Wooninspiratie – Fleur je muren op met posters van Dear Sam

Nog altijd die lege muur boven de bank of kan jouw thuiskantoor een extra dosis gezelligheid gebruiken? Een muur verven of behangen kan al veel met een ruimte doen, maar deze kan je nog meer pimpen door posters op te hangen. Bijvoorbeeld posters van Dear Sam, een webshop vol muurdecoratie in ieder stijl die je je maar kunt bedenken.

En voor wie al wel muurdecoratie heeft: soms is het toch gewoon héérlijk om jouw muur, plank of schouw op te frissen? Posters vervangen is immers zo voor mekaar. Zo kan je bijvoorbeeld met de seizoenen meegaan of de posters vervangen die je op dat moment iets te vaak hebt aangestaard. En wie nog lijsten voor zijn posters of prints nodig heeft, kan hiervoor ook bij Dear Sam terecht.

Muurdecoratie en posters van Dear Sam

Fotoprints en posters van Dear Sam

Er zijn inmiddels meerdere webshops waar je prints en posters kunt bestellen. Dear Sam is er hier een van. Dear Sam is een Zweeds postermerk dat zelf hun unieke collecties bedenkt en maakt. Van posters met teksten tot illustraties, en van abstracte prints tot keukenfoto’s, line art en art deco. Heel veel dus! Ze laten zich onder meer inspireren door kunst, design, mode, menselijke vormen en de natuur om ons heen. Het kleinste posterformaat is 21 x 30 cm en de grootste 70 x 100 cm. Op deze manier is er voor iedere ruimte in huis het gewenste formaat verkrijgbaar.

Muurdecoratie en posters van Dear Sam

Met posters van Dear Sam ben je duurzaam bezig!

Bestel je posters, lijsten of andere wanddecoratie van Dear Sam? Dan ben je duurzaam bezig! Het milieu speelt namelijk een essentiële rol bij het Zweedse postermerk. Alle producten worden gedrukt op papier dat is gecertificeerd door FSC (Forest Stewardship Council), een internationale organisatie FSC die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Daarnaast zijn de printers 100 procent klimaatneutraal en de productie van de posters van Dear Sam is gecertificeerd met Nordic Ecolabel, een Scandinavisch milieukeurmerk. Het papier is van archiefkwaliteit, waardoor het niet vergeelt na verloop van tijd. 

Ook is het verpakkingsmateriaal voor onder meer muurdecoratie en schilderijen milieuvriendelijk gecertificeerd met het MIX-certificaat van FSC. Een MIX-label betekent dat het product bestaat uit een combinatie van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen, FSC Controlled Wood en/of gerecycled materiaal.

Muurdecoratie en posters van Dear Sam

Slaapkamer opleuken met posters van Dear Sam

Afgelopen winter ging het jeuken om de indeling van mijn slaapkamer om te gooien – iets met (te) veel thuis zijn vanwege lockdown. Vrijwel elk meubel kwam op een totaal andere plek te staan. Dit alles met een doel voor ogen, want ik wilde heel graag een bank(je) op mijn kamer kwijt. Door mijn bed naar de andere kant van de kamer te verplaatsen, had ik ineens een paar vierkante meter over. Genoeg ruimte voor een bankje, en zo ook voor mooie posters erboven!

Ik ben uiteindelijk gegaan voor posters die wat betreft de kleuren passen bij het interieur, namelijk oudroze en groene tinten. Nieuwe lijsten had ik op één na niet nodig, want deze had ik al. Wederom duurzaam dus! Ik keek naar de formaten van mijn huidige lijsten en koos daarop een set posters uit. En mijn andere posters? Die gooi ik natuurlijk niet weg. Deze bewaar ik, zodat ik deze op een later moment weer eens kan ophangen.

Prints en muurdecoratie van Dear Sam

Tips voor het samenstellen van jouw eigen compositie

  1. Bedenk eerst welke muur, schouw of lege plank je wilt pimpen met één of meerdere posters in lijsten. De op te vullen plek zegt namelijk al veel over de posterformaten die het beste zullen passen.
  2. Visualiseren helpt goed om composities te bedenken. Gelukkig helpt Dear Sam hier ook bij. Op hun website kun je allerlei fotowanden ter inspiratie bekijken. En wanneer je op een productpagina staat, kan je bovendien zien hoe andere kopers deze specifieke poster of print in huis heeft gedecoreerd.
  3. Sla jouw favoriete prints en posters op als afbeelding en maak in bijvoorbeeld het programma Canva een collage. Zo zie je in één opslag of de gekozen posters goed bij elkaar passen en welke je misschien beter kunt wisselen.
  4. Twijfel je over het posterformaat? Pak er een meetlint bij! Zo krijg je helder hoe groot bijvoorbeeld 70 x 100 cm nu eigenlijk is en of het allemaal gaat passen op de gewenste plek. Het kost misschien net wat meer tijd, maar dan krijg je in ieder geval geen spijt achteraf.

Kan je nog meer interieurinspiratie gebruiken? Bekijk dan ook:

Samenwerking

Reacties

Geef een reactie