een ander voordeel van Café ArtySana is dat ze al redelijk vroeg in de ochtend open gaan, waardoor hiernaar uitwijken altijd mogelijk is wanneer de rest nog is gesloten.

Adres? Carrer de Dénia 49 – Ruzafa – (Google Maps)

Koffietenten in Valencia, Ruzafa - Jardin Urbano
Koffietenten in Valencia - Ruzafa- - Jardin Urbano

3. Jardín Urbano

Een knus en uniek café in Ruzafa met jawel, een fontein! Jardín Urbano is een van de koffietenten in Valencia waar waarschijnlijk niet veel mensen terechtkomen om te werken, maar ik vond het juist een leuke plek voor de afwisseling. Heerlijke koffie met enkel plantaardige melk, een snelle internetverbinding en veel lekker eten op de kaart. Bovendien is Jardín Urbano een ideale plek om in het weekend heen te gaan, want veel koffietenten in Valencia zijn in het weekend volgeboekt door de Spanjaarden zelf – en terecht.

Adres? Calle Pedro III El Grande 26 – Ruzafa (Google Maps)

Bluebell Coffee Roasters in de wijk Ruzafa
Bluebell Coffee Roasters in de wijk Ruzafa

Meer werkplekken en koffietenten in Valencia

4. Bluebell Coffee Roasters

Je kan wel zeggen dat Bluebell Coffee Roasters samen met Las Más Bonita een van de hippere koffietenten in de wijk Ruzafa is. Achter in de koffiebar heb je een groen binnentuintje waar je gezellig kunt zitten. Wel moet je hier een goede dag uitkiezen om er te mogen werken. Wanneer het namelijk wat drukker is, houden ze de laptops en dus werklui liever buiten de deur. Maar je kan het natuurlijk altijd even vragen en anders misschien iets extra’s (te eten) bestellen. Zij blij, jij blij.

Adres? Carrer de Buenos Aires 3 – Ruzafa (Google Maps)

5. Ubik Café

Zelf ben ik niet naar koffietent Ubik Café geweest om te werken, maar ik liep er wel vrijwel dagelijks langs in verband met mijn accommodatie om de hoek en het zag er altijd heel gezellig uit binnen. Ubik Café is een creatief boekencafé waar je echt even terug in de tijd gaat. Muren vol met boeken met daarnaast bruine, houten tafeltjes en stoelen waar je kunt neerploffen. Met een nieuw of tweedehands boek uit het café, of je eigen laptop.

Adres? Carrer del Literat Azorín 13 – Ruzafa (Google Maps)

Selectie werkplekken en koffietenten in Valencia

6. Flying Bean Coffee

De koffiebonen vliegen je om de oren bij koffiespot Flying Bean Coffee. Oké, misschien niet zo letterlijk, maar ik kan je wel verzekeren: hier drink je de lekkerste havercappuccino van Valencia (want: Oatly). Flying Bean Coffee bestaat uit twee gedeelten. Rechts heb je de koffiebar. Hier heb je tot 15.00 uur enkele tafels waar je met je laptop mag zitten en na dit tijdstip mag dit overal. Eén deur verderop is een speciale coworking space waar je voor slechts 7 euro per dag een werkplek huurt. Dit bedrag is zelfs inclusief één koffie naar keuze.

Adres? Carrer del Dr. Vila Barberà 12 – Arrencapins (Google Maps)

7. Federal Café

Er zijn nog véél meer koffietenten in Valencia, maar we sluiten voor nu af met Federal Café. Deze stijlvolle koffietent is in het centrum gevestigd en is een aanrader als je op en top concentratie nodig hebt. Federal Café heeft in het midden een grote tafel waaraan je de hele dag kunt zitten, en anders heb je nog de hoge tafels aan het raam. Ze openen wel pas om 10 uur ’s ochtends, maar daarentegen sluiten ze doordeweeks pas om 20.00 uur. Genoeg tijd dus om je werk in alle rust af te ronden!

Adres? Carrer de l’Ambaixador Vich 15 – Centrum (Google Maps)

Ontdek ook de volgende artikelen over Valencia:

Reacties

Geef een reactie